IKEA Tradfri Myrvav

IKEA Myrvav aangekondigd: flexibele lichtslang zonder zichtbare leds

Werkt met Philips Hue

IKEA gaat een flexibele lichtslang uitbrengen voor het Tradfri-systeem. Het licht is daarbij egaal, zodat je geen losse ledlampjes ziet.

IKEA Myrvav lichtslang

Bij de Philips Hue Lightstrip Plus zie je wel de losse leds. Je moet de lichtslang daarom altijd verstoppen achter een plint of meubelstuk. IKEA’s nieuwe Myrvav heeft dat probleem niet. Deze 20 euro kostende led-lichtslang is twee meter lang en is erg flexibel. Je kunt deze ook om een hoek leggen of afknippen op de gewenste lengte. Wel moet je een Tradfri LED-driver er nog los bij aanschaffen.


We konden IKEA Myrvav nog niet vinden op de Nederlandse IKEA-site, maar eigenlijk zijn alle belangrijke specs al wel bekend. Een van de minpunten van Myrvav is dat het slechts één kleur wit uitstraalt. Dimmen kan gelukkig wel en voor bediening op afstand kun je verbinding maken met de IKEA-hub of een ZigBee-hub, zoals die van Philips Hue. IKEA had al een lichtstaaf met de naam Skydrag, maar die is niet flexibel. Je kunt deze bijvoorbeeld onder een keukenkastje of in een boekenkast monteren.

IKEA Myrvav lichtslang

IKEA heeft met de Tradfri-serie nu een behoorlijk groot aantal slimme accessoires, die vaak ook met HomeKit werken. Recent kwamen de IKEA Tradfri bewegingssensor en Snelkoppelknop en nog bij, waardoor je ze mee kunt nemen in je Woning-scenes. Niet alle accessoires uit de Tradfri- en Home Smart-lijn zijn echter HomeKit-geschikt, dus voordat je aanschaft is het goed om even te checken.

IKEA Tradfri Myrvav

Wil je meer opties voor lichtslangen en ledstrips? Kijk dan eens naar ons overzicht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2021, 13:30
Bron Bron Hueblog
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, smart home, verlichting

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.