iPhone 15 line-up met kleuren

Hoeveel opslag zit er in de iPhone 15-serie? Dit zijn de keuzes van dit jaar

Hoeveel opslag vind je in de iPhone 15-modellen? Krijgt de iPhone 15 Pro dit jaar standaard meer opslag? En hoe zit het met het geheugen van de iPhone 15? Je leest er hier alles over.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het kiezen van de juiste opslagcapaciteit van je iPhone is een belangrijke beslissing bij het kopen van een nieuwe iPhone. Hoewel er allemaal trucs zijn om je iPhone-opslag vrij te maken, gaat het uitbreiden ervan nog niet zo makkelijk. De meegeleverde opslagcapaciteit is daardoor bepalend voor welk model je koopt. Maar hoe zit het qua opslag met de iPhone 15? En hoeveel opslag heeft de iPhone 15 Pro? Dit jaar heeft Apple gekozen voor een opmerkelijke verdeling.

iPhone 15 opslag: onveranderd

Bij de iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn de keuzes voor opslag gelijk gebleven met voorgaande jaren. Dat betekent dat je opnieuw kunt kiezen voor 128GB, 256GB of 512GB. De opslagcapaciteit is gelijk bij de iPhone 15 en iPhone 15 Plus, dus daar zijn geen onderlinge verschillen.

Dit zijn de opslagcapaciteiten van de iPhone 15 (Plus), inclusief de vanafprijs en de meerprijs voor de extra opslag:

  • 128GB (€969,-)
  • 256GB (+€130,-)
  • 512GB (+€380,-)

iPhone 15 Pro opslag: meer standaardopslag bij de iPhone 15 Pro Max

Bij de Pro-modellen biedt Apple altijd meer keuze in opslag. Zo is er een 1TB-uitvoering voor iedereen die echt heel veel met zijn of haar iPhone doet en daar jaren mee vooruit wil. Maar hoe zit het met de rest van de opslagcapaciteiten? Dit jaar heeft Apple gekozen voor een unieke situatie. Waar er qua opslag bij de iPhone 15 Pro niets veranderd is, is dat bij de iPhone 15 Pro Max wél het geval.

De iPhone 15 Pro begint opnieuw bij 128GB en loopt tot en met 1TB. Maar bij de iPhone 15 Pro Max heb je maar keuze tussen drie opslagcapaciteiten, te beginnen bij 256GB. Je krijgt dus meteen meer GB’s voor je geld, of je dat nou wil of niet. Apple heeft hiervoor geen specifieke reden gegeven, maar mogelijk heeft dat te maken met de populariteit van de opslagcapaciteit voor dit type model en de extra ruimte die de foto’s innemen.

Dit zijn de opslagcapaciteiten van de iPhone 15 Pro, inclusief de vanafprijs en de meerprijs voor extra opslag:

  • 128GB (€1.229,-)
  • 256GB (+€130,-)
  • 512GB (+€380,-)
  • 1TB (+€630,-)

En dit zijn de opslagcapaciteiten van de iPhone 15 Pro Max, wederom inclusief de vanafprijs en de meerprijs voor extra opslag:

Zoals je ziet is er dus ook dit jaar geen 2TB-optie, hoewel daar wel geruchten over geweest zijn. 2TB blijft dus voorbehouden aan de iPad Pro en de Mac.

Bekijk ook

Dit zijn de Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie

De Nederlandse prijzen van de iPhone 15-serie zijn bekend. En er is goed nieuws: de iPhone 15-serie is goedkoper geworden! Lees hier alles over de exacte prijzen van de iPhone 15, iPhone 15 Pro en de andere modellen.

RAM in iPhone 15 (Pro): zoveel geheugen zit erin

Hoewel Apple de hoeveelheid werkgeheugen nooit bekendmaakt, weten we inmiddels wel al hoeveel RAM er in de nieuwe iPhones zit. Dit blijkt uit Xcode, het programma voor ontwikkelaars waar ze hun apps mee maken. Bij de standaardmodellen zien we geen verandering in de hoeveelheid RAM (dit blijft 6GB), maar bij de iPhone 15 Pro (Max) zien we wel een verhoging. Dit gaat van 6GB naar 8GB. Mogelijk is dit nodig voor de extra camerafuncties.

Wil je meer lezen over de nieuwe modellen? Check dan onze pagina’s:

Bekijk ook

iPhone 15 specs: dit zijn de specificaties van de nieuwe iPhones

Benieuwd naar de specs van de iPhone 15? In dit artikel hebben we alle belangrijke specificaties van de iPhone 15 en iPhone 15 Pro voor je verzameld. Van cameraresolutie tot schermhelderheid en van gewicht tot werkgeheugen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 13 september: Artikel bijgewerkt na aankondiging van de iPhone 15-modellen.
  • 2023 - 07 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwste geruchten over 2TB iPhone 15 Pro.

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriƫnteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.