Touch ID op iPhone

Touch ID: vingers herkenbare namen geven op de iPhone

De geregistreerde vingers van Touch ID kun je een herkenbare naam geven, zodat je weet om welke vinger het gaat. In deze tip lees je hoe het hernoemen van vingers voor Touch ID in z'n werk gaat.

De nieuwste iPhones en iPads zijn voorzien van een Touch ID vingerafdrukscanner. Bij deze beveiligingsmethode kun je meerdere vingers registreren om makkelijk toegang te krijgen tot je iPhone of iPad. In plaats van algemene namen kun je elke vinger een duidelijk herkenbare eigen naam geven. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Touch ID vingers naam geven

Standaard krijgen vingers de naam ‘Vinger 1’, ‘Vinger 2’ enzovoort. Wil je liever namen als ‘Duim’, ‘Wijsvinger’ en ‘Neus’ gebruiken, dan kan dat. Je past de namen van de vingers als volgt aan:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar Touch ID en toegangscode.
  3. Tik op een van de geregistreerde vingers waarvan je de naam wilt wijzigen, bijvoorbeeld ‘Vinger 1’.
  4. Er verschijnt een apart scherm waarop je de naam van de vinger kunt aanpassen. Wist je dat je Touch ID ook kunt ontgrendelen met je neus?

Touch ID vinger met naam.

Op hetzelfde scherm kun je ook nieuwe vingerscans toevoegen en verwijderen. Als een geregistreerde vinger een duidelijk herkenbare naam heeft kun je later makkelijker bepaalde vingers verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld van pas komen als je niet langer wilt dat je partner of een andere persoon toegang krijgt tot de iPhone.

Als de vingers al de namen Vinger 1 t/m Vinger 5 hebben gekregen, hoe ontdek je dan om welke vinger het gaat? Daarvoor hebben we een aparte tip: Achterhalen welke vingers je geregistreerd hebt met Touch ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen touch id, vinger, vingerafdruk