WhatsApp op beginscherm.

WhatsApp toont nu contactsuggesties in deelmenu van iOS 13

Sneller delen met je vrienden

WhatsApp heeft een update voor de app uitgebracht die een handige nieuwe functie toevoegt. WhatsApp werkt nu namelijk met het vernieuwde deelmenu en de contactsuggesties, zodat je sneller kan delen naar een vriend of vriendin.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 april 2020: Sinds versie 2.20.42 zijn de contactsuggesties in het deelmenu voor WhatsApp weer uitgeschakeld. Door de suggesties kon in bepaalde gevallen het deelmenu vastlopen. Het is de verwachting dat de functie in een toekomstige update weer terugkeert, maar het is nog niet bekend wanneer deze verschijnt.

Oorspronkelijk artikel 30 maart 2020

Het deelmenu op de iPhone en iPad is in iOS 13 en iPadOS 13 flink op de schop gegaan. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de contactsuggesties bovenin. Op basis van contacten waar je vaak mee communiceert, toont het deelmenu suggesties om direct iets mee te delen. Je hoeft dan dus niet meer eerst een app te kiezen en het contact te selecteren. Vanaf nu vind je hier ook contacten uit WhatsApp.

WhatsApp werkt met deelmenu in iOS 13

Met ingang van versie 2.20.40 van WhatsApp vind je nu ook automatisch de contactsuggesties naar WhatsApp in het deelmenu. Je hoeft hier niets voor te doen: het enige wat nodig is is de nieuwste versie van de app. Op basis van de WhatsApp-contacten waar je veel en recent mee communiceert, zie je deze vanzelf verschijnen in het deelmenu. Behalve de gewone versie van WhatsApp is ook WhatsApp Business hiervoor aangepast.

WhatsApp deelmenu in iOS 13 met contactsuggesties.
Voorbeeld met Whatsapp Business

Je kan op deze manier bijvoorbeeld direct een link naar een iCulture-artikel delen met een WhatsApp-contact. Nadat je de contactsuggestie aangetikt hebt, kun je nog een extra bericht toevoegen. Daarna is het een kwestie van verzenden. Je hoeft dus niet eerst WhatsApp te selecteren en een contactpersoon op te zoeken. De suggesties gelden voor zowel één-op-één chats als groepsgesprekken.

Contactsuggesties niet zichtbaar? Dit helpt
Heb je WhatsApp bijgewerkt naar de nieuwste versie en probeer je vanuit Safari of een andere app iets te delen, maar zie je geen contactsuggesties? Dan heb je mogelijk de schermvergrendeling met Touch ID of Face ID voor WhatsApp ingeschakeld. De contactsuggesties verschijnen niet als je WhatsApp beveiligd hebt met Face ID of Touch ID. Je kunt dit uitschakelen in WhatsApp via Instellingen > Account > Privacy > Schermvergrendeling. Nadat je dit uitgeschakeld hebt, stuur dan een nieuw WhatsApp-bericht en je zult zien dat dit gesprek vanzelf verschijnt in het deelmenu.

Een nadeel is nog wel dat de contactafbeeldingen niet uit WhatsApp opgehaald worden. Dat betekent dus dat je alleen een profielfoto in het deelmenu ziet als je deze zelf aan je adresboek toegevoegd hebt. Andere apps zoals Telegram gebruiken wel de profielfoto die in die app ingesteld is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 15 april: Artikel bijgewerkt na verwijderen van de functie door WhatsApp.
  • 2020 - 01 april: Artikel bijgewerkt met oplossing als de contactsuggesties niet verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2020, 12:46
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.