Apple Tag

Gerucht: ‘Apple’s AirTag werkt met magnetische draadloze oplader’

Vergelijkbaar opladen als met Apple Watch

De AirTag kun je mogelijk met een magnetische oplader draadloos opladen, op eenzelfde manier zoals met de Apple Watch gebeurt. Hierdoor hoef je de batterij van de aankomende tracker niet te vervangen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Vorig jaar waren er geruchten dat de AirTag, de aankomende Bluetooth-tracker van Apple, een verwisselbare batterij zou krijgen. Vergelijkbare accessoires zoals die van Tile hebben ook een verwisselbare knoopcelbatterij, die ongeveer een jaar mee gaat. Maar nu meldt Macotakara iets anders. In plaats van een verwisselbare batterij zou er een oplaadbare accu in zitten. Je kan deze dan draadloos opladen, net als dat je met de Apple Watch doet. Hoe haalbaar is dit?

‘AirTag krijgt draadloos oplaadbare batterij’

Om een apparaat draadloos te kunnen opladen, moet het aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de behuizing van geschikt materiaal zijn (bijvoorbeeld glas) en moet er ruimte zijn in het apparaat zelf om de spoelen in te verwerken. Bij een klein apparaat als de AirTag lijkt dat wat lastig, maar toch zou Apple van plan zijn om er een draadloos oplaadbare accu in te stoppen.

Apple Watch opladen via inductieve oplader.

Je zou deze volgens de bron op dezelfde manier opladen zoals met de Apple Watch. De Apple Watch heeft een speciaal ontworpen magnetische oplader, die je aan de achterkant bevestigt. Of Apple voor de AirTag exact dezelfde oplader wil gebruiken, is niet helemaal duidelijk. Een nadeel van de oplader van de Apple Watch is dat deze zeer specifiek is. Je kan de Apple Watch daardoor niet op elke willekeurige Qi-lader leggen. Mogelijk geldt dat dus ook voor de AirTag.

Wanneer Apple de AirTag gaat aankondigen, is nog onduidelijk. Er waren eerst berichten dat hij gepland stond voor de eerste helft van het jaar, maar onlangs werd er gesproken een release van de AirTag in het derde kwartaal van 2020.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2020, 14:13
Bron Bron Macotakara
Via Via 9to5Mac
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airtag, tracker
Device AirTag

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.