Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra

Mac ontgrendelen met je Apple Watch: zo werkt het

Met behulp van je Apple Watch kun je je Mac ontgrendelen, waardoor je geen wachtwoord meer in hoeft te voeren. In dit artikel lees je wat je nodig hebt en hoe je deze functie instelt.

Heb je een Apple Watch en een Mac, dan kunnen deze twee handig met elkaar samenwerken. Je kunt je Mac automatisch ontgrendelen met je Apple Watch. Hierdoor hoef je niet meer handmatig een wachtwoord in te voeren. In dit artikel lees je hoe je de functie instelt en wat je hiervoor nodig hebt.

Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra

Mac ontgrendelen met Apple Watch: dit heb je nodig

Het ontgrendelen van je Mac met je Apple Watch is beschikbaar sinds de introductie in macOS Sierra, watchOS 3 en iOS 10. Er zijn daarnaast nog enkele extra eisen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de functie niet beschikbaar is op elke Mac. Bovendien is het vereist om tweefactorauthenticatie in te stellen. Je hebt dus het volgende nodig:

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Apple ID. Met tweefactorauthenticatie krijg je een melding zodra je ergens inlogt met je Apple ID. Je krijgt vervolgens op elk apparaat waarmee je ingelogd bent een zescijferige code die je moet gebruiken om in te loggen. Tweefactorauthenticatie is een andere beveiligingsoptie dan tweestapsverificatie. Meer over tweefactorauthenticatie en hoe je dit instelt, lees je in onderstaande tip.

Mac ontgrendelen met Apple Watch: zo stel je het in

Als je aan alle bovenstaande eisen voldoet, kun je deze functie inschakelen. Je vindt dit bij Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Algemeen. Als je op alle apparaten ingelogd bent met hetzelfde iCloud-account, vind je hier de optie Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch. Vink deze optie aan en vul het wachtwoord van je Mac in.

Zodra je je Mac uit de sluimerstand haalt, verschijnt automatisch op het scherm dat de Mac ontgrendeld wordt met je Apple Watch. Bovendien krijg je op je horloge een melding dat deze je Mac ontgrendeld heeft. Het automatisch ontgrendelen geldt alleen als je je Mac ontgrendelt vanuit de sluimerstand en niet bij een volledige herstart.

Werkt de functie nog niet goed, controleer dan of je op alle apparaten ingelogd bent met hetzelfde iCloud-account. Herstart desnoods je Mac of Apple Watch of log uit en weer in met je iCloud-account via de Systeemvoorkeuren op je Mac.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorieën Apple Watch, Mac
Onderwerpen apple watch, macOS Sierra, watchos 3
Devices Apple Watch, Mac, MacBook
Software macOS 10.12 Sierra, macOS 10.13 High Sierra, macOS 10.14, watchOS 3, watchOS 4, watchOS 5