CarPlay parkeerapps: parkeren en betalen via je CarPlay scherm

Parkeren met CarPlay: de beste apps om via je CarPlay-scherm je auto mee te parkeren

Welke parkeerapps met CarPlay zijn er? Welke apps komen van pas als je een parkeerplek zoekt? Er zijn zelfs apps waarmee je eenvoudig via het CarPlay-scherm op straat kan betalen voor het parkeren.

Er zijn allerlei parkeerapps voor de iPhone beschikbaar, waarmee je in een handomdraai een parkeeractie kan starten en kan betalen voor een parkeersessie, of dat nou op straat is of in een parkeergarage. Maar het is natuurlijk nog makkelijker als je via je CarPlay-scherm kan betalen voor het parkeren. Gelukkig kan dat, al is het aanbod wel erg karig. Desalniettemin zijn er apps voor CarPlay die bij het parkeren van pas kunnen komen. In deze gids hebben we ze voor je verzameld.

EasyPark: via CarPlay betalen voor parkeren op straat in Nederland en Europa

Er is wel een aantal parkeerapps met CarPlay, maar deze zijn lang niet altijd bruikbaar in Nederland of Europa. EasyPark is één van de weinige met CarPlay die je zowel in Nederland als in omringende landen in Europa kan gebruiken. Heb je eenmaal een parkeerplekje gevonden, dan open je de EasyPark-app op je CarPlay-scherm en kies je de juiste parkeerzone. De app gebruikt daarvoor je locatie en toont de parkeerzones in de buurt. Het is helaas wel nodig om meteen een eindtijd te kiezen, maar gelukkig kun je die vanaf je iPhone (of vanaf het CarPlay-scherm) telkens eenvoudig verlengen.

EasyPark in CarPlay

Kom je in de auto terug, dan hoef je alleen maar je iPhone weer met CarPlay te verbinden en de EasyPark-app te starten op je CarPlay-scherm. Daar kun je eenvoudig je parkeeractie stoppen, zodat je niet teveel betaalt. Op het scherm zie je vervolgens een overzicht van hoelang je geparkeerd hebt, inclusief het eindbedrag. Je parkeeractie is naderhand ook eenvoudig terug te vinden in de EasyPark-app op de iPhone.

Betalen voor parkeren via de CarPlay-app werkt met je gekoppelde betaalmethode. EasyPark ondersteunt ook Apple Pay, dus je kunt ook gewoon eenvoudig via een Apple Pay-creditcard je parkeeractie afrekenen. De gewone pinpas wordt via Apple Pay bij EasyPark niet ondersteund.

Flitsmeister: werkt in Nederland en België

Sinds mei 2023 kun je met Flitsmeister CarPlay ook betalen voor parkeren. Zodra je een actief parkeeraccount hebt en in een geschikte parkeerzone staat, verschijnt er op Flitsmeister CarPlay een P op het scherm. Tik hierop en je parkeeractie wordt gestart. Je hoeft dus geen eindtijd te kiezen, want de teller blijft lopen totdat je hem zelf stopt. Zodra je terugkomt in de auto en wegrijdt, krijg je een melding op het CarPlay-scherm op je parkeeractie weer te stoppen. Vervolgens wordt het in rekening gebracht via je ingestelde betaalmethode van je parkeeraccount.

Parkeren via Flitsmeister in CarPlay

PayByPhone: parkeren via Siri

Hoewel PayByPhone geen eigen CarPlay-app heeft, kun je hem wel via CarPlay gebruiken. De app heeft namelijk uitgebreide ondersteuning voor Siri Shortcuts. In de PayByPhone-app kun je in een handomdraai een Siri-opdracht maken voor het starten, bekijken en stoppen van een parkeeractie. Als je dit eenmaal ingesteld hebt, kun je dit ook via CarPlay activeren met het door jou gekozen Siri-commando. De assistent vraagt dan alleen wat het locatienummer is en klaar ben je. Helaas kun je dus niet op het CarPlay-scherm zelf je parkeeractie starten, maar je hoeft ook niet je iPhone uit je broekzak te halen.

Heel veel navigatie-apps voor CarPlay bieden een optie om snel parkeerplaatsen of parkeergarages op te zoeken en er naartoe te navigeren. Het betalen voor je parkeerplek moet je dan nog wel zelf doen (of bijvoorbeeld met een parkeerapp voor de iPhone), maar het er naartoe navigeren kan wel gewoon via CarPlay. In Apple Kaarten is er een snelkoppeling naar parkeergarages en parkeerterreinen, zodat je ziet waar er in de buurt parkeerplaatsen zijn. Je kan helaas niet zien of er nog plekken vrij zijn, maar het helpt je wel om bijvoorbeeld in een vreemde stad een parkeergarage in de buurt te zoeken.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

SpotHero: voor als je in de VS bent

SpotHero is een bekende parkeerapp voor Noord-Amerika en is dus niet te gebruiken in Nederland of Europa. Maar mocht je (voor langere tijd) in de VS zijn, dan is de app het overwegen waard. SpotHero heeft namelijk ook een mooie CarPlay-app, waarmee je kan zoeken naar parkeerplaatsen en -garages in de buurt en meteen de betaling kan starten via de CarPlay-app. Wel moet je van tevoren ingelogd zijn in de iPhone-app en daar een geldige betaalmethode toegevoegd hebben. Je kan zelfs een parkeerplaats reserveren en er naartoe navigeren via Apple Kaarten of Google Maps.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Let op: Deze app is alleen te downloaden in de Amerikaanse App Store

Lees ook ons overzicht van parkeerapps voor iPhone. Daarin vind je ook een overzicht van prijzen en tarieven van de verschillende diensten.

Bekijk ook

Dit zijn de beste parkeerapps voor je iPhone

Wat zijn de beste parkeerapps voor je iPhone? Met deze apps kun je een parkeerplek zoeken, de parkeerkosten afrekenen en meer.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay