iCloud opslagruimte bekijken.

Zo kun je iCloud-opslagruimte delen binnen het gezin

Maak je gebruik van Delen met gezin? Je kunt ook je iCloud-opslagruimte delen, zodat niet iedereen voor zijn eigen extra opslag hoeft te betalen. In deze tip lees je hoe dat werkt.

iCloud-opslagruimte delen

Apple geeft je de mogelijkheid om iCloud-opslagruimte te delen binnen Delen met gezin. Hierdoor maken maximaal zes personen gebruik van hetzelfde opslagabonnement. Hoe stel je dit in en welke opslagcapaciteiten zijn te delen met anderen? We leggen het je hier uit.

Wat heb ik nodig voor het delen van iCloud-opslag?

Delen met Gezin is een functie in iOS waardoor je app-aankopen, foto’s, agenda’s en meer met elkaar kunt delen. Vanaf iOS 11 is het ook mogelijk om iCloud-opslag met elkaar te delen. Het voordeel hiervan is dat niet iedereen apart extra opslagruimte hoeft bij te kopen, omdat jullie samen gebruikmaken van één en dezelfde bundel. Wil je meer weten over Delen met gezin, lees dan onze uitleg over gezinsdeling.

Voor het delen van opslagruimte moet je voldoen aan een drie eisen:

 • Je moet Delen met gezin ingeschakeld hebben.
 • Iedereen zit op iOS 8 of later.
 • Je hebt iCloud-opslag van minimaal 200GB.

Let er dus op dat het delen van iCloud-opslag alleen mogelijk is met een pakket van 200GB of 2TB. Bij de lagere opslagbundel van 50GB is het niet mogelijk. Let ook op dat delen met gezin alleen mogelijk is als je een creditcard of PayPal als betaalmethode hebt ingesteld. Het werkt dus niet als je iTunes-kaarten gebruikt voor je aankopen.

Hoe kan ik het delen van iCloud-opslag instellen?

Om de iCloud-opslag te delen, doe je het volgende:

 1. Het gezinshoofd gaat op zijn of haar iPhone en iPad met iOS 11 of nieuwer naar Instellingen > je naam > Delen met gezin.
 2. Ga naar onderen en tik op iCloud-opslag.

iCloud-opslag delen starten

 1. Volg de stappen die in beeld verschijnen. Kies eventueel een nieuw opslagabonnement van minimaal 200GB.
 2. In het volgende scherm kun je je gezinsleden laten weten dat je een gezinsabonnement geselecteerd hebt. Je verstuurt automatisch een iMessage-bericht, zodat ze weten dat ze over kunnen stappen als ze eventueel een eigen iCloud-opslagabonnement hebben.

iCloud opslag delen met gezin via uitnodiging.

Mocht het gezinslid nog geen iCloud-opslagabonnement hebben, dan schakelt hij of zij automatisch over naar het nieuwe gedeelde abonnement. Is dit niet het geval, dan kunnen zij reageren via het verstuurde iMessage-bericht. Ze stappen dan automatisch over van hun eigen bundel naar het gedeelde pakket. Hou er rekening mee dat het gedeelde abonnement betaald wordt door het gezinshoofd.

Waar kan ik de gedeelde iCloud-opslag bekijken en stoppen?

Je kunt via de instellingen van je iPhone of iPad controleren hoeveel ruimte elk gezinslid inneemt. Ook kun je daar het delen stoppen (alleen door gezinshoofd). Doe het volgende:

 1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > je naam > iCloud.
 2. Tik op Beheer opslag. Je ziet nu achter Gezinsgebruik hoeveel ruimte er ingenomen wordt.
 3. Tik op Gezinsgebruik om het gebruik per gezinslid te bekijken.
 4. Kies onderaan op Stop delen met gezin om het delen van de opslagruimte te stoppen.

iCloud opslag delen met gezin bekijken en stopzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen delen met gezin, gezinsdeling, icloud
Software iOS 11