AirPods Pro 2022 opladen Apple Watch-lader

AirPods Pro met usb-c-oplaadcase: dit kunnen we verwachten

Binnenkort komen er bijgewerkte AirPods met usb-c-poort in de oplaadcase aan. Het gaat in ieder geval om de AirPods Pro. Komen er nog andere hardwarematige verbeteringen naast de usb-c-poort?

Update 4 september 2023: Nu het september 2023-event dichterbij komt, wordt er ook steeds meer duidelijk wat we daar gaan zien. In zijn nieuwste nieuwsbrief zegt Mark Gurman van Bloomberg dat je wat betreft de AirPods Pro niets anders hoeft te verwachten dan een usb-c-poort in de oplaadcase. Er komen dus geen andere hardwarematige vernieuwingen. Hij zegt dat de AirPods Pro het eerste model is dat de overstap maakt naar een oplaadcase met usb-c en dat andere modellen later volgen. Het lijkt er dus op dat Apple tijdens het september-event alleen een nieuwe AirPods Pro-oplaadcase met usb-c gaat onthullen.


Dat er qua de AirPods Pro zelf geen andere verbetering is, is geen verrassing. Apple heeft de AirPods Pro vorig jaar nog geüpdatet met een nieuwe H2-chip en betere ruisonderdrukking. Overigens kan Apple tijdens de presentatie nog wel de nieuwe AirPods-functies van iOS 17 onder de aandacht brengen. De AirPods krijgen namelijk wel wat handige verbeteringen, maar die zijn allemaal op het gebied van software.

Bekijk ook

Update met 5 nieuwe AirPods-functies nu beschikbaar (als je iOS 17 gebruikt)

De AirPods hebben nieuwe functies gekregen dankzij een nieuwe update die nu beschikbaar is. Gebruik je de AirPods met iOS 17, dan kun je de functies als adaptieve audio gebruiken (mits je het juiste AirPods-model hebt).

Update 30 augustus 2023: Volgens Mark Gurman gaat Apple tijdens het iPhone-event van 12 september ‘bijgewerkte AirPods met een usb-c-poort aankondigen’. Er gingen al langer geruchten dat Apple dit jaar in ieder geval de huidige AirPods Pro zou voorzien van een usb-c-poort in de oplaadcase, maar mogelijk worden er meer modellen geüpdatet. De AirPods Pro 2 verschenen in 2022 en zijn dus nog relatief nieuw, waardoor vermoedelijk alleen de bijbehorende oplaadcase een update krijgt met usb-c in plaats van Lightning.

‘AirPods met usb-c tijdens iPhone-event van 12 september’

Apple heeft wel vaker tussendoor een update doorgevoerd voor alleen de oplaadcase. Toen Apple de derde generatie AirPods aankondigde in 2021, met voor het eerst MagSafe-support in de oplaadcase, kregen ook de eerste generatie AirPods Pro uit 2019 een kleine update met een vernieuwde MagSafe-case. De AirPods Pro zelf bleven ongewijzigd. Dat zou nu dus ook kunnen gebeuren, maar dan met de oplaadpoort van de case.

Gurman spreekt niet uit welke exacte modellen straks usb-c krijgen. Apple verkoopt ook nog de derde generatie AirPods uit 2021 (zowel met MagSafe-case met draadloos opladen en Lightning als met een Lightning-oplaadcase zonder draadloos opladen) en zelfs de tweede generatie met Lightning-oplaadcase wordt nog verkocht. Daarnaast is er ook nog de los verkrijgbare draadloze oplaadcase voor de tweede generatie AirPods, eveneens met Lightning. Het zou kunnen dat al deze modellen bijgewerkte oplaadcases krijgen met usb-c, maar of dat echt gaat gebeuren is nog even afwachten.

AirPods vergelijken: AirPods Max vs AirPods Pro vs AirPods 3 vs AirPods 2.

Daarnaast is er ook nog de AirPpods Max. Wat gaat Apple hiermee doen? Krijgt deze alleen een update met usb-c of is er iets groters gepland? De AirPods Max komt uit 2020 en is toe aan een grotere update, bijvoorbeeld met de nieuwere H2-chip. Een update met alleen usb-c lijkt daardoor onlogisch. Echter zijn er nog geen geruchten geweest dat Apple op korte termijn een compleet vernieuwde AirPods Max gaat uitbrengen. Mogelijk gaat Apple de AirPods Max dus op een later moment voorzien van een update.

Update 2 juli 2023: Volgens Mark Gurman is Apple bezig met een nieuwe variant van de AirPods Pro, voorzien van usb-c-poort. Ze zullen tegelijk met de iPhone 15 op de markt komen en beschikken over een nieuwe gehoortest-functie. Daarbij worden verschillende tonen afgespeeld en op basis daarvan kan gekeken worden of je mogelijk last hebt van gehoorverlies. Eerder meldde analist Ming-Chi Kuo (zie verderop) dat alleen de AirPods Pro zullen worden voorzien van een usb-c-poort. De rest houdt voorlopig nog een Lightning-poort. Op de langere termijn zou Apple volgens Gurman werken aan extra gezondheidssensoren voor de AirPods, zoals meten van de lichaamstemperatuur via het oor. De AirPods Pro krijgen later dit jaar ook Adaptive Audio, maar daar hoef je geen nieuw model voor te kopen.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 24 maart 2023.

AirPods Pro met usb-c

Apple is van plan om met alle producten over te stappen naar usb-c, deels onder druk van de EU. Bij de iPad en MacBooks is de overstap al gemaakt, waardoor er twee populaire producten overblijven: iPhones en AirPods. Ook die zullen dit jaar waarschijnlijk een usb-c-poort krijgen, maar dat geldt niet voor alle modellen. Volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt alleen de tweede generatie AirPods Pro uit 2022 nog dit jaar een kleine update met usb-c poort.

Eerder deze week verscheen de Release Candidate van iOS 16.4 voor ontwikkelaars. Daarin heeft Apple verwijzingen toegevoegd naar nieuwe Beats Studio Buds+ oortjes een nieuwe AirPods. Wellicht gaat het hier om de usb-c-versie van de AirPods Pro 2. Kuo verwacht dat de massaproductie (en -verkoop) hiervan in het tweede of derde kwartaal 2023 van start gaat.

AirPods Pro 2022 met Adaptive Transparantie

Apple zou echter helemaal geen plannen hebben om een nieuwe versie van de AirPods 2 of AirPods 3 met usb-c-poort uit te brengen, aldus Kuo in een tweet. Mogelijk wacht Apple hiermee op een vierde generatie, die meer functies krijgt. In het verleden heeft Apple wel vaker tussentijds nieuwe versies van het oplaaddoosje uitgebracht, zonder dat er sprake was van een nieuwe generatie. Daarbij werd bijvoorbeeld MagSafe of draadloos opladen toegevoegd.

Mark Gurman van Bloomberg zegt dat alle drie AirPods-modellen tegen het einde van 2024 naar usb-c zijn overgestapt. Dat hoeft niet te betekenen dat er ook een vierde generatie standaard AirPods komt, want Apple zou ook bij dit model een kleine tussentijdse update kunnen uitbrengen.

Kuo voorspelde vorig jaar al dat de AirPods en allerlei andere accessoires van Apple ook de overstap naar usb-c zouden maken. Die voorspelling is niet zo vergezocht, aangezien het voor veel apparaten en devices vanaf volgend jaar verplicht is om gebruik te maken van een universele aansluiting voor opladen. Apple zal vermoedelijk ook de Magic Mouse, TrackPad, Keyboard en MagSafe Battery Pack aanpassen. We hopen uiteraard dat dit ook nieuwe functies met zich meebrengt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 04 september: Artikel bijgewerkt na nieuw gerucht over AirPods Pro met usb-c.
  • 2023 - 30 augustus: Artikel bijgewerkt met gerucht over AirPods met usb-c tijdens iPhone-event.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.