Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

De Pro’s vergeleken: de verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Dit jaar zijn er meer verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max dan voorgaande jaren het geval was. In dit artikel zetten we de verschillen op een rij, die vooral in de camera en het formaat zitten.

iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max

Voor het derde jaar op rij komt Apple met de toptoestellen in twee maten: de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Voorgaande jaren zaten de verschillen vooral in het scherm en het formaat, maar dit jaar heeft Apple ook enkele verschillen in de camera doorgevoerd. Wil je de beste camera hebben, dan lijkt de iPhone 12 Pro Max de beste keuze. Maar wat zijn de verschillen precies? En wat zijn de overeenkomsten? Lees snel verder en je weet precies wat de iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max verschillen zijn.

Dit artikel is geschreven in oktober 2020 en beschrijft de situatie op dat moment. Inmiddels zijn er nieuwe grote iPhones verschenen, zoals de iPhone 13 Pro Max. Bekijk ons overzicht iPhone vergelijken om onze nieuwste vergelijkingen te zien.

Bekijk ook

iPhone vergelijken: dit is jouw iPhone-keuzehulp! Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone 14 Pro tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Je kunt de iPhone 12 bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | Mediamarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Verschillen iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max

Zoals gezegd vinden we de verschillen op een aantal belangrijke punten. Dit zijn de meest opvallende verschillen:

 • Prijs: De iPhone 12 Pro Max is €100 duurder. Voor het grootste model betaal je minimaal €1.259, terwijl de kleinere Pro voor €1.159 voor jou kan zijn.
 • Release: De twee modellen worden apart van elkaar uitgebracht. De iPhone 12 Pro verschijnt op 23 oktober (met pre-order vanaf 16 oktober), terwijl de iPhone 12 Pro Max pas op 13 november verschijnt.
 • Afmetingen en gewicht: Qua formaat is de iPhone 12 Pro Max veertien millimeter hoger en bijna zeven millimeter breder. Hij is daarom ook 39 gram zwaarder.
 • Scherm: 6,1-inch vs 6,7-inch: het scherm van de iPhone 12 Pro Max is zo’n 0,6-inch groter.
 • Resolutie: Het aantal pixels per inch is bij de iPhone 12 Pro ietsjes hoger, maar in de praktijk merk je daar vermoedelijk weinig van.
 • Schermopties: Alleen de iPhone 12 Pro Max ondersteunt de ‘Plus-functies’, waarmee je een andere weergave in sommige apps krijgt als je de iPhone in landschapsweergave gebruikt. In de Berichten-app verschijnt dan bijvoorbeeld links een kolom met je gesprekken en rechts een geopend gesprek. Het lijkt daardoor iets meer op een iPad.
 • Cameralenzen: Qua camera zitten er nagenoeg dezelfde drie lenzen in. Alleen de iPhone 12 Pro Max heeft een andere diafragma bij de telelens (f/2.2 vs f/2.0 bij de iPhone 12 Pro), maar de iPhone 12 Pro Max heeft wel een grotere fysieke sensor om dit te compenseren.
 • Zoomen: Apple geeft voor de iPhone 12 Pro een totale zoom van 4x aan (van helemaal uitzoomen tot helemaal inzoomen), terwijl dit bij de iPhone 12 Pro Max 5x is. Dat komt doordat je met de telelens van de iPhone 12 Pro Max verder optisch kan inzoomen. De digitale zoom van de iPhone 12 Pro Max is 12x, ten opzichte van 10x bij de iPhone 12 Pro.
 • Beeldstabilisatie: De iPhone 12 Pro Max maakt gebruik van sensorstabiliteit. Dat betekent dat de sensor fysiek meebeweegt, met als gevolg een betere stabilisatie. Foto’s zijn daardoor minder snel onscherp.
 • Batterij: De langste batterijduur vind je bij de iPhone 12 Pro Max. De batterij gaat daar 20 uur mee bij het afspelen van video en 80 uur bij het afspelen van audio. Bij de kleinere iPhone 12 Pro is dat respectievelijk 17 en 65 uur.

iPhone 12 Pro

Er zijn drie belangrijke redenen waarom je de iPhone 12 Pro Max verkiest boven de iPhone 12 Pro: het grotere scherm, de betere camera en de langere accuduur. Het scherm geeft net wat meer ruimte en biedt ook meer opties voor apps in landschapsweergave. De camera’s zijn over het algemeen aan elkaar gewaagd, maar op bepaalde punten scoort de iPhone 12 Pro Max iets beter. Denk aan verder inzoomen, betere beeldstabilisatie en betere foto’s bij weinig licht. Volgens Apple zijn foto’s bij weinig licht bij de iPhone 12 Pro Max 87% beter. Dat komt omdat de groothoeklens van dit model een grotere sensor heeft die meer licht door laat. Lees ook ons overzicht over de iPhone 12-camera’s.

