Innr Flex Light lichtslang

Vernieuwde Innr Flex Light-lichtslang: meer lampjes, maar minder fel dan Hue

De nieuwe Innr Flex Light Color-lichtslang werkt met Philips Hue samen, maar verschilt op een aantal punten waardoor het toch een interessante optie kan zijn. Zo zitten de ledlampjes dichter bij elkaar.

Innr Flex Light-lichtslang

We hebben nog niet zo heel vaak over Innr geschreven, een aanbieder van slimme lampen. Dat komt omdat Innr wel met Amazon Echo Plus, de Philips Hue-bridge en de eigen app samenwerkt, onder andere om te dimmen. Maar het werkt niet met Apple HomeKit en dat zal een belangrijke no-go zijn voor Apple-gebruikers. Ook ondersteunt het de entertainment-modus van Hue niet. Ben je echter op zoek naar een afknipbare lichtslang met veel lampjes, dan is de nieuwe Innr Flex Light Color misschien iets voor jou.


Hieruit kun je kiezen:

Daarnaast zou er ook nog een 4m-uitvoering verkrijgbaar moeten zijn zonder stekker, die je met als een spotje rechtstreeks op het stroomnet kunt aansluiten. In vergelijking met z’n voorganger zijn nog steeds 16 miljoen kleuren mogelijk, maar de kleurweergave is met 85 CRI wel verbeterd. Je kunt dimmen van 0,1 procent tot 100 procent.

Innr, relatief onbekend Nederlands merk

Voor een Nederlandse fabrikant timmert het in Hilversum gevestigde Innr eigenlijk nauwelijks aan de weg in eigen land. Wij hebben er nog nooit een persbericht van ontvangen en de nieuwe producten verschijnen geruisloos in de winkel Je moet het merk maar net toevallig zijn tegengekomen via vrienden, of omdat je ons overzicht met slimme lampen hebt gekeken. Het bedrijf is opgericht door twee voormalige Philips-medewerkers, Jeroen en Rob.

Dat vraagt natuurlijk om een vergelijking met de lichtstrip van Philips Hue.

Innr Flex Light FL140C

De Innr Flex Light is een lichtslang die in twee lengtes verkrijgbaar is: 2m en 4m. Ze zijn te koppelen via ZigBee en met de Philips Hue-bridge. Helaas is koppelen met Apple HomeKit en Hue Entertainment niet mogelijk. In vergelijking met de vorige modellen is deze lichtslang feller: 1200 lumen bij de lichtslang van 4 meter (voorheen 1150 lumen), al geeft de Hue-lichtslang van 2 meter beduidend meer licht (1600 lumen). Kies je voor de 2m-versie van Innr, dan blijft het steken op 600 lumen, een duidelijk verschil. Gebruik je het voor sfeerlicht, dan is extreme helderheid misschien niet direct nodig.

Dat de lampen wat feller zijn heeft er misschien ook mee te maken dat de lichtstrips van Innr met 10 millimeter een stuk smaller zijn dan die van Philips Hue. Daardoor kun je ze wat makkelijker wegwerken achter een smalle rand.

Innr Flex Light keuken

Meer lampjes bij Innr
In vergelijking met de Hue-lichtstrip liggen de lampjes dichter bij elkaar: 60 lampjes per meter, terwijl bij Hue om de 6 centimeter een lampje te vinden is. Dat levert soms een effect met losse stipjes op, terwijl je liever één egale lichtstreep hebt. Bij Innr is het licht zachter en homogener en daardoor meer geschikt als sfeerlicht.

Innr Flex Light afknippen en opplakken

Ook heb je bij de Innr-lichtstrip wat meer vrijheid om af te knippen, namelijk elke 16,6cm bij Innr tegenover elke 33cm bij Hue. Daar staat wel weer een nadeel tegenover: je kunt de Innr later niet meer verbinden. Philips Hue biedt die mogelijkheid wel bij de nieuwste lichtslangen.

Innr Flex Light lichtslang

De nieuwe Flex Light van Innr is voorzien van een vernieuwde ZigBee-controller, die aan de lichtstrip vastzit. Voorheen had de 4m-variant twee uiteinden die je na het doorknippen met beide uiteinden aan de controller kon aansluiten. Dat is nu achterwege gelaten.

Ben je op zoek naar andere ledstrips, kijk dan eens in ons overzicht.

Bekijk ook

Meteen sfeer: dit zijn de beste ledstrips met HomeKit

Met een ledstrip of lichtslang kun je gemakkelijk meer sfeer in je huis brengen. In deze gids vertellen wij je over de beste lichtslangen en lightstrips voor binnenshuis en buiten. We geven daarbij voorrang aan ledstrips met HomeKit, omdat je die het makkelijkst met je Apple-apparatuur kunt aansturen. Ideaal voor wat sfeer, ongeacht het seizoen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.