Moleskine Creative Cloud

Adobe en Moleskine laten je tekenen op papier

Importeren in Adobe Illustrator
Adobe en Moleskine gaan ervoor zorgen dat je je eerste schetsen op papier kunt maken, waarna je ze makkelijk op de Mac importeert in Creative Cloud. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een pen met speciaal papier.

Adobe en Moleskine laten je tekenen op papier

Adobe en Moleskine werkten al eerder samen aan producten. Nu kondigden ze een vernieuwd Creative Cloud-notitieboek aan met slimme functies. Je tekent je eerste schetsen op papier en kunt het vervolgens makkelijk importeren in Adobe Illustrator op de desktop. Het werkt alleen als je de speciale Moleskine Pen+Ellipse gebruikt, waarmee je nu al tekeningen in de Moleskine Notes-app voor iOS kunt importeren. Nu komt daar dus Creative Cloud bij.


Het gaat in feite om dezelfde pen, maar nu met speciaal papier dat is aangepast voor Adobe. Je zou natuurlijk op de iPad je eerste schetsen kunnen maken, maar niet iedereen vindt het fijn om op het glibberige glas van een tablet te tekenen. Heb je liever het stroeve gevoel van papier, dan is dit misschien een optie. De pen is ontwikkeld in samenwerking met NeoLAB.

Van Moleskine-boekje naar Adobe Illustrator

De lijnen verschijnen meteen in Adobe Illustrator zodra je ze maakt. Met icoontjes op de papieren pagina’s geef je extra instructies, zoals opslaan en het uitschakelen van de realtime tekenfunctie. Als je een demonstratie geeft kan het bijvoorbeeld handig zijn als je tekening meteen op het scherm te zien is, maar als je voor jezelf wat zit te schetsen kun je het net zo goed uitschakelen.

Moleskine Creative Cloud Paper Tablet

Met het notitieboek begin je met de illustratie en daarna is het de bedoeling dat je het verder afmaakt op de computer. Dit werkt zoals elke gangbare vector-afbeelding. Daarna kun je de Illustrator-bestanden weer naar je iPhone of iPad sturen en in allerlei andere apps inlezen. Je koopt het notitieboek voor $35 en voor de Pen+Ellipse betaal je vervolgens $180. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met eerdere digitale schrijf- en tekenpennen die we wel eens op iCulture hebben besproken. En ook de Paper Tablet hebben we al wel eens vaker gezien. Daarnaast maakt Moleskine een uitstekende agenda-app voor iOS, genaamd Moleskine Timepage.

Meer informatie over de speciale boekjes vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.