Bekijk ook

Dit maakt de camera's van de iPhone 12-serie bijzonder

De iPhone 12-serie heeft een aantal verbeteringen voor de camera gekregen. In dit artikel zetten we op een rij wat er nou eigenlijk nieuw is aan de camera's van alle modellen: van de iPhone 12 (mini) tot de iPhone 12 Pro (Max).

Wat betreft de accuduur ben je ook met het grootste model beter uit. Gebruik jij je iPhone dag en nacht en wil je er zo lang mogelijk mee doen zonder bijladen, dan is de iPhone 12 Pro Max waarschijnlijk de betere keuze.

Overeenkomsten iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Het rijtje van overeenkomsten is teveel om op te noemen. Op het gebied van opslag, kleuren, behuizing, waterbestendigheid, schermtechnieken, processor, draadloze voorzieningen en aansluitingen zijn beide toestellen identiek. Je profiteert bij beide modellen van alle verbeteringen die Apple in de iPhone 12-serie doorgevoerd heeft, zoals het nieuwe design, nieuwe kleuren, 5G en de ondersteuning voor MagSafe. In onze tabel zie je alle specificaties en overeenkomsten op een rij.

iPhone 12 Pro Max camera.

Specs iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

Alle specificaties hebben we in de tabel opgesomd. Je kan de verschillen tussen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max nog eens rustig bekijken en je ziet ook meteen op welke aspecten de toestellen gelijkwaardig zijn.

Toon de vergelijkingstabel ↓

Of bekijk deze tabel via de directe link

Conclusie iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max

Twijfel je nog of je voor de gewone iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max moet gaan? Bedenk dan goed wat je met het toestel wil doen. Wil je een zo groot mogelijk scherm? Kies dan de iPhone 12 Pro Max. Maak je graag de mooiste foto’s met je iPhone of ben je hobbyfotograaf? Ook dan vinden we de iPhone 12 Pro Max de beste keuze, vanwege de verbeterde specs voor de cameralenzen. Ook als je voorheen de grootste iPhone had, is de iPhone 12 Pro Max mogelijk jouw nieuwe favoriet. De langere accuduur is zonder twijfel ook een fijne bijkomstigheid.

iPhone 12 Pro vs iPhone 12 Pro Max.

Dat neemt niet weg dat de iPhone 12 Pro ook een prima keuze is. De iPhone 12 Pro biedt verder dezelfde verbeteringen zoals het nieuwe design, 5G, MagSafe en de LiDAR Scanner. Als je dus de nieuwste functies wil in een premium design, maar het grotere scherm en de betere cameraspecs niet nodig hebt, dan kan je ook prima uit de voeten met de iPhone 12 Pro.

Ga de iPhone 12 Pro kopen als…

 • …je de nieuwste pro-iPhone zoekt in het kleinste formaat
 • …je mooie foto’s wil maken, maar niet de extra cameraverbeteringen van de iPhone 12 Pro Max nodig hebt.
 • …je de beste nieuwe iPhone wil, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-12-pro/prijzen-los-toestel/

Ga de iPhone 12 Pro Max kopen als…

 • …je de nieuwste iPhone met de beste camera wil.
 • …je de langste accuduur in een nieuwe iPhone wil hebben.
 • …je het grootste scherm wil voor games of fotobewerking.
 • …geld voor jou geen probleem is. Je kan dan zelfs helemaal los gaan met de 512GB iPhone 12 Pro Max.

Bekijk ook

iPhone 12 Pro Max kopen als los toestel: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 12 Pro Max als los toestel kopen? We hebben hier alle iPhone 12 Pro Max prijzen verzameld, zowel bij Apple als bij webwinkels. Een losse iPhone 12 Pro Max kan een slimme keuze zijn als je het combineert met een goedkope sim only. Check de beste deals voor iPhone 12 Pro Max hier!

Je kunt de iPhone 12 bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | Mediamarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2022