Touch ID instellen op een iPhone met je wijsvinger.

Touch ID-vingers herkenbare namen geven op de iPhone

De geregistreerde vingers van Touch ID kun je een herkenbare naam geven, zodat je weet om welke vinger het gaat. In deze tip lees je hoe het hernoemen van vingers voor Touch ID in z'n werk gaat.

Naam van Touch ID-vingers

Op de iPhone 5s tot en met de iPhone 8 Plus vind je een Touch ID vingerafdrukscanner. Bij deze beveiligingsmethode kun je meerdere vingers registreren om makkelijk toegang te krijgen tot je iPhone of iPad. Je kunt ook de vinger van je partner of een andere vertrouwenspersoon toevoegen, zodat deze persoon in noodgevallen gemakkelijk toegang heeft tot jouw toestel. Om te weten welke Touch ID-vingers je hebt geregistreerd kun je elke vinger een herkenbare naam geven. Mocht je ooit ruzie met iemand krijgen, dan kun je gemakkelijk die vinger uit het lijstje verwijderen. De betreffende persoon heeft dan geen toegang meer tot jouw iPhone.

Touch ID-vingers een naam geven

Standaard krijgen vingers de naam ‘Vinger 1’, ‘Vinger 2’ enzovoort. Wil je liever namen als ‘Duim’, ‘Wijsvinger’ en ‘Neus’ gebruiken, dan kan dat.

Je past de namen van de Touch ID-vingers als volgt aan:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar Touch ID en toegangscode.
  3. Tik op een van de geregistreerde vingers, bijvoorbeeld ‘Vinger 1’.
  4. Pas de naam van de vinger aan.

Touch ID vinger met naam.

Op hetzelfde scherm kun je ook nieuwe vingerscans toevoegen en verwijderen. Als een geregistreerde vinger een duidelijk herkenbare naam heeft kun je later makkelijker bepaalde vingers verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen als je niet langer wilt dat je partner of een andere persoon toegang krijgt tot de iPhone. Wist je dat je Touch ID ook kunt ontgrendelen met je neus? Dat kan handig zijn als je handschoenen draagt.

Om te ontdekken om welke Touch ID-vinger het gaat hebben we een aparte tip gemaakt. Door je vinger op de scanner te leggen kun je de bijbehorende item namelijk laten knipperen. Je leest er meer over in onderstaande tip.

Meer tips over Touch ID

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen touch id, vinger, vingerafdruk