Code in iOS 12.2 wijst op spoedige komst van de AirPower

Ook nieuwe iPod touch mogelijk deze week
Het lijkt erop dat de AirPower er toch nog snel aan zit te komen. Uit de code van de nieuwste beta van iOS 12.2 blijkt dat er meerdere aanpassingen in de code gedaan zijn die nodig zijn voor de AirPower.

Zit jij ook nog steeds te wachten op de AirPower of ben je inmiddels overgestapt op een AirPower-alternatief? Als je nog steeds reikhalzend uitkijkt naar Apple’s eigen draadloze oplader, dan is er nu misschien goed nieuws. Ontwikkelaar Guilherme Rambo (@_inside) heeft na de nieuwste iOS 12.2 beta nieuwe ontdekkingen gedaan, die erop wijzen dat de AirPower er misschien wel spoedig aankomt.

Code in iOS 12.2 wijst op komt van AirPower

Een belangrijke toevoeging in de code van iOS 12.2 is dat de iPhone kan herkennen als er meerdere apparaten op de oplader liggen. De AirPower is namelijk geschikt voor maximaal drie apparaten tegelijk, zoals een Apple Watch en de AirPods met draadloze oplaadcase. Als je bijvoorbeeld een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd oplaadt, verschijnt op de iPhone de batterijstatus van alle apparaten. In iOS 12.2 is nu ondersteuning toegevoegd voor deze herkenning.

iOS 12.2 code voor AirPower.

Aangezien deze code alleen verwerkt zit in iOS 12.2, lijkt het er sterk op dat je deze iOS-versie minimaal nodig hebt om de AirPower te kunnen gebruiken. Dat zou betekenen dat Apple de verkoop van de AirPower in principe nog deze week kan starten, met leveringen ergens de komende week. Dat komt mooi overeen met de mogelijke iOS 12.2 releasedatum, want de update verwachten we aanstaande maandag. Uit een eerdere beta bleken ook al hints naar de AirPower te zitten.

Bekijk ook

'iOS 12.2 verschijnt 25 maart, biedt ondersteuning voor AirPower en nieuwe iPads'

Op 25 maart is niet alleen het volgende Apple-event, maar die avond zal ook meteen iOS 12.2 beschikbaar komen. Mogelijk krijgen we die avond meer te horen over de AirPower en nieuwe iPads.

Ook de AirPods 2 en nieuwe iPod touch deze week?
Apple lijkt deze week aangegrepen te hebben om verspreid nieuwe aankondigingen te doen. Maandag stond in het teken van de iPad Air 2019 en de iPad mini 2019, terwijl vandaag de nieuwe iMac 2019 aangekondigd werd. Er zijn inmiddels ook al aanwijzingen dat het morgen de beurt is aan de nieuwe iPod touch. Er wordt al maanden gesproken over een verbeterde versie met nieuwe chips. Het zou dus geen verrassing zijn als Apple die nog deze week uitbrengt.

Wij houden daarom ook nog een slag om de arm voor de AirPods 2. Om AirPods met de AirPower te kunnen gebruiken, heb je minimaal de nieuwe draadloze oplaadcase nodig. Het zou goed kunnen dat Apple deze ook nog deze week uitbrengt, eventueel met de nieuwe AirPods met ingebouwde Hé Siri. We houden de komende dagen alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, dus blijf ons volgen!

Check ondertussen onze Praat mee over de voorjaarsaankondigingen, waarin je kan meepraten over alle nieuwe producten.

Bekijk ook

Praat mee: Apple's nieuwe producten voor het voorjaar 2019

Apple heeft nu ook de nieuwe AirPods 2 aangekondigd, naast de nieuwe iPads en een nieuwe iMac voor het voorjaar van 2019. Wat vind jij van de aankondigingen? Naar welke nieuwe producten kijk jij het meest uit?

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 maart: Dit artikel is inmiddels ingehaald door de realiteit. De AirPower is nu officieel gecanceld door Apple. De oplaadmat zal dus niet meer op de markt komen.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.