Aqara Cube T1 Pro

Aqara Cube T1 Pro: een soort dobbelsteen voor je HomeKit-accessoires

De Aqara Cube T1 Pro is een soort dobbelsteen die je kunt gebruiken om HomeKit-accessoires mee te bedienen. Je kunt scenes koppelen aan elke kant van de kubus en afhankelijk van hoe je hem neerlegt of verplaatst, activeer je de scènes of accessoires.

Er zijn talloze HomeKit-knoppen beschikbaar waarmee je je HomeKit-accessoires met een druk op de knop kan in- of uitschakelen. Maar de Aqara Cube T1 Pro pakt het net iets anders aan. Dit is een kubus waarmee je de accessoires bedient, maar niet door en kant in te drukken als een traditionele knop. In plaats daarvan leg je de kubus op een bepaalde manier op tafel om een accessoire in te schakelen.

Aqara Cube T1 Pro met HomeKit

De Cube T1 Pro van Aqara is niet de eerste versie van dit opmerkelijke accessoire. Er bestond al langer een Cube-controller, maar deze nieuwe versie werkt voor het eerst met zowel HomeKit als Alexa. Voor gebruik met HomeKit ben je voor de Cube T1 Pro wel beperkt tot de aparte Scene-mode van de kubus. Dat betekent dat het aantal bedieningsmogelijkheden wat beperkter zijn dan wanneer je hem via de Aqara-app configureert.

Aqara Cube T1 Pro met verpakking

De kubus ziet eruit als een dobbelsteen met zes vlakken, met daarop stipjes die aangeven welk vlak wat is. HomeKit-apparaten bedienen doe je door de kubus te kantelen, zodat en bepaalde kant boven ligt. Heb je nummer drie bijvoorbeeld zo ingesteld dat deze je slaapkamerlamp inschakelt, dan kantel je de kubus simpelweg zo zodat die kant boven ligt. Je kan ook de kubus verschuiven zonder van kant te wisselen of ermee schudden of draaien. Dankzij de sensoren in de kubus herkent hij alle acties alsof het knoppen zijn, maar dus zonder dat je iets in hoeft te drukken. In de Woning-app worden de gekoppelde scènes en accessoires aan elke kant weergegeven als een drukactie, omdat de Woning-app de draai- en kantelbewegingen niet standaard ondersteunt. Maar een knop indrukken is dus niet nodig.

De Aqara Cube T1 Pro werkt met Zigbee 3.0 en vereist wel een Aqara-hub om hem met HomeKit te kunnen koppelen. Er zit een knoopcelbatterij in die volgens Aqara zo’n twee jaar mee gaat. De kubus kan via software-updates bijgewerkt worden. Het accessoire is te koop bij onder andere Amazon in Duitsland, waar Aqara een eigen online store heeft. De knop is te bestellen voor €22,99, maar je kan tijdelijk 10% korting krijgen met de kortingscode CBT1PROEU. Deze actie geldt tot en met 24 november 2022.

Bekijk ook

Alles over Aqara, het betaalbare smart home-platform met HomeKit

Je hebt er vast wel eens over gelezen: de smart home-accessoires van Aqara. We schrijven er op iCulture regelmatig over omdat ze ondersteuning voor HomeKit bieden. Er is heel veel keuze en de prijs ligt relatief laag. Aqara wordt vaak in verband gebracht met de merken Xiaomi en Mijia. Hier lees je hoe het zit en of Aqara de moeite is.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.