iPad Pro 2018

Gerucht: ‘Apple komt in najaar met iPad Pro met mini-LED display’

Apple plaatst al bestellingen
Krijgen we aan het eind van 2020 nóg een nieuwe iPad Pro, maar dan met een nieuw met mini-LED display? Het lijkt er wel op, als we bronnen vanuit China mogen geloven. De leverancier is al door Apple uitgekozen.

Apple is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe iPad Pro. Eerder vandaag lekte er al een case voor de iPad Pro 2020 uit, waarop te zien is hoe Apple de nieuwe camera’s wil verwerken. Maar het zou zomaar kunnen dat er voor later dit jaar wéér een nieuw model op de planning staat. Mogelijk gaat het om een high-end model met een nieuwe mini-LED display. Apple heeft al een leverancier op het oog en zou zelfs al bestellingen geplaatst hebben.

‘mini-LED in iPad Pro eind 2020’

Het Chinese Economic Daily News meldt dat de Taiwanese leverancier Innolux de nieuwe schermen gaat leveren. Apple is in het bezit van testversies van dit nieuwe display en zou al orders geplaatst hebben, die in de tweede helft van het jaar in een nieuwe iPad gebruikt gaan worden. Er waren eerder al geruchten dat Apple mini-LED eind 2020 en begin 2021 naar twee producten gaat brengen. Het gaat om de iPad en de MacBook, maar de bestellingen bij Innolux zouden vooral voor de iPad bedoeld zijn.

De relatief nieuwe displaytechniek mini-LED heeft een aantal voordelen. Zo heeft de backlightverlichting bij dergelijke schermen minder ruimte nodig, waardoor apparaten dunner kunnen worden. We weten allemaal dat Apple vaak het streven heeft om apparaten dunner te maken, al zijn ze daar de laatste jaren wat van teruggekomen. Tegelijkertijd biedt het scherm dezelfde voordelen als OLED. Wel is mini-LED nog vrij duur, waardoor Apple het alleen in duurdere modellen zou willen toepassen.

Bekijk ook

Welke Apple-devices hebben een mini-LED scherm (en wat zijn de voordelen)?

In deze uitleg lees je wat je moet weten over mini-LED. De recente iPad Pro's en MacBook Pro's beschikken over een scherm met deze technologie. Maar wat heb je eraan en wat zijn de voordelen?

Nieuw high-end model met 5G en mini-LED?
Mini-LED is dus een typische functie voor de duurste modellen. Dat geldt ook voor 5G, dat we eind dit jaar in de iPhones gaan zien. Er is echter ook een gerucht dat stelt dat Apple eind 2020 een iPad Pro met 5G uitbrengt. Dat valt dus mooi samen met het gerucht over mini-LED. Bovendien zou mini-LED eerst alleen voor het 12,9-inch model gelden. Het is daardoor niet ondenkbaar dat Apple ervoor kiest om rond het einde van het jaar alleen een nieuwe grote iPad Pro uit te brengen met deze twee belangrijke vernieuwingen. Daarmee staat dit model de vernieuwing van dit voorjaar niet in de weg. De iPad Pro 2020 die in maart verwacht wordt, heeft een snellere chip en verbeterde camera.

Wil je meer weten over de iPad Pro 2020? Lees dan in onze round-up de nieuwste ontwikkelingen.

Bekijk ook

iPad Pro 2020: alles over deze krachtige tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is de krachtige iPad voor professionals. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.