iFixit iPhone 12 mini teardown

Glas aan achterkant iPhone 12 gebroken? Toestel omruilen is straks niet meer nodig

Apple kan meer reparaties uitvoeren
Apple maakt het mogelijk om bepaalde hardwareproblemen aan de iPhone 12 te repareren, in plaats van dat het hele toestel omgeruild moet worden.

Normaal gesproken analyseert Apple bij een defect of het probleem opgelost kan worden met een reparatie. Dit is voor Apple niet alleen voordeliger, maar ook beter voor het milieu. Bij de iPhone 12 was dat nog lang niet altijd het geval, maar daar komt later in februari verandering in. Uit een interne memo aan Apple Authorized Service Providers blijkt dat Apple vanaf 23 februari meer reparaties aan de iPhone 12 en iPhone 12 mini kan uitvoeren. Denk aan gebroken glas aan de achterkant van het apparaat.

iPhone 12 defect vereist geen omruiling meer

Het gaat om de gewone iPhone 12 en de iPhone 12 mini. Als deze modellen niet meer aan gaan, er problemen zijn met het moederbord, Face ID of de behuizing van het apparaat, kan een iPhone-reparatie het probleem oplossen. Reparateurs krijgen van Apple een nieuw iPhone Rear System-onderdeel. Dit bestaat uit de achterkant van de iPhone met daaraan alle onderdelen, zoals de batterij, moederbord, spoel voor draadloos opladen en de Taptic Engine. Alleen het display en de buitenste camera horen hier niet bij.

Bekijk ook

iPhone reparatie: wat zijn de kosten en beste opties?

Een iPhone reparatie kan je behoorlijk wat geld kosten. Wij leggen de beste opties uit om je kapotte iPhone te laten repareren en weer als nieuw te krijgen. Wat zijn de kosten van een iPhone reparatie en wat zijn de voordelen van onafhankelijke reparateurs?

Stel dat je je iPhone 12 laat vallen en het glas aan de achterkant gebroken is. Met dit nieuwe onderdeel kan Apple de achterkant vervangen. Dit wordt dan weer bevestigd aan het display en de achterste camera. Het display en de camera moeten dan wel vrij zijn van schade. Overigens kon Apple het scherm wel al eerder vervangen. Als er een defect is met de camera, moet wel nog het hele toestel omgeruild worden.

De nieuwe methode helpt Apple om de e-waste terug te dringen. Ook kunnen dergelijke reparaties vaak snel in de winkel uitgevoerd worden, waardoor wachttijden minder worden. Uit de memo blijkt dat het nieuwe systeem nog niet geldt voor de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Bekijk ook

Dit kosten iPhone-reparaties bij Apple

Wat kost het als je een reparatie moet laten uitvoeren aan je iPhone? En wat kost de service aan je batterij? De bedragen kunnen oplopen tot meer dan 300 euro voor een schermreparatie buiten de garantie en meer dan 600 euro als er iets anders kapot gaat.

iPhone 12 mini

De iPhone 12 mini is de kleinste van alle nieuwe iPhones van 2020. Dit toestel heeft een 5,4-inch display en is qua fysiek formaat zelfs iets kleiner dan de iPhone SE. De iPhone 12 mini heeft dezelfde specificaties als de normale iPhone 12: ondersteuning voor 5G, een nieuw design, een verbeterde dubbele camera en ondersteuning voor MagSafe. Met de A14-chip is deze iPhone supersnel. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees meer over de iPhone 12 mini kopen, prijzen en nog veel meer.

iPhone 12 mini

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.