WhatsApp op beginscherm.

WhatsApp toont nu weer contactsuggesties in deelmenu van iOS 13

Vanaf iOS 13.6
WhatsApp toont nu weer contactsuggesties in het deelmenu. De functie werd eerder dit voorjaar toegevoegd, maar werd later weer verwijderd. Nu is de handige functie weer terug.

Update 24 juli 2020: Vanaf versie 2.20.80, die nu beschikbaar is in de App Store, zijn de contactsuggesties van WhatsApp weer terug. WhatsApp bracht de functie dit voorjaar eerder al uit, maar besloot de functie in april weer te verwijderen, omdat het niet helemaal goed werkte. Het goede nieuws is dat je nu ook profielfoto’s bij de contactsuggesties ziet, die gesynchroniseerd worden vanuit WhatsApp. Hou er nog wel rekening mee dat het beveiligen van WhatsApp via Touch ID of Face ID uitgeschakeld moet zijn. Zie daarvoor het kader onderaan dit artikel. Bovendien heb je minimaal iOS 13.6 nodig om de contactsuggesties te zien.

Oorspronkelijk artikel 30 maart 2020

Het deelmenu op de iPhone en iPad is in iOS 13 en iPadOS 13 flink op de schop gegaan. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de contactsuggesties bovenin. Op basis van contacten waar je vaak mee communiceert, toont het deelmenu suggesties om direct iets mee te delen. Je hoeft dan dus niet meer eerst een app te kiezen en het contact te selecteren. Vanaf nu vind je hier ook contacten uit WhatsApp.

WhatsApp werkt met deelmenu in iOS 13

Met ingang van versie 2.20.40 2.20.80 van WhatsApp vind je nu ook automatisch de contactsuggesties naar WhatsApp in het deelmenu. Je hoeft hier niets voor te doen: het enige wat nodig is is de nieuwste versie van de app en van iOS. Op basis van de WhatsApp-contacten waar je veel en recent mee communiceert, zie je deze vanzelf verschijnen in het deelmenu. Behalve de gewone versie van WhatsApp is ook WhatsApp Business hiervoor aangepast.

WhatsApp deelmenu in iOS 13 met contactsuggesties.
Voorbeeld met Whatsapp Business

Je kan op deze manier bijvoorbeeld direct een link naar een iCulture-artikel delen met een WhatsApp-contact. Nadat je de contactsuggestie aangetikt hebt, kun je nog een extra bericht toevoegen. Daarna is het een kwestie van verzenden. Je hoeft dus niet eerst WhatsApp te selecteren en een contactpersoon op te zoeken. De suggesties gelden voor zowel één-op-één chats als groepsgesprekken.

Contactsuggesties niet zichtbaar? Dit helpt
Heb je WhatsApp bijgewerkt naar de nieuwste versie en probeer je vanuit Safari of een andere app iets te delen, maar zie je geen contactsuggesties? Dan heb je mogelijk de schermvergrendeling met Touch ID of Face ID voor WhatsApp ingeschakeld. De contactsuggesties verschijnen niet als je WhatsApp beveiligd hebt met Face ID of Touch ID. Je kunt dit uitschakelen in WhatsApp via Instellingen > Account > Privacy > Schermvergrendeling. Nadat je dit uitgeschakeld hebt, stuur dan een nieuw WhatsApp-bericht en je zult zien dat dit gesprek vanzelf verschijnt in het deelmenu. Zorg er ook voor dat je iOS 13.6 of nieuwer hebt.

Wil je de contactsuggesties liever niet? Vanaf iOS 14 kun je contacten in het deelmenu uitschakelen, zodat geen enkele app meer suggesties geeft. Je kan ook de Touch ID- en Face ID-vergrendeling van WhatsApp inschakelen om het alleen voor die app te blokkeren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 24 juli: De functie in het deelmenu voor WhatsApp is weer terug. Het artikel is hiervoor aangepast en opnieuw gepubliceerd.
  • 2020 - 15 april: Artikel bijgewerkt na verwijderen van de functie door WhatsApp.
  • 2020 - 01 april: Artikel bijgewerkt met oplossing als de contactsuggesties niet verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2020 om 8:57
Onderwerp
Categorie
Apps
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.