De beste CarPlay-apps.

Dit zijn de beste CarPlay-apps voor muziek, berichten sturen en meer

Met een CarPlay-radio in je auto kun je bepaalde apps op je iPhone onderweg gebruiken. Wat zijn de beste apps en welke mag je als CarPlay-gebruiker niet missen? In deze gids laten we de beste CarPlay-apps zien.

CarPlay-apps: dit zijn de beste

CarPlay is Apple’s platform voor in de auto. Verbind je je iPhone met een CarPlay-geschikte radio, dan kun je sommige apps tijdens het rijden blijven gebruiken in een geoptimaliseerde weergave. Momenteel zijn dat muziek-apps, apps voor audioboeken, radio-apps, berichten-apps en navigatie-apps met CarPlay. Maar welke externe apps zijn er nog meer te vinden? Dit zijn de beste CarPlay-apps!

Wil je CarPlay-apps instellen? In onze tip lees je hoe je dat stap voor stap doet.

WhatsApp
WhatsApp heb je waarschijnlijk al standaard op je iPhone staan, dus je hoeft voor deze niet te rennen naar de App Store. Maar wist je dat WhatsApp op CarPlay werkt? Als je meldingen van WhatsApp komen ook aan als je verbonden bent met CarPlay. De app toont echter geen lijst van chats, want het is eigenlijk niets meer dan een knop om Siri WhatsApp-berichten te laten versturen. Desalniettemin is het een handige app om op je CarPlay-scherm te hebben, omdat je zo heel eenvoudig een vriend of vriendin kan laten weten dat je onderweg bent of al bijna bij je afspraak bent.

WhatsApp-melding in CarPlay.

Naast WhatsApp kun je ook iMessage op CarPlay gebruiken en kun je standaard sms-berichten ontvangen en versturen. Als iemand dus een andere chatdienst dan WhatsApp en iMessage gebruikt, kun je altijd nog een gewoon sms-berichtje versturen.

Spotify
Als er iets is wat je in je auto wil doen, dan is het wel muziek luisteren. Met de standaard Muziek-app in CarPlay kan dat voor Apple Music-abonnees of mensen met hun eigen muziekbibliotheek, maar ook als je Spotify hebt kan je met CarPlay aan de slag. Qua opzet lijkt de Spotify-app heel erg op die van Apple Music, met bovenin vier tabbladen voor Home, Pas afgespeeld, Bladeren en je Bibliotheek. Je zoekt dus razendsnel jouw eigen afspeellijsten op en speelt muziek af die populair is. Het werkt zowel voor betaalde als gratis gebruikers van Spotify. Een nadeel is wel dat Spotify niet werkt met Siri, waardoor je dus geen muziek op kan zoeken en af kan spelen. Je moet daardoor alles via aanraking met de CarPlay-app doen.

Spotify in CarPlay.

Navigatie: Flitsmeister, Google Maps en meer
Ook voor navigatie kan je terecht bij CarPlay. Er zijn allerlei soorten CarPlay navigatie-apps beschikbaar, waaronder ook de Nederlandse Flitsmeister. Met Flitsmeister CarPlay krijg je meldingen van flitsers, files en meer direct op het scherm van je autoradio. Gebruik je liever Google Maps of Waze? Dat kan ook, want ook van die apps zijn CarPlay-versies beschikbaar. Bekijk ook ons overzicht van navigatie-apps met CarPlay om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Radio: radioNED, TuneIn en meer
Soms heb je geen zin in je eigen muziek, maar wil je liever naar de ouderwetse radiostations luisteren. Dat kan met een aantal radio-apps voor CarPlay, waaronder TuneIn en radioNED+. Elke app doet ongeveer hetzelfde, maar toch zijn er wel verschillen qua werking en indeling. In de meeste apps kun je eenvoudig een favorietenlijst aanmaken, zodat je je zenders altijd binnen handbereik hebt. radioNED+ is wat ons betreft de beste radio-app voor CarPlay, omdat deze razendsnel werkt en een duidelijke indeling heeft. Ook kun je makkelijk wisselen tussen zenders. Let wel dat alleen de (betaalde) RadioNED+ app ondersteuning biedt voor CarPlay.

radioNED in CarPlay.

Check ook ons overzicht van radio-apps met CarPlay.

Podcasts: Overcast, Castro en meer
Eén van de populairdere podcast-apps is Overcast. De CarPlay-versie heeft een duidelijk onderscheid tussen jouw eigen afspeellijsten en de podcasts waar je op geabonneerd bent. Je kan dus heel makkelijk wisselen en op zoek gaan naar de juiste podcast via de twee tabbladen bovenaan de app. Vervolgens is het niets meer dan tikken op de podcast en luisteren maar. De app toont zowel te streamen afleveringen als podcasts die je gedownload hebt. Handig dus voor de lange autoritten.

Overcast in CarPlay.

Net als Overcast is Castro een populaire podcast-app. Castro staat bekend om zijn indeling met je wachtrij en de zogenaamde inbox. In de CarPlay-app staan deze twee onderdelen centraal. In de wachtrij staan podcasts waaraan je begonnen bent, terwijl bij inbox een lijst bijgehouden wordt van nieuwe afleveringen van podcasts waar je op geabonneerd bent. In tegenstelling tot Overcast zijn er niet twee tabbladen, maar vind je alles op een enkel scherm.

Castro in CarPlay.

Meer podcasts-apps voor CarPlay vind je in onze eerder genoemde lijst.

Audible

Audible is een bekend platform voor audioboeken en maakt onderdeel uit van Amazon. Je vindt er dus vooral Engelstalige boeken. Nadat je ingelogd bent met je Amazon- of Audible-account in de iOS-app, vind je in de CarPlay-versie de audioboeken die je gedownload hebt. Je kan dus geen boeken streamen, want ze moeten offline opgeslagen zijn op je iPhone. Nederlandse boeken vind je hier echter nauwelijks.

Audible in CarPlay.

Audiobooks

Een vergelijkbare dienst voor audioboeken is Audiobooks.com. De CarPlay-versie van deze app biedt iets meer opties. Je bekijkt de boeken die op je toestel staan, maar je kan ook door voorbeelden bladeren of de sectie met gratis ebooks raadplegen. Net als bij Audible geldt dat de boeken vooral Engelstalig zijn. Voor Nederlandse audioboeken kun je het beste terecht bij de standaard Audioboeken-app van iBooks.

Audiobooks.com in CarPlay.

Overige CarPlay-apps

Er zijn nog veel meer CarPlay-apps die je in de auto kunt gebruiken:

  • Napster (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.5.1+) - Napster-luisteraars kunnen ook via CarPlay luisteren.
  • Deezer - Muziek en podcasts (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 14.0+) - Gebruik je Deezer? Ook daarvan is een CarPlay-versie beschikbaar.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Google Play Music-abonnees gebruiken deze app.
  • TIDAL Music (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 13.0+) - Luisteren in hogere kwaliteit.
  • YouTube Music (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Google’s muziekdienst voor YouTube.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!