iMac vergelijken.

Mac tips

Met onze Mac tips haal je meer uit je Mac. Ontdek hoe bepaalde Mac instellingen en Mac functies werken, dankzij duidelijke stappenplannen. In onze Mac tips bespreken we bijna elke instelling en alle mogelijkheden van de Mac.

Prijs (vanaf €719,-)

Nieuws

Groep ontwikkelaars rondom MacBook Pro

Zo kun je de indexering van Spotlight uitschakelen op de Mac

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: het uitschakelen van Spotlight raden we af. Het is een onontbeerlijke functie om snel bepaalde bestanden terug te vinden. Je kunt beter de indexering van Spotlight aanpassen, zodat niet meer alle bestandstypes en mappen worden meegenomen. We vertellen hoe dat werkt en hoe je de Spotlight-indexering toch kunt in- en uitschakelen.

Widgets in macOS Sonoma en iPhone

Zo kun je de nieuwe widgets in macOS Sonoma gebruiken

Met widgets kun je snel bepaalde informatie in beeld hebben. Ze tonen in een oogopslag hoe laat het is en wat voor weer het wordt. Vanaf macOS Sonoma kun je ze ook op je bureaublad zetten. Deze tip vertelt hoe het werkt.

Safari tabbladen

Weergave van Safari tabbladen wijzigen op de Mac en iPad

Je kunt zelf instellen hoe de tabbladen in Safari worden weergeven sinds macOS Monterey en iPadOS 15. Daarbij valt te kiezen uit een nieuw ontwerp en de 'oude' weergave. In deze tip leggen we uit hoe je dat wijzigt.

iPhone eten fotograferen

Zo zet je HEIC-foto's om naar JPG op je iPhone, iPad en Mac

Je iPhone en iPad slaan de foto's en filmpjes die je maakt standaard op in het HEIF-format. Dit kan alleen niet door elk apparaat worden bekeken. In dit artikel leggen we uit hoe je op je iPhone, iPad of Mac het formaat van zo'n foto kunt wijzigen.