Woning-app in iOS 16

Zo markeer je HomeKit-accessoires als favoriet voor snelle bediening

Wil je weten hoe je een HomeKit-accessoire als favoriet markeert, dan lees je daar in deze tip alles over. Je kunt ook scènes en accessoires toevoegen aan de woningweergave in het Woning-tabblad.

De Woning-app voor iPhone en iPad is een handig hulpmiddel om al je HomeKit-geschikte accessoires te bedienen. Als je veel accessoires in huis hebt, kan het al snel onoverzichtelijk worden. Een oplossing om het overzicht terug te krijgen, is door HomeKit accessoires als favoriet te markeren. Hierdoor verschijnen deze accessoires in een aparte sectie op het Woning-tabblad, in de Woning-app op de Apple Watch en in het Bedieningspaneel. In deze tip lees je hoe je dat doet. Voorheen kon je ook scènes als favoriet markeren, maar sinds iOS 16 is dat niet meer mogelijk. Voor scènes is wel een andere optie beschikbaar.

HomeKit-accessoires als favoriet

Het Woning-tabblad van de Woning-app geeft een overzicht van de belangrijkste accessoires. Je kunt zelf bepalen welke accessoires hier weergegeven worden. Sinds iOS 16 maakt het Woning-tabblad onderscheid tussen drie soorten:

  • Favoriete accessoires: In een aparte sectie zie je hier alleen je ingestelde favoriete accessoires, bijvoorbeeld die je het vaakst gebruikt.
  • Scènes: Er is een aparte sectie genaamd Scènes waar je alleen de scènes ziet die voor jou belangrijk zijn.
  • Overige accessoires: Per kamer zie je alle overige accessoires die je aan het Woning-tabblad toegevoegd hebt. Dit kunnen accessoires zijn die je ook als favoriet gemarkeerd hebt, maar dat hoeft niet.

Woning-app in iOS 16

Om accessoires als favoriet te markeren, doe je het volgende:

  1. Open de Woning-app en zoek het accessoire op dat je als favoriet wil markeren.
  2. Tik op de tegel van het accessoire (niet op het icoontje) of hou hem ingedrukt en kies voor Details accessoire.
  3. Scroll naar onderen of tik op het tandwiel.
  4. Zet de schakelaar bij Zet in favorieten aan.

HomeKit: Woning-app accessoire als favoriet markeren

De als favoriet gemarkeerde accessoires worden nu weergegeven in de aparte Favorieten-sectie in het Woning-tabblad, in het Bedieningspaneel en in de Woning-app op de Apple Watch. Je hebt de accessoires daardoor altijd binnen handbereik.

Scènes en accessoires in woningweergave

Los van je favorieten, kun je dus ook accessoires én scènes toevoegen aan het Woning-tabblad. Je hoeft daardoor niet meer naar de desbetreffende kamer te navigeren, want je vindt het accessoire of de scène direct in het Woning-tabblad. Accessoires verschijnen onder de naam van de desbetreffende kamer, terwijl scènes in de aparte Scènes-sectie verschijnen. Je stelt het zo in:

  1. Open de Woning-app en zoek het accessoire of de scène op dat je wil toevoegen aan het Woning-tabblad.
  2. Ga naar de kamer van het accessoire of de scène door op de ronde knop met de drie stipjes rechtsboven te tikken.
  3. Hou de scène of het accessoire ingedrukt en tik op de optie Voeg toe aan woningweergave.

HomeKit: Woning-app scène toevoegen aan woningweergave

Je kunt een accessoire of scène ook ingedrukt houden en kies voor Details accessoire/Wijzig scène. Scroll dan naar beneden en zet de schakelaar aan bij Voeg toe aan woningweergave.

Meer over de Woning-app lees je in onze aparte gids.

Bekijk ook

Woning-app voor HomeKit: alles wat je moet weten

Met de Woning-app kun je HomeKit-apparaten bedienen en scènes instellen. De app is beschikbaar op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. In dit artikel lees je alles over deze app. Ook vind je de vernieuwingen in iOS 16.