Zoek mijn iPhone

Gerucht: ‘Apple AirTag komt in derde kwartaal 2020’

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de productie van Ultra Wideband-chips opvoeren. Er moet voldoende voorraad zijn om in het derde kwartaal van 2020 de AirTag te kunnen leveren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is te lezen in een onderzoeksnotitie van Ming-Chi Kuo, werkzaam bij TF Securities. De analist denkt dat Apple de productie van Ultra Wideband-chips gaat opvoeren in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. Er moeten voor het eind van het jaar tientallen miljoenen stuks gefabriceerd zijn. Daarbij gaat hij er vanuit dat de trackers nog dit jaar op de markt komen. Waarschijnlijk in het najaar van 2020. In Apple’s code worden de trackers ‘AirTags’ genoemd. Ze zouden deel kunnen uitmaken van de aankondigingen tijdens het september-evenement.


Met de Apple AirTag kun je objecten volgen, zoals je tas en sleutelbos. Ze zijn terug te vinden in de Zoek Mijn-app en werken ook offline. Als je je spullen kwijt bent en iemand loopt met een geschikt apparaat voorbij, dan zal de locatie van jouw tracker anoniem worden doorgegeven. Er ontstaat dus een wereldwijd netwerk van iPhones, iPads, Macs en AirTags, die onderling vindbaar zijn. De Zoek Mijn-app waarschuwt de eigenaar als de spullen zijn teruggevonden of in de buurt zijn. Je kunt dan op de kaart zien waar het zich bevindt.

Zoek mijn AirTag

In de nieuwste iPhones zit ook een Ultra Wideband-chip met de naam U1. Deze wordt niet alleen gebruikt voor het terugvinden van spullen, maar ook om te richten bij gebruik van AirDrop. In de producten die Apple vermoedelijk in maart gaat aankondigen zouden we nog wel meer toepassingen van Ultra Wideband kunnen zien.

Bekijk ook

Ultra Wideband: alles over nauwkeurige locatiebepaling

Apple heeft grote plannen met Ultra Wideband-technologie en de U1-chip. Wat is UWB en kun je ermee? In deze uitleg lees je alles over de Ultra Wideband-chips in de iPhone, Apple Watch en andere apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.