iPhone 15 Ultra concept

Gerucht: ‘iPhone 15 Pro Max krijgt helderste display ooit’

Volgens een bron krijgt de iPhone 15 Pro Max mogelijk een extra helder display. Het zou om een nieuwe generatie display van Samsung gaan. Samsung levert al jarenlang de schermen voor iPhones.

De afgelopen jaren verbetert Apple de schermen van de iPhones op een aantal vlakken. Vorig jaar kwam er bijvoorbeeld een always-on functie bij, terwijl de notch plaats maakte voor het Dynamic Island. Maar ook aan de specs van het scherm zelf wordt regelmatig gesleuteld en dan met name de helderheid. Voor dit jaar zou het zomaar kunnen dat dit ook weer het geval is, zo zegt een bron. En dan met name specifiek voor de iPhone 15 Pro Max, want dat model krijgt mogelijk een helderder scherm.

‘iPhone 15 Pro Max met helderder scherm tot 2500 nits’

De informatie is afkomstig van geruchtenlekker ShrimpApplePro. In de afgelopen jaren heeft dit account meerdere juiste voorspellingen gedaan, al zit hij er ook wel eens naast. In een recente tweet zegt hij dat de iPhone 15 Pro Max een nieuw type beeldscherm van Samsung krijgt. Dit scherm heeft een maximale helderheid van 2500 nits. Als de informatie klopt, betekent dit dat de iPhone 15 Pro Max het helderste scherm in een iPhone ooit krijgt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Momenteel hebben de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max een maximale helderheid van 1000 nits bij normaal gebruik, 1600 nits bij HDR-content en 2000 nits buitenshuis. In het geval van gebruik buitenshuis, zou dit dus geupgraded kunnen worden naar 2500 nits, als de informatie klopt. Het is bovendien opmerkelijk dat de bron nadrukkelijk alleen over de iPhone 15 Pro Max spreekt. Normaal gesproken hebben de Pro-modellen dezelfde specificaties, maar dat zou dit jaar anders kunnen zijn.

Bekijk ook

Deze iPhone 15 Pro-functies kun je meteen proberen (na het uitpakken)

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max liggen nu in de winkel. Na het uitpakken wil je natuurlijk meteen aan de slag om te kijken wat er nieuw is. We zetten de belangrijkste functies op een rijtje, die je alleen op de iPhone 15 Pro- en iPhone 15 Pro Max-modellen vindt.

De iPhone 15 Pro Max krijgt bijvoorbeeld als enige model een periscopische cameralens, zo zeggen bronnen. Als Apple daar ook nog een hogere helderheid voor het scherm aan toevoegt, onderscheidt dit model zich op nog een extra vlak van de iPhone 15 Pro. De laatste tijd gingen er dan ook al geruchten dat Apple kiest voor een andere naam voor dit model, zoals iPhone 15 Ultra. Maar het lijkt erop dat de Ultra-naam pas in 2024 gebruikt gaat worden, waardoor de grootste en duurste iPhone van dit jaar nog gewoon iPhone 15 Pro Max gaat heten.

Bekijk ook

iPhone 15 Pro Max nu verkrijgbaar: het topmodel met 5x optische zoom

De iPhone 15 Pro Max is een feit. De grootste smartphone van Apple heeft nog steeds een 6,7-inch scherm, maar ook een aantal verbeteringen ten opzichte van de iPhone 14 Pro Max, zoals een titanium behuizing, een actieknop en een 5x zoomlens. Alles wat je moet weten over de iPhone 15 Pro Max lees je hier!

Actuele iPhone 15 Pro Max deals

iPhone 15 Pro Max

De iPhone 15 Pro Max is het 6,7-inch topmodel van de 2023 iPhones, bedoeld voor veeleisende gebruikers. De iPhone 15 Pro Max heeft een 6,7-inch always-on display en verbeterde camerafuncties, waaronder een periscopische cameralens (tetraprisma) met 5x zoom. Je vindt dit alleen op de iPhone 15 Pro Max en niet ap de andere modellen uit de iPhone 15-serie. Ook nieuw zijn de titanium behuizing, actieknop en usb-c met Thunderbolt. Ontdek de iPhone 15 Pro Max abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 Pro Max prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.