AirTag aan tas

Met Apple’s nieuwe Tracker Detect-app kunnen Android-gebruikers AirTags detecteren

Apple heeft voor Android-gebruikers een speciale app uitgebracht om AirTags en andere Zoek mijn-accessoires op te sporen. Zo voorkom je dat je ongemerkt gevolgd wordt.

Na de komst van de AirTag ontstonden er zorgen om de privacy van andere iPhone- én Android-gebruikers. Apple heeft voor iPhone-gebruikers allerlei anti-stalking-functies voor de AirTag ingebouwd, zodat je niet ongemerkt gevolgd kunt worden. Maar voor Android-gebruikers was dat niet zo makkelijk. Apple beloofde afgelopen zomer al met een aparte app te komen en die is er nu: de Tracker Detect-app van Apple.

Apple Tracker Detect-app voor Android

De app is niet bedoeld om een AirTag met een Android-toestel te gebruiken, maar geeft Android-gebruikers de mogelijkheid om onbekende AirTags op te sporen. Als een AirTag van zijn gebruiker verwijderd is, kan een Android-gebruiker met deze app een melding krijgen. De app speelt een geluidje af als de onbekende AirTag gevonden is. Apple geeft vervolgens instructies hoe je de batterij kan verwijderen, om te voorkomen dat je nog langer gevolgd wordt.

AirTag Tracker Detect app voor Android.

Behalve voor AirTags werkt dit ook voor andere accessoires die werken met het Zoek mijn-netwerk, bijvoorbeeld de Chipolo ONE Spot tracker.

De nieuwe app is het gevolg van de kritiek die Apple kreeg. Eerder dit voorjaar is er een onderzoek gedaan waaruit bleek dat de anti-stalking van de AirTag onvoldoende was. Apple beloofde meerdere verbeteringen door te voeren, zoals het sneller waarschuwen als een AirTag ongevraagd met je mee reist.

Bekijk ook

Zo voorkomt Apple stalking met de AirTag

Apple is er enorm trots op dat de AirTag allerlei functies bevat om stalking te voorkomen. Als er ongemerkt een AirTag met je meereist krijg je een melding en kun je de AirTag uitschakelen. Ook zou je het serienummer kunnen doorgeven aan de politie.

De app is alleen beschikbaar voor Android-toestellen en is te downloaden in de Google Play Store.

AirTag

De AirTag is de Bluetooth-tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag werkt samen met het Zoek mijn-netwerk van Apple om je voorwerpen terug te vinden, ook als je zelf buiten bereik bent. Je kunt tot op de centimeter de locatie bepalen, dankzij Ultra-Wideband. Lees alles over AirTag kopen en accessoires voor de AirTag. Ook zijn er diverse AirTag-alternatieven voor het Zoek mijn-netwerk.

AirTag

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.