MagSafe Charger animatie op iPhone 12.

‘iPhone 12-serie heeft Qi2-ondersteuning gekregen in iOS 17.4’

Het lijkt erop dat de iPhone 12-serie stilletjes ondersteuning gekregen heeft voor de Qi2-standaard voor draadloos opladen. Daardoor laadt een iPhone 12-model sneller op met een Qi2-lader.

De iPhone 12-modellen waren de eerste iPhones met ondersteuning voor MagSafe. Dat was voor Apple zo’n succes, dat de nieuwste versie van Qi (de standaard van draadloos opladen) gebaseerd is op de specificaties van MagSafe. De eerste laders met Qi2-ondersteuning zijn inmiddels beschikbaar en om ervan te profiteren heb je wel een geschikte iPhone nodig. Uit tests van MacWorld blijkt dat de iPhone 12-serie sinds kort ondersteuning gekregen heeft voor Qi2.

Werkt iPhone 12 met Qi2?

Het voordeel van Qi2 ten opzichte van de eerste Qi-standaard, is dat draadloos opladen sneller gaat. iPhones die geschikt zijn voor Qi2 en gebruikt worden met een gecertificeerde oplader, kunnen draadloos opladen tot een snelheid van 15W. Bij gewoon draadloos opladen via Qi was dit nog beperkt tot 7,5W. Apple’s eigen MagSafe-oplader voor de iPhone gaat altijd al tot 15W.

Bekijk ook

Zo werkt Qi2, de standaard voor draadloos opladen van iPhones en meer

Lees alles over Qi2, de nieuwste standaard voor draadloos opladen. Hoe werkt Qi2, welke producten zijn er al en wat zijn de verschillen met MagSafe? We vertellen je alles wat je wil weten over Qi2.

Nu blijkt dat iOS 17.4 ondersteuning voor Qi2 toegevoegd heeft voor de iPhone 12-modellen. Uit tests van MacWorld blijkt dat een iPhone 12 met Qi2-opladers nu net zo snel oplaadt als met Apple’s eigen MagSafe-oplader. Bovendien verschijnt de schermvullende MagSafe-oplaadanimatie in beeld zodra je een iPhone 12 op een Qi2-oplader legt.

Apple heeft in de releasenotes van iOS 17.4 niet laten weten dat de iPhone 12 nu Qi2-ondersteunt en dat is opmerkelijk. Toen Apple iOS 17.2 uitbracht, werd er ondersteuning voor Qi2 toegevoegd aan de iPhone 13- en iPhone 14-serie. Dit werd ook duidelijk vermeld in de bijbehorende releasenotes. De iPhone 15-serie ondersteunt al sinds de release de Qi2-standaard.

Bekijk ook

Dit zijn de verschillen tussen MagSafe en Qi2

Sinds de introductie van Magsafe op de iPhone 12 is het draadloos opladen van je iPhone een stuk handiger geworden. Ook sluit je andere accessoires aan zoals de MagSafe Wallet met behulp van de magnetische connectie. Met Qi2 heeft MagSafe er een concurrent bij gekregen. Dit zijn de verschillen tussen de twee draadloze oplaadtechnieken.

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max was het grootste toestel van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees ook onze iPhone 12 Pro Max review. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.