Usb-c-aansluiting in een AirPods oplaadcase

Kuo: ‘Ook AirPods en andere accessoires krijgen usb-c, AirPods Pro 2 nog met Lightning’

Volgens analist Ming-Chi Kuo zal niet alleen de iPhone de overstap maken naar usb-c. Ook de AirPods, MagSafe Battery Pack en andere accessoires krijgen een andere aansluiting. Maar nog niet dit jaar met de komst van de AirPods Pro 2.

Update 24 mei 2022: Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft weer een uitspraak gedaan over de AirPods Pro 2. Naast dat hij zegt dat de release van de AirPods Pro 2 gepland staat voor dit najaar, voegt hij er nu ook aan toe dat de oplaadcase nog steeds voorzien is van Lightning. Dat betekent dat Apple dus nog niet in 2022 bij de AirPods de overstap maakt van Lightning naar usb-c. Eerder voorspelde de analist dat Apple ‘in de toekomst’ ook bij de AirPods wisselt van Lightning naar usb-c, maar dat gaat dit najaar dus nog niet gebeuren.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 15 mei 2022

‘AirPods krijgen usb-c in de toekomst’

Over een iPhone met usb-c wordt al langere tijd gesproken, maar ook allerlei accessoires gaan volgens analist Kuo de sprong wagen. De AirPods, MagSafe Battery Pack en meer zijn in de toekomst ook aan de beurt, voorspelt Kuo. Volgens hem waren Apple’s aanvankelijke plannen om poorten helemaal af te schaffen te ambitieus. Apple wilde aanvankelijk al in 2021 een iPhone zonder poort uitbrengen en hoewel een dergelijk toestel ook getest is, kwam het nooit uit. Ook op korte termijn verwacht Kuo niet dat Apple de fysieke oplaadpoort helemaal afschaft. In plaats daarvan krijgen we op bredere schaal usb-c.

Een iPhone zonder poort zou vandaag de dag veel problemen opleveren, denkt Kuo. Dit komt door de beperkingen van draadloze technologieën en het feit dat MagSafe nog geen volwassen ecosysteem heeft. Maar een overstap naar usb-c is voor Apple wél haalbaar. Kuo denkt dat er naast de al genoemde accessoires ook een Magic Keyboard, Magic Trackpad en Magic Mouse met usb-c op de markt komen.

Usb-c-aansluiting in een AirPods oplaadcase
Deze AirPods hebben al een usb-c-poort, dankzij een knutselproject van een student.

Het is nog de vraag op welke termijn de AirPods en andere accessoires usb-c krijgen. Kuo spreekt niet over een specifiek jaartal, dus de meest logische periode is tegelijkertijd met een iPhone met usb-c. Volgens geruchten zou dat bij de iPhone 15 zijn, dus in het najaar van 2023.

Het lijkt er nu echt op dat Apple de Lightning-poort langzamerhand aan de kant zet. In 2012 verscheen het eerste product met Lightning-aansluiting en Apple-topman Phil Schiller zei destijds dat dit de oplaadpoort “voor het komende decennium” zou worden. Apple lijkt zich erg strikt aan die uitspraak van Schiller te houden, want die periode van tien jaar is in 2022 voorbij. Apple zou zelfs al vóór de iPhone een paar accessoires kunnen aanpassen voor usb-c, zodat mensen er al wat meer aan gewend zijn. Maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor.

Bekijk ook

AirPods opladen met usb-c? Deze student bouwde zijn case om

De oplaadcase van AirPods is voorzien van een Lightning-aansluiting waarmee je de case van stroom kunt voorzien. Deze student heeft echter een voorkeur voor usb-c en bouwde daarom zijn AirPods oplaadcase om. In een video beschrijft hij het proces.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 24 mei: Artikel gecorrigeerd met betrekking tot jaartal naar aanleiding van uitspraken van Ming-Chi Kuo. Ook is het artikel aangevuld met een nieuw gerucht over de AirPods Pro 2.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.