Apple ID en iCloud beheren via de iPhone.

Zo beheer je je Apple ID, iCloud-account en meer op je iPhone en iPad

Alle instellingen voor Apple ID, iCloud-account, iTunes en de App Store vind je terug in één enkel menu op de iPhone en iPad. In dit artikel leggen we uit welke instellingen je daar allemaal kan aanpassen.

Het is op de iPhone en iPad makkelijk om je Apple ID en iCloud-account te beheren. In de Instellingen-app vind je alle benodigde info met betrekking tot je accounts. Je past hier je persoonlijke gegevens aan en bekijkt ook welke apparaten er allemaal aan je account gekoppeld zijn. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Apple ID beheren

Zodra je Instellingen opent op een apparaat waarop iOS 10.3 of hoger is geïnstalleerd, zie je een extra menu-optie meteen boven het hoofdmenu. Daar vind je allerlei extra informatie over je verschillende accounts, maar ook instellingen voor wachtwoord en beveiliging, betalingsgegevens en een overzicht van je apparaten. Hier zie je in één oogopslag met welk iCloud-account je iDevice is gekoppeld. Ook zie je bovenaan welk Apple ID aan de App Store is gekoppeld (als je verschillende Apple ID’s gebruikt) en log je met één tik uit met je Apple ID. Je kan zelfs je foto wijzigen of een nieuwe foto maken met de camera van je iPhone of iPad.

App ID instellingen vanuit hoofdmenu Instellingen

Naam, nummers en e-mail aanpassen

Klopt er iets niet in je naam, telefoonnummer of e-mailadres of wil je de voorkeuren voor nieuwsbrieven aanpassen, dan kun je bij dit kopje terecht.

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Kies voor Naam, telefoonnummers, e-mail.

Met de schakelaars onderaan geef je aan of je aankondigingen en aanbevelingen wilt ontvangen. Handig als je wat te veel mailtjes van Apple krijgt. Je kunt zelfs je geboortedatum aanpassen, mocht deze fout geregistreerd staan.

Apple ID-wachtwoord aanpassen en beveiliging instellen

Onder de optie Wachtwoord en beveiliging vind je een optie om je wachtwoord te wijzigen. Je komt hier als volgt:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Kies voor Wachtwoord en beveiliging.

Ook zie je daar of je de extra beveiligingslaag twee-factor-authenticatie hebt geactiveerd. Daarnaast kun je het vertrouwde telefoonnummer wijzigen dat wordt gebruikt om je identiteit bij het inloggen te verifiëren. Met de optie Ontvang verificatiecode kun je een verificatiecode genereren die je kunt gebruiken om in te loggen op iCloud op een ander apparaat of op iCloud.com.

Betalingsmethode en bezorgadres aanpassen

Bij elke Apple ID is een betalingsmethode ingesteld die wordt gebruikt om apps mee te kopen. Wil je dit wijzigen, dan vind je dat in het volgende menu:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Kies voor Betaling en verzending.
 4. Tik op de betaalmethode om deze aan te passen.

Behalve de betaalmethode voor bijvoorbeeld de App Store, voeg je hier ook een verzendadres toe. Deze wordt gebruikt bij online aankopen die je doet in de Apple Store.

iCloud beheren
In dit zelfde menu in de Instellingen-app vind je ook alle gegevens met betrekking tot iCloud. Zo bekijk je hier je opslag, zie je de apps die gebruikmaken van iCloud en wijzig je je opslagabonnement.

iCloud-opslag en reservekopie bekijken en beheren

Onder de optie iCloud vind je een overzicht van je gebruikte opslag in iCloud. Je kan hier je iCloud-opslagruimte bekijken en beheren. Volg de onderstaande stappen:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Selecteer iCloud.
 4. Bovenaan zie je nu op een visuele manier hoeveel opslag in iCloud gebruikt wordt en welke apps iCloud gebruiken, bijvoorbeeld voor synchronisatie. Selecteer hier de apps die je aan en uit wil hebben staan.
 5. Tik op Beheer opslag voor meer informatie. Je ziet hier een overzicht van apps die documenten en gegevens in iCloud opgeslagen hebben, net als alle reservekopieën van je apparaten. Tik op de reservekopie van je huidige apparaat om te bepalen van welke apps een reservekopie gemaakt wordt.

Onderaan vind je nog extra opties voor het delen van je locatie en e-mailinstellingen als je iCloud ook voor e-mail gebruikt.

iCloud-opslag bekijken en beheren.

Wil je meer weten over iCloud storingen en hoe je de status van iCloud-diensten opvraagt? Lees dan onderstaande tip!

iTunes en App Store beheren

Onder deze optie beheer je je Apple ID dat gebruikt wordt voor aankopen in de App Store en iTunes Store. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven welke inhoud, bijvoorbeeld apps en muziek, automatisch gedownload mag worden. Ook vind je er een schakelaar waarmee je mobiele data voor automatische downloads uitschakelt. Je vindt de optie als volgt:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Selecteer iTunes Store en App Store.

Deel mijn locatie beheren
In iOS 12 en nieuwer vind je onder iTunes en App Store de knop Deel mijn locatie. Je bepaalt hier welk apparaat gebruikt wordt voor het delen van je locatie voor bijvoorbeeld Zoek vrienden of voor automatiseringen in de Woning-app.

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Selecteer Delen mijn locatie.

Heb je Delen met gezin ingeschakeld, dan zie je hier ook de accounts van de gezinsleden en bekijk je wie jouw locatie op dit moment kan zien.

Delen met gezin beheren
Als derde kopje heb je de mogelijkheid om gezinsdeling in te stellen en beheren. Met gezinsdeling kun je apps, films, boeken, agenda’s en een Apple Music-abonnement delen met maximaal vijf andere gebruikers binnen je gezin. De optie vind je als volgt:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Selecteer Delen met gezin.

Meer over Delen met gezin lees je in ons aparte artikel.

Apparaten beheren die aan Apple ID gekoppeld zijn

Als laatste optie in dit gedeelte van de Instellingen-app kun je zien welke apparaten gekoppeld zijn aan jouw Apple ID. Je bekijkt van elk apparaat het serienummer en versienummer van het besturingssysteem. Je vindt hier zowel iPhones, iPads, Apple Watches, Apple TV’s en Macs. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik bovenaan op je naam.
 3. Blader naar onderen om al je gekoppelde apparaten te bekijken.
 4. Tik er één aan om gegevens zoals serienummer en IMEI-nummer te vinden. Heb je apparaat niet meer in bezit, dan kun je hem daar ook verwijderen met de optie Verwijder van account.

Apparaten beheren vanuit nieuw Instellingen-menu in iOS 10.3

Voor iPhones, iPads, Mac en Apple Watches controleer je daarnaast ook de instellingen Zoek mijn iPhone. Zo zie je of je het desbetreffende apparaat te vinden is via de Zoek mijn iPhone-app. Bij iOS-toestellen kun je bovendien iCloud-reservekopieën bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!