ZENS lader

AirPower-alternatieven: deze opladers werken met meerdere apparaten

Ben je op zoek naar een alternatief voor de AirPower waarmee je meerdere apparaten tegelijk kan opladen? In deze gids zetten we de beste AirPower-alternatieven voor je op een rijtje.

De AirPower is Apple’s eigen draadloze oplader, maar ligt nog niet in de winkels. Als je niet meer langer kunt wachten, maar wel meerdere apparaten tegelijk op wil laden met één apparaat, ben je hier bij het juiste adres. Deze AirPower-alternatieven hebben plek voor bijvoorbeeld één of meerdere iPhones en je Apple Watch. Ook kun je de laders vaak gebruiken voor je AirPods in combinatie met bijvoorbeeld de HyperJuice AirPods-adapter.

AirPower-alternatieven: dit moet je weten

Onderstaande AirPower-alternatieven hebben één ding met elkaar gemeen: ze kunnen meerdere apparaten tegelijk opladen. Soms gaat het om twee apparaten, bijvoorbeeld twee iPhones of een iPhone en een Apple Watch, maar sommige laders werken ook gewoon met twee iPhones en een Apple Watch. Toch moet je rekening houden dat er een verschil zit met de (beoogde) werking van de AirPower. Bij de AirPower moet het niet uitmaken waar je je toestel legt, omdat de gehele mat bestaat uit één grote draadloze lader. Er is geen specifiek laadpunt om draadloos op te kunnen laden. Bij onderstaande modellen is dat wel zo, waardoor deze in het gebruik iets minder handig zijn.

Belkin Boost Up-oplaaddock

De Belkin Boost Up oplaaddock is geschikt voor drie apparaten. Je kan je iPhone draadloos opladen via het rechtopstaande laadpunt. Je Apple Watch laad je op via de ingebouwde Apple Watch-lader, dus je hebt niet je eigen kabel nodig. Het Qi-laden ondersteunt 7,5W, dus je iPhone laadt extra snel op. Daarnaast zit er nog een USB-A-ingang aan de achterkant, zodat je bijvoorbeeld je AirPods via een kabeltje kan opladen. Omdat het deel voor draadloos opladen rechtop staat, is deze lader niet geschikt voor de AirPods in combinatie met een adapter. De lader is beschikbaar in zowel wit als zwart.

Belkin Boost Up dock voor iPhone en Apple Watch.

Bekijken: Belkin Boost Up-oplaaddock bij Apple (€159,95)

ZENS Dual+Watch oplader

ZENS heeft een lader die het dichtst in de buurt komt van de AirPower. De dock heeft plek voor twee iPhones die je draadloos kan opladen en heeft daarnaast een ingebouwde standaard voor je Apple Watch. Je kan dus deze drie apparaten zonder problemen tegelijk opladen. In onze review van de ZENS Dual+Watch kon je al lezen wat onze ervaringen zijn. De Apple Watch heeft soms wat moeite met het maken van de verbinding, maar over het algemeen is het een prima dock die ook nog een stuk goedkoper is dan die van Belkin. Draadloos laden gaat met de maximale snelheid van 7,5W, hoewel de lader zelf twee keer 10W ondersteunt.

ZENS lader

Bekijken: ZENS Dual+Watch oplader bij Amac (€99,95)

ZENS Dual Fast Wireless Charger

Als je geen Apple Watch hebt, dan heeft ZENS ook een versie zonder Apple Watch-houder. Het design van deze oplader is nagenoeg hetzelfde als de Dual+Watch en ook de specificaties zijn hetzelfde. De lader ondersteunt twee maal 10W en heeft twee kleine indicatielampjes om te bevestigen dat je toestellen er goed op liggen. Deze versie is weer een stukje goedkoper, want hij kost ongeveer €80.

Bekijken: ZENS Dual Fast Wireless Charger bij Amac (€79,95)

IKEA Nordmärke

IKEA heeft zelf ook een collectie van draadloze opladers die geschikt zijn voor de Qi-standaard. Deze driedubbele versie is geschikt voor maar liefst drie iPhones. Hou er wel rekening mee dat je de iPhone precies op het plusje moet leggen en dat dit bij de IKEA-laders wel wat gevoelig is. Als je iPhone er niet goed op ligt, kan het zijn dat hij niet goed oplaadt. De lader ondersteunt maximaal 5W per laadpunt, dus de snelheid is bij deze oplader ook wat aan de lage kant.

Ikea NORDMÄRKE

Bekijken: IKEA Nordmärke (€64,95)

Nomad Qi-oplaadstation

Deze oplader van Nomad werkt met één iPhone en een Apple Watch. De iPhone laad je draadloos op via Qi, terwijl je de Apple Watch aan de ingebouwde oplader hangt. Deze lader ziet er stijlvol uit, want hij is bekleed met zwart leer. De rest is gemaakt van aluminium en de anti-slip voetjes zorgen ervoor dat hij niet weg glijdt. De draadloze lader voor je iPhone ondersteunt maximaal 7,5W. Er zit een omgevingssensor bij, zodat de oplaadlampjes in het donker worden gedimd. Je kan ook drie iPhones tegelijkertijd opladen, of één iPhone en een Apple Watch.

Nomad Charging Station.

Bekijken: Nomad Qi-oplaadstation bij Amac (€119,95)

LADUO dock voor iPhone, Apple Watch en AirPods

Deze oplader maakt geen gebruik van draadloos opladen, maar heeft wel plek voor drie apparaten. Je kan namelijk je iPhone, Apple Watch en AirPods alledrie tegelijkertijd opladen via de ingebouwde laders. Het enige nadeel is wel dat je zelf moet zorgen voor de nodige laders: het gaat alleen om de standaard waar je dus zelf een Lightning-kabel en Apple Watch-oplader in moet verwerken. Daarentegen is de prijs wel een stuk lager dan alle andere laders die we hier besproken hebben.

LADUO dock voor iPhone, Apple Watch en AirPods.

Bekijken: LADUO dock voor iPhone, Apple Watch en AirPods bij Amazon (€37,99)

Check ook onze lijst met draadloze opladers voor de iPhone. Lees ook onze andere artikelen over opladen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen airpower, draadloos opladen, opladen