AirTag aan tas

Met Apple’s nieuwe Tracker Detect-app kunnen Android-gebruikers AirTags detecteren

Apple heeft voor Android-gebruikers een speciale app uitgebracht om AirTags en andere Zoek mijn-accessoires op te sporen. Zo voorkom je dat je ongemerkt gevolgd wordt.

Na de komst van de AirTag ontstonden er zorgen om de privacy van andere iPhone- én Android-gebruikers. Apple heeft voor iPhone-gebruikers allerlei anti-stalking-functies voor de AirTag ingebouwd, zodat je niet ongemerkt gevolgd kunt worden. Maar voor Android-gebruikers was dat niet zo makkelijk. Apple beloofde afgelopen zomer al met een aparte app te komen en die is er nu: de Tracker Detect-app van Apple.

Apple Tracker Detect-app voor Android

De app is niet bedoeld om een AirTag met een Android-toestel te gebruiken, maar geeft Android-gebruikers de mogelijkheid om onbekende AirTags op te sporen. Als een AirTag van zijn gebruiker verwijderd is, kan een Android-gebruiker met deze app een melding krijgen. De app speelt een geluidje af als de onbekende AirTag gevonden is. Apple geeft vervolgens instructies hoe je de batterij kan verwijderen, om te voorkomen dat je nog langer gevolgd wordt.

AirTag Tracker Detect app voor Android.

Behalve voor AirTags werkt dit ook voor andere accessoires die werken met het Zoek mijn-netwerk, bijvoorbeeld de Chipolo ONE Spot tracker.

De nieuwe app is het gevolg van de kritiek die Apple kreeg. Eerder dit voorjaar is er een onderzoek gedaan waaruit bleek dat de anti-stalking van de AirTag onvoldoende was. Apple beloofde meerdere verbeteringen door te voeren, zoals het sneller waarschuwen als een AirTag ongevraagd met je mee reist.

De app is alleen beschikbaar voor Android-toestellen en is te downloaden in de Google Play Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.