CarPlay startscherm in de auto.

Apps en notificaties instellen voor CarPlay

Hoe moet je CarPlay-apps instellen en hoe bepaal je de indeling van het CarPlay-scherm? In deze tip lees je hoe je deze apps instelt en de volgorde van CarPlay-apps bepaalt. Ook kies je zelf welke apps meldingen tonen. Wij leggen je uit hoe je dit instelt.

CarPlay werkt met allerlei apps en je kunt gelukkig zelf instellen welke apps van je iPhone zichtbaar zijn op het scherm van je autoradio. Ook kunnen standaardapps meldingen weergeven op je CarPlay-systeem. In deze tip leggen we je uit hoe je CarPlay-apps instelt, de volgorde aanpast en notificaties in- en uitschakelt.

Hoe kan ik CarPlay-apps instellen en de volgorde aanpassen?

CarPlay heeft standaard acht apps beschikbaar, maar er zijn ook apps van derden die samenwerken met CarPlay. Denk bijvoorbeeld aan Spotify, Deezer en TuneIn, maar er zijn ook veel navigatie-apps voor CarPlay. De CarPlay-versies van deze apps worden automatisch op het scherm van je autoradio geplaatst, maar je kunt ze ook zelf selecteren. Dit doe je als volgt:

  1. Ga op de iPhone die je voor CarPlay gebruikt naar Instellingen.
  2. Ga naar Algemeen en kies voor CarPlay.
  3. Selecteer de auto waarvoor je CarPlay gebruikt.
  4. In het volgende scherm zie je welke apps er nu weergegeven worden op je CarPlay-scherm. Tik op het minnetje om een app te verwijderen en het plusje om ze toe te voegen.
  5. Om de volgorde aan te passen, hou je je vinger ingedrukt op een icoontje en sleep je deze naar de juiste positie.

CarPlay-apps instellen.

Behalve de apps van derden, kun je ook de Podcasts- en Audioboeken-app van CarPlay verwijderen. Het is dus niet mogelijk om álle standaardapps zoals de Berichten-app van je CarPlay-scherm te verwijderen.

Hoe kan ik meldingen voor CarPlay in- en uitschakelen?

Slechts een aantal apps kunnen in CarPlay een melding tonen. Behalve de standaard CarPlay-apps, kunnen ook de Agenda- en Herinneringen-app een melding op je CarPlay-radio tonen. In een notificatie van Herinneringen, kun je deze meteen als voltooid markeren. Bij een agendamelding kun je direct de navigatie starten als er een adres bij ingevoerd is.

Om de meldingen in te stellen, doe je het volgende:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Berichtgeving.
  3. Selecteer een app waarvan je de notificatie wel of niet wil tonen.
  4. Zet de schakelaar bij Toon in CarPlay aan of uit.

CarPlay-meldingen instellen.

Let er dus op dat je de instelling Toon in CarPlay alleen vindt bij apps die een melding mogen tonen in CarPlay of een eigen CarPlay-variant hebben. Dit zijn alleen enkele standaardapps en sommige apps van derden die geschikt zijn voor CarPlay, waaronder WhatsApp.

Check ook onze andere tips over CarPlay:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp carplay