HomePod met scherm (iPad) en FaceTime.

Gerucht: ‘Vernieuwde HomePod met iPad-achtig scherm komt in 2025’

Iets om naar uit te kijken: Apple zou plannen hebben om een vernieuwde HomePod uit te brengen met nieuw design. Er zit ook een scherm in.

Update 25 februari 2024: De HomePod met iPad-achtig scherm komt volgens de nieuwste geruchten op zijn vroegst in 2025. Apple zou nog steeds werken aan een HomePod-speaker met ingebouwd iPad-achtig scherm, zegt Mark Gurman van Bloomberg. Maar het kan nog wel even duren voordat deze op de markt komt. Apple zou in een vroeg stadium met toeleveranciers bezig zijn, maar erg veel voortgang is er niet geboekt.

Volgens Gurman is Apple al jarenlang “besluiteloos” als het over eigen smart home-producten gaat. Er zou zijn gekeken naar een apparaat dat een Apple TV, HomePod en FaceTime-camera combineert, maar ook naar een iPad-achtig slim display dat je magnetisch aan de muur kunt bevestigen. Het is onduidelijk of deze producten ooit zullen worden uitgebracht. Om de tijd te overbruggen heeft Apple in 2023 de full-sized HomePod uitgebracht, nadat deze in 2021 van de markt was gehaald. Apple verkoopt ook nog steeds de HomePod mini, die sinds de introductie in 2020 geen hardware-updates meer heeft gekregen.

Hieronder lees je ons eerdere bericht van 10 maart 2023.

Volgens analist Ming-Chi Kuo wil Apple de huidige HomePod een flinke redesign geven. Het apparaat krijgt een ingebouwd scherm van 7-inch. Kuo gokt erop dat het apparaat in de eerste helft van 2024 uit komt. In een bericht op Medium schrijft Kuo dat het nieuwe model nog meer integratie biedt met Apple’s andere hardwareproducten. De schermen van het apparaat zullen vermoedelijk worden gemaakt door Tianma. Dit bedrijf zal dan ook flink profiteren van Apple’s nieuwe smart home-strategie, meldt Kuo.

Als de samenwerking met Tianma bevalt, zou dit bedrijf ook wel eens de iPad-schermpanelen kunnen gaan leveren. Het gaat om een nieuwe toeleverancier van Apple. Kuo voorspelt dat dezelfde groei te verwachten is die we eerder bij toeleveranciers BYD Electronics en BOE hebben gezien: ze beginnen met eenvoudige producten en krijgen steeds meer opdrachten, ook voor high-end producten. Momenteel produceert Tianma schermpanelen voor Android-smartphones. De capaciteit zit momenteel vol, maar voor Apple wil het bedrijf ongetwijfeld wat plek maken. Kuo voorspelt dat de omzet en winst van Tianma in 2023 de marktverwachtingen gaan overtreffen.

HomePod met scherm in 2024

Voor ons is echter interessanter: wanneer komt die HomePod met scherm? Een release in 2024 lijkt steeds vastere vormen aan te nemen. Er wordt al veel langer gesproken over een HomePod met meer functionaliteit. Twee jaar geleden schreven we al dat Apple werkt aan een nieuw product dat de Apple TV en HomePod-speaker combineert. Het zou daarbij gaan om een nieuw apparaat voor aan je televisie, met daarin ook een HomePod-speaker en een camera voor videobellen.

Bloomberg heeft al tot drie keer toe benadrukt dat Apple een combinatie tussen de HomePod en Apple TV met camera wil ontwikkelen. Volgens Mark Gurman zou Apple wel tegen problemen aangelopen zijn tijdens de ontwikkeling, maar is het idee nog niet in de ijskast gezet. Volgens zijn bronnen had het product in 2023 moeten verschijnen, maar dat lijkt er niet meer van te komen. Dat Kuo nu spreekt over een release in 2024, past dan ook in dit tijdplan. Kuo spreekt echter niet van een combinatie van HomePod met Apple TV, maar simpelweg over een HomePod met display. Zo’n scherm zou je kunnen gebruiken om te videobellen.

Bekijk ook

Nieuwe poging? 'Apple werkt aan HomePod met scherm en camera' [Update]

Apple heeft een speaker in ontwikkeling waar ook een scherm en camera's op zit. Maar het lijkt er niet op dat je deze snel kunt verwachten.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 11 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.