Review: iPhone 13 en iPhone 13 mini staand.

Zo los je problemen met de iPhone-volumeknoppen op

Het kan zomaar gebeuren dat de volumeknoppen van je iPhone het niet goed meer doen, of dat de knoppen los lijken te zitten. Moet je naar de iPhone laten kijken of kun je het probleem zelf oplossen? In deze tip geven we een overzicht van mogelijke oorzaken als je iPhone-volumeknop kapot lijkt.

Volumeknop van je iPhone kapot? Zo vind je de oorzaak

Als de volumeknop van je iPhone niet goed werkt, kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. Bij de ene persoon reageren de knoppen helemaal niet, terwijl bij een andere persoon het volume steeds harder of zachter gaat, zonder de knop aan te raken. Er zijn ook situaties waarbij de knoppen te los of te vast zitten.

Volumeknop van de iPhone testen

Om zeker te weten dat het probleem te maken heeft met de fysieke knoppen, moet je eventuele oordopjes loskoppelen van de iPhone. Het maakt niet uit of het bekabelde koptelefoon of een draadloos model is. Zorg ook dat er geen draadloze speakers via Bluetooth, Wi-Fi of AirPlay verbonden zijn. Vervolgens is het goed om je iPhone even uit en weer aan te zetten, om vervolgens bezig te gaan met de oplossing van je probleem. Zo weet je zeker dat er geen andere storende factoren meespelen.

Review: iPhone 13 en iPhone 13 mini staand.

Heb je bovenstaande stappen genomen, open dan het Bedieningspaneel van je iPhone. Daar zie je een volumebalk. Druk op de volumeknoppen en kijk of de balk zich aanpast. Gebeurt er niets of verschuift de balk terwijl je de knoppen niet indrukt? Dan is er inderdaad een probleem met de volumeknoppen. Zo niet, dan wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door een extern apparaat zoals een koptelefoon.

iPhone volumeknop indrukken

Is er een fysiek probleem met de iPhone volumeknop die niet werkt, dat gaan we verder met de volgende stap. Is er iets dat het indrukken van de knoppen belemmert, bijvoorbeeld een hoesje om de iPhone? Sommige hoesjes, vooral als ze voor een ander type iPhone-model zijn bedoeld, zitten op bepaalde plekken erg strak, waardoor ze ongewenst de knoppen indrukken. Haal het hoesje eraf. Kijk ook naar eventuele screenprotectors en andere beschermfolie. Mogelijk veroorzaakt dit een probleem.

iPhone 12 Pro vs iPhone 13 Pro glimmende zijkanten

Was dit niet het probleem? Dan moet je de knoppen op allerlei manieren proberen in te drukken. Experimenteer met zoveel mogelijk grepen en druk de knoppen steeds opnieuw in. Het kan zijn dat er een beetje vuil tussen de knoppen zat, waardoor ze geblokkeerd werden. Vervolgens kun je de knoppen nog even schoonmaken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een microvezeldoekje of een iets vochtig gemaakt wattenstaafje. Schoonmaken met te veel water is af te raden, zelfs bij de nieuwere iPhone-modellen die waterdicht zijn.

Bekijk ook

Welke iPhones zijn waterdicht?

Welke iPhones zijn waterdicht? Kun je ermee douchen en in de regen lopen? Al je vragen over de waterbestendigheid van iPhones beantwoorden we in dit artikel. Want ook al is een iPhone waterdicht, er zijn vaak nog wel beperkingen wat garantie en blootstelling aan water betreft, die je moet kennen voordat je met je iPhone het zwembad in springt.

Volumeknoppen iPhone laten repareren

Lost dat het probleem niet op en werkt je iPhone volumeknop nog steeds niet? Dan moet je iPhone waarschijnlijk worden gerepareerd. Is je toestel redelijk nieuw, dan kun je je beroepen op de iPhone-garantie en kunnen de knoppen kosteloos worden vervangen.

Kapotte volumeknop iPhone

Bij een ouder toestel moet je goed verwegen of je een betaalde reparatie wilt laten uitvoeren. Het ligt eraan hoe intensief je de iPhone gebruikt en welke functies je nodig hebt. De iPhone is voor het luisteren van muziek prima te gebruiken zonder de volumeknoppen. Je kunt het volume regelen via het Bedieningspaneel, via de knoppen op je oordopjes of vanuit de app zelf. Voor het maken van een foto kun je een volumeknop als sluiterknop gebruiken, maar ook dat is een actie die je gewoon via het scherm van je iPhone of met de knoppen van je oordopjes kunt uitvoeren.

Wil je een iPhone onder garantie laten repareren, dan kun je een afspraak maken bij de Apple Store of een erkende Apple Serviceprovider. Buiten de garantie ben je vaak goedkoper uit bij een onafhankelijke reparateur. We hebben een speciale pagina met een overzicht van alle mogelijkheden voor iPhone reparatie.

Bekijk ook

iPhone reparatie: wat zijn de kosten en beste opties?

Een iPhone reparatie kan je behoorlijk wat geld kosten. Wij leggen de beste opties uit om je kapotte iPhone te laten repareren en weer als nieuw te krijgen. Wat zijn de kosten van een iPhone reparatie en wat zijn de voordelen van onafhankelijke reparateurs?

Kapotte volumeknop zelf vervangen

Het zelf repareren is vrij ingewikkeld maar wel te doen met de gidsen van bijvoorbeeld iFixit. Je hebt er speciaal gereedschap voor nodig. Er zijn aparte gidsen voor het vervangen van de volumeknoppen zelf en het vervangen van de kabel die tussen de volumeknoppen en de powerknop loopt (zie foto). Beide reparaties zijn ingewikkeld als je nog niet eerder zelf reparaties hebt uitgevoerd, dus je kunt het bij nieuwere toestellen beter aan een specialist overlaten. Bekijk handleidingen op iFixit.com of check Apple’s eigen instructies voor Self Service Repair.

Kapotte volumeknop vervangen van iPhone

Het openen van de iPhone beschadigt de waterdichte afsluiting van het scherm. Je toestel zal daardoor minder waterbestendig zijn, maar functioneert nog wel gewoon. Je moet alleen voortaan wat meer oppassen in een vochtige omgeving. Eventueel kun je de waterdichte sealing laten vervangen, maar dat maakt het vervangen van de kapotte volumeknop wel weer een stuk duurder.

Heb je andere problemen met de iPhone-knoppen? Check dan deze tips!