TomTom Go Navigation nu in CarPlay Dashboard te gebruiken

Ook Waze is live
TomTom Go Navigation is nu ook in CarPlay Dashboard te gebruiken. Dat werd ontdekt door een lezer van iCulture. Dit is een handige functie, zodat je tijdens het navigeren nog iets anders kunt doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

TomTom Go Navigation in CarPlay Dashboard

Sinds iOS 13 heb je op je CarPlay-scherm toegang tot het CarPlay Dashboard. Dit is een apart scherm binnen CarPlay, waarmee je navigatie-instructies, je muziek en meer op één scherm bekijkt. Sinds iOS 13.4 kunnen ook externe navigatie-apps hier gebruik van maken. Google Maps op het CarPlay Dashboard is al sinds augustus mogelijk en onlangs sloot ook Google-dochter Waze zich erbij aan. Nu heeft ook TomTom Go Navigation. Het navigatiebedrijf bevestigde eerder al in forumberichten dat eraan werd gewerkt, maar een officiële aankondiging werd niet gedaan. Nu ontdekte een iCulture-lezer dat het live is gegaan.


TomTom Go Navigation is sinds juni 2019 in CarPlay te vinden, maar alleen als schermvullende app. Daar komt vanaf vandaag verandering in met de toevoeging van CarPlay Dashboard-ondersteuning.

Bekijk ook

Waze vanaf nu beschikbaar in CarPlay Dashboard: navigeren in split-view

Waze werkt samen met het CarPlay Dashboard. Je kunt de app in split-view gebruiken, terwijl je ook nog een andere app in beeld hebt.

Ontwikkelaars kunnen sinds iOS 13.4 hun apps daarvoor geschikt maken, zodat navigatie-apps van derden Apple Kaarten kunnen vervangen in de split-view weergave. Ontwikkelaars maakten echter geen haast om het te ondersteunen. TomTom zou sinds een paar maanden al bezig zijn geweest met CarPlay Dashboard-ondersteuning in de beta. Het werkte toen alleen nog voor mensen die deel uitmaakten van het betaprogramma en er werd geen releasedatum bekendgemaakt. Destijds was er nog geen sprake van Dashboard-ondersteuning van Google Maps en Waze, maar de zoekgigant heeft sindsdien een inhaalslag gemaakt en was TomTom voor.

TomTom CarPlay Dashboard
Afbeelding via Reddit

Terwijl je de andere twee apps gratis kunt gebruiken, is TomTom Go Navigation alleen beschikbaar met abonnement. Je kunt deze functie dan ook alleen gebruiken als je betalend abonnee bent. De vandaag verschenen update biedt nog een paar andere vernieuwingen. Je kunt nu alternatieve routes bekijken op CarPlay en onderweg bewust van de aangegeven route afwijken door een alternatieve route te kiezen. Ook kun je nu Thuis, Werk en Recente locaties toevoegen aan je Siri-snelkoppelingen.

Wil je weten hoe het CarPlay Dashboard werkt, lees dan onze tip. Voor meer navigatie-apps met CarPlay bekijk je onze uitgebreide vergelijking.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Tipgