iPhone 12 mini

Refurbished iPhone 12 mini kopen: klein en goedkoop

Zoek je een refurbished iPhone 12 mini, die goedkoop is maar toch in prima staat? Dan vind je op deze pagina alle info. De iPhone 12 is erg geliefd en is als refurbished toestel extra aantrekkelijk geprijsd. Lees hier waar je het beste een betrouwbare iPhone 12 refurbished kunt kopen.

iPhone 12 mini review Prijs los toestel (vanaf €600,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

iPhone 12 mini refurbished kopen

Een refurbished iPhone 12 mini is een slimme keuze. Je krijgt voor een betaalbare prijs een toestel dat op alle belangrijke punten grondig is nagekeken. De kwaliteit van materialen en features is gewoon goed en je krijgt er ook gewoon garantie op. Je hebt dan ook meer zekerheden dan wanneer je een gebruikte iPhone 12 mini via Marktplaats had gekocht. Steeds meer mensen kiezen daarom bewust voor een refurbished iPhone, omdat het gewoon een verstandige keuze is als een nieuw model buiten jouw budget valt. Het is goed voor je portemonnee én voor het milieu, want alleen de onderdelen die versleten zijn hoeven te worden vervangen.


Hieronder vind je in onze prijsvergelijker met betrouwbare partners.

Toch liever een gloednieuw toestel? Dan kun je ook kijken naar een losse iPhone 12 mini of een iPhone 12 mini met abonnement, want dit toestel is nog op diverse plekken verkrijgbaar.

Prijzen iPhone 12 mini

Als je naar de losse toestelprijzen van de iPhone 12 mini kijkt, zul je merken dat je met refurbished behoorlijk wat kunt besparen!

Dit zijn de officiële adviesprijzen voor de iPhone 12 mini:

Hieronder zie je de huidige nieuwprijzen. Je bent met een refurbished iPhone 12 mini echt veel goedkoper uit.

iPhone 12 paars

Refurbished iPhone 12 mini vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone 12 mini is nog steeds in het assortiment bij Apple. Dat geeft je extra zekerheid dat Apple dit toestel nog lange tijd zal blijven ondersteunen. Je kunt kiezen uit heel veel kleuren, hebt een toestel met smalle schermranden, Face ID, draadloos opladen en prima camerafuncties, in een handzaam formaat. Je bepaalt zelf hoe ‘nieuw’ het toestel eruit ziet. Voor een refurbished iPhone 12 mini in bijna-nieuwstaat betaal je meer dan voor een model met wat krasjes. Op zich hoeven een paar krasjes geen probleem te zijn: als je het toestel zelf een tijdje gebruikt ontstaat er vaak ook wat schade. Belangrijker is dat de accu en het scherm goed zijn, dus zonder slijtage.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone 12 mini? De markt wordt overspoeld door aanbieders. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer.

Hieronder vind je enkele aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone 12 mini kopen: waarop letten?

Er is soms nog wel wat onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders explosief is gegroeid, waardoor je niet altijd zekerheid hebt over de kwaliteit. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone 12 mini refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone-aanbieders hebben een breed aanbod van iPhone-modellen, Zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. Bij de iPhone 12 mini is de keuze wat minder groot, omdat dit toestel wat minder vaak is verkocht. Je zult dus goed moeten zoeken om jouw ideale uitvoering te vinden.

Een refurbished iPhone 12 mini wordt eerst grondig gewist, zodat er geen privégegevens van de vorige eigenaar meer aanwezig zijn. Daarnaast wordt de nieuwste iOS-versie erop gezet. De behuizing wordt volledig schoongemaakt en gecontroleerd op krassen en andere schade. Ook het scherm, de knoppen en de accu krijgen een grondige inspectie. Waar nodig worden onderdelen vervangen.

Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is een batterij in goede conditie belangrijker dan een behuizing zonder krasjes. Je kunt immers altijd nog een hoesje plaatsen.

Conditie van refurbished iPhone 12 mini

Elke refurbished iPhone is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen.

Zo’n beschadigde iPhone 12 mini kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone 12 mini voor kinderen, Omdat een dergelijk toestel toch al snel gekrast raakt. Anderen hebben een opgeknapte iPhone 12 mini nodig om iets te testen, bijvoorbeeld softwareontwikkelaars. Het toestel hoeft er dan niet meer mooi uit te zien, als alles maar goed functioneert. Let op welke garantie op refurbished iPhones je krijgt, want dit kan per aanbieder verschillen (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone 12 mini

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, ook als refurbished variant. In het geval van de iPhone 12 mini Valt dit wat tegen. Dit toestel is relatief weinig verkocht, zodat je goed moet zoeken naar refurbished exemplaren. Gunstig aspect is dat dit toestel nog steeds in het assortiment verkrijgbaar is, wat meer zekerheid geeft over updates.

Je zult merken dat van sommige kleuren en opslagcapaciteiten meer aanbod is. We raden aan om een model met 128GB opslag te kiezen, zodat je er langer plezier van hebt. Het scheelt vaak maar een paar tientjes met het instapmodel van 64GB. Bij refurbished iPhones is het prijsverschil tussen de verschillende opslagvarianten vaak relatief klein.

Prijs refurbished iPhone 12 mini

Wat kost een refurbished iPhone 12 mini eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen op zo’n 50% tot 80% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen: de prijs ligt een stuk lager.

Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone 12 mini op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone 12 mini niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone 12 mini kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone 12 mini garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie.

Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Je kunt dus niet bij Apple aankloppen. Mocht je in het tweede jaar tegen problemen aanlopen, dan zul je bij de (web)winkel verhaal moeten halen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk.

Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone 12 mini kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2022