iPhone 14 Pro Dynamic Island

Gerucht: ‘Alle iPhone 15-modellen krijgen Dynamic Island’

Onder de indruk van het nieuwe Dynamic Island? Volgens een betrouwbare bron krijgen in 2023 alle iPhone 15-modellen een Dynamic Island. Dat zou dus een grote upgrade betekenen voor de standaardmodellen.

Al sinds 2017 vinden we op de iPhones de notch. Nadat deze inham vorig jaar een stuk kleiner geworden is, heeft Apple het ontwerp van de notch bij de iPhone 14 Pro helemaal omgegooid tot de nieuwe Dynamic Island. Maar het ziet er niet alleen anders uit, want het heeft ook daadwerkelijk een functie. Helaas is deze handige extra nu nog alleen te vinden op de Pro-modellen, maar daar komt volgens display-analist Ross Young volgend jaar verandering in bij de iPhone 15-modellen.

‘Ook gewone iPhone 15 met Dynamic Island’

In een tweet laat Ross Young, een display-analist die vaker juiste voorspellingen weet te geven als het gaat over schermen van nieuwe Apple-producten, weten dat naast de iPhone 15 Pro (Max) ook de standaardmodellen van de iPhone 15-serie het Dynamic Island krijgen. Het zou dus gaan om de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. Het Dynamic Island levert allerlei leuke extra’s op en verzamelt systeembrede meldingen (zoals een lage batterij, het verbinden van AirPods en het ontvangen van een AirDrop) in de nieuwe pilvormige uitsnede. Het ziet er gelikt uit en levert ook extra mogelijkheden op. Zo kun je altijd het huidige muzieknummer bekijken dankzij de weergave van de kleine albumhoes als je een nummer afspeelt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Overigens is het nieuwe Dynamic Island van de huidige schermtechnieken van Pro-modellen de enige functie die volgens de analist de overstap maakt naar de standaardmodellen. Het ProMotion-scherm en het always-on display zouden exclusief voor de iPhone 15 Pro-modellen blijven. Op deze manier blijft er de nodige onderscheid tussen de modellen. Een andere reden hiervoor is dat fabrikanten niet genoeg exemplaren van de benodigde onderdelen zouden kunnen leveren om alle modellen te voorzien van deze functies. In 2024 zijn de kaarten mogelijk anders geschud en komen deze functies mogelijk wel naar alle modellen.

De afgelopen jaren gingen er ook geruchten dat Apple helemaal af zou willen van wat voor notch of inkeping dan ook, maar met de komst van het Dynamic Island zou daar misschien wel verandering in komen. Immers, als Apple het Dynamic Island verwijdert en alle sensoren achter het display zet, mis je ook de functies van het Dynamic Island.

Bekijk ook

Dynamic Island op de iPhone: zo werkt het

Met Dynamic Island heeft Apple een geniale oplossing gevonden om de notch te verbergen op de iPhone-modellen. Lees hier hoe het precies werkt.

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.