iPhone reparatie prijzen

Dit kosten de iPhone XR en XS-reparaties bij Apple

Wat kost het als je een reparatie moet laten uitvoeren aan je iPhone? En wat kost de service aan je batterij? De bedragen kunnen oplopen tot meer dan 300 euro voor een schermreparatie buiten de garantie en meer dan 600 euro als er iets anders kapot gaat.

iPhone-reparatiekosten

Een defect scherm of problemen met je batterij van je iPhone kan vervelende gevolgen hebben. Sommige mensen lopen maanden rond met een gebarsten scherm, terwijl de ander zich er direct mateloos aan zou ergeren. Maar wat kosten dit soort reparaties nu eigenlijk bij Apple? Apple heeft voor de iPhone XR en de andere nieuwe iPhone de prijzen van schermreparaties en service aan de batterij bekendgemaakt. Zo weet je in één keer wat je moet betalen.

iPhone-reparatiekosten

Schermreparatie-prijzen

Het bedrag dat je kwijt bent voor een schermreparatie is afhankelijk van het type toestel dat je hebt. De kleinste toestellen zijn het goedkoopst voor de schermreparatie: je bent voor 4-inch modellen zoals de iPhone 5s en iPhone SE rond de 150 euro kwijt. Dit geldt ook voor de iPhone 6. Omdat deze toestellen vaak geen iPhone-garantie meer hebben zul je als eigenaar vaak niet meer naar de Apple Store gaan, maar op zoek gaan naar een goedkoper adresje.

Alle prijzen zijn inclusief €12,10 verzendkosten voor het opsturen van je apparaat, mocht je daarvoor kiezen. Uiteindelijk zijn de prijzen voor een schermreparatie als volgt:

iPhone reparatie kosten

Voor de iPhone XR ben je €221,10 kwijt bij een kapot scherm en voor duurdere topmodellen liggend de prijzen nog hoger.

Overige reparatiekosten

Het vervangen van je scherm is nog relatief ‘betaalbaar’. Voor andere reparaties ben je flink wat meer geld kwijt: vanaf €291,10 en bij veel modellen is het meer dan driehonderd of vierhonderd euro. Bij een iPhone X(S) betaal je bijna zeshonderd euro en de XS Max spant met €641,10 de kroon. Je moet maar hopen dat je hier nooit gebruik van hoeft te maken. Ben je hier bang voor, dan kun je het beste AppleCare+ afsluiten, zodat de prijzen een stuk lager liggen: €29 voor alleen het scherm of €99 voor overige schade.

Prijzen van accuvervanging

Het uitvoeren van een serviceopdracht aan de batterij is een stuk voordeliger. Bij de volgende modellen heb je in 2018 voor €29 een gloednieuwe batterij:

Let op: dit geldt alleen in 2018, dus zorg dat je het op tijd regelt!

Bij de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR betaal je hiervoor €69 en bij alle andere modellen die nog support van Apple krijgen zijn de kosten €89. Al deze bedragen gelden als je bijvoorbeeld niet gedekt bent door de extra AppleCare-garantie of consumentenrecht.

Express Replacement Service van AppleCare+

Als je AppleCare+ hebt, kun je gebruikmaken van de Express Replacement Service. Als je gebruikmaakt van dit programma, ontvang je tegen betaling een vervangende iPhone. Je defecte toestel dien je vervolgens via de bijgeleverde verpakking te retourneren. De prijzen variëren ook hier per toestel.

iPhone reparatie prijzen

De volledige prijslijst en alle voorwaarden vind je op deze speciale pagina op de Apple-website. De algemene kosten voor reparaties vind je hier.

Lees ook onze algemene pagina over iPhone-reparaties.

Foto kapotte iPhone: Warren R.M. Stuart, Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Telefoonfuncties
Onderwerpen kosten, reparatie