Apple Tag

Gerucht: ‘Apple’s AirTag werkt met magnetische draadloze oplader’

Vergelijkbaar opladen als met Apple Watch
De AirTag kun je mogelijk met een magnetische oplader draadloos opladen, op eenzelfde manier zoals met de Apple Watch gebeurt. Hierdoor hoef je de batterij van de aankomende tracker niet te vervangen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vorig jaar waren er geruchten dat de AirTag, de aankomende Bluetooth-tracker van Apple, een verwisselbare batterij zou krijgen. Vergelijkbare accessoires zoals die van Tile hebben ook een verwisselbare knoopcelbatterij, die ongeveer een jaar mee gaat. Maar nu meldt Macotakara iets anders. In plaats van een verwisselbare batterij zou er een oplaadbare accu in zitten. Je kan deze dan draadloos opladen, net als dat je met de Apple Watch doet. Hoe haalbaar is dit?

‘AirTag krijgt draadloos oplaadbare batterij’

Om een apparaat draadloos te kunnen opladen, moet het aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de behuizing van geschikt materiaal zijn (bijvoorbeeld glas) en moet er ruimte zijn in het apparaat zelf om de spoelen in te verwerken. Bij een klein apparaat als de AirTag lijkt dat wat lastig, maar toch zou Apple van plan zijn om er een draadloos oplaadbare accu in te stoppen.

Apple Watch opladen via inductieve oplader.

Je zou deze volgens de bron op dezelfde manier opladen zoals met de Apple Watch. De Apple Watch heeft een speciaal ontworpen magnetische oplader, die je aan de achterkant bevestigt. Of Apple voor de AirTag exact dezelfde oplader wil gebruiken, is niet helemaal duidelijk. Een nadeel van de oplader van de Apple Watch is dat deze zeer specifiek is. Je kan de Apple Watch daardoor niet op elke willekeurige Qi-lader leggen. Mogelijk geldt dat dus ook voor de AirTag.

Wanneer Apple de AirTag gaat aankondigen, is nog onduidelijk. Er waren eerst berichten dat hij gepland stond voor de eerste helft van het jaar, maar onlangs werd er gesproken een release van de AirTag in het derde kwartaal van 2020.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple AirTag komt in derde kwartaal 2020'

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de productie van Ultra Wideband-chips opvoeren. Er moet voldoende voorraad zijn om in het derde kwartaal van 2020 de AirTag te kunnen leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.