CarPlay Volkswagen

Apple Kaarten in CarPlay: handmatig adres invoeren en populaire locaties zoeken

Wil je navigeren met Apple Kaarten in CarPlay? Je kunt in CarPlay op meerdere manieren een locatie opzoeken, bijvoorbeeld met behulp van Siri of door zelf handmatig een adres in te tikken dankzij een toetsenbord. Lees hier hoe dit precies werkt.

Navigeren met Apple Kaarten in CarPlay

Met CarPlay bedien je je eigen muziek in de auto, maar kun je ook eenvoudig navigeren met Apple Kaarten. Dankzij de Kaarten-app op CarPlay-systemen word je bocht voor bocht geleid naar je bestemming. Maar hoe voer je die bestemming in? In deze tip lees je hoe je een adres handmatig invoert of populaire locaties in de buurt opzoekt.


Navigeren met CarPlay
Om een navigatie te starten in CarPlay, open je eerst de Kaarten-app via je CarPlay-systeem. Daarna kun je op meerdere manieren naar een adres of locatie zoeken om zo bij de gewenste bestemming aan te komen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Siri, maar je kunt ook één van je favoriete locaties opzoeken, handmatig een adres intoetsen via het toetsenbord of een populaire locatie opzoeken op basis van categorieën.

Gebruik je liever een andere app, dan kan dat ook. Er zijn allerlei CarPlay navigatie-apps beschikbaar, zoals Sygic, Flitsmeister, Google Maps en Waze. Meer over deze apps lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Locatie opzoeken met Siri in CarPlay

Het veiligste wat je kunt doen is Siri gebruiken. Zo kun je blijven letten op het verkeer. Je doet dit het snelste door de knop voor stembediening op je stuur ingedrukt te houden. Zeg dan ‘Navigeer naar (locatie).’ Heb je daarvoor geen knop, volg dan deze stappen:

 1. Open de Kaarten-app op je CarPlay-systeem.
 2. Als de kaart wordt geopend, tik je linksonder op Zoek.
 3. Je kunt nu linksboven kiezen voor een toetsenbord of microfoon. Tik op de microfoon.
 4. Het Siri-symbool verschijnt. Spreek nu de locatie in waar je naartoe wil navigeren, bijvoorbeeld ‘Apple Store Den Haag’ of ‘Rokin 75, Amsterdam’. Je kunt ook zeggen: ‘Ik wil naar mijn moeder’ of je noemt de naam van een van je contactpersonen uit het adresboek.
 5. Controleer of je goed bent begrepen en start de navigatie.

Apple Kaarten in CarPlay: zoeken en bestemmingen.

Een snelle truc om Siri te activeren is door de thuisknop linksonder ingedrukt te houden. Je ziet daarna het Siri-symbool verschijnen. Spreek dan: ‘Navigeer naar (adres)’.

Handmatig adres opzoeken in CarPlay door te typen

Zoeken naar een locatie met Siri gaat echter niet altijd goed, waardoor het handmatig opzoeken van een adres in sommige gevallen handiger is. Gelukkig kan dit ook in CarPlay met een virtueel toetsenbord:

 1. Open de Kaarten-app op je CarPlay-systeem.
 2. Als de kaart wordt geopend, tik je linksonder op Zoek.
 3. Tik linksboven op het toetsenbord.
 4. Vul het gewenste adres in. Boven het toetsenbord verschijnt vanzelf de juiste suggestie. Tik hierop om de navigatie te starten.

Toetsenbord in CarPlay

Tip: Vul eerst het huisnummer in, gevolgd door de straatnaam. De straatnaam kan CarPlay immers voor je aanvullen, maar het huisnummer raden wordt lastig. In Amerika is dit overigens de manier om een adres te noteren, dus CarPlay weet hoe het werkt.

Favoriete locaties opzoeken in CarPlay

Als je favoriete locaties in Apple Kaarten opgeslagen hebt, kun je deze ook eenvoudig opzoeken in CarPlay. Het snelste is om dit vanuit het CarPlay Dashboard te doen. Dat is het scherm met de kaart links en je muziek rechts. Eventueel verschijnt hier ook je agenda als je een afspraak hebt.

Bekijk ook

Zo werkt het Dashboard in CarPlay: navigatie, muziek en meer in één scherm

CarPlay heeft een extra scherm, genaamd het Dashboard. Hoe werkt het CarPlay Dashboard en wat zijn de mogelijkheden? Welke apps zijn er geschikt? Dit moet je weten over het Dashboard in CarPlay.

Rechtsboven in het CarPlay Dashboard staan je favoriete locaties, maar dit kan worden overgenomen door een agenda afspraak. Gelukkig kun je via de Kaarten-app alsnog bij je favoriete locaties komen. Zo doe je dat:

 1. Open de Kaarten-app in CarPlay.
 2. Standaard zie je linksboven je woon- en werkadres. Door op het pijltje te tikken zie je ook je andere favorieten om snel naartoe te navigeren.

Zodra je linksonder voor Bestemmingen kiest krijg je jouw recente zoekopdrachten.

CarPlay dashboard

Populaire locaties in de buurt opzoeken in CarPlay

In CarPlay kun je ook populaire locaties in de buurt opzoeken, gesorteerd op categorie. Als je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde parkeergarage of tankstation op wil zoeken, dan kan dat. Dit werkt via de Dichtbij-functie in Apple Kaarten.

Dichtbij functie CarPlay

De categorieën die verschijnen zijn afhankelijk van het tijdstip. ’s Avonds krijg je bijvoorbeeld suggesties voor restaurants, terwijl je overdag makkelijk supermarkten kan opzoeken. In een aparte tip over de Dichtbij-functie lees je meer over hoe deze functie werkt op je iPhone, Apple Watch en CarPlay-systeem.

Bekijk ook

Zo werkt de Apple Kaarten Dichtbij-functie op de Apple Watch, iOS en CarPlay

Apple Kaarten heeft een handige Dichtbij-functie die je op de iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en CarPlay kunt bekijken. In deze tip lees je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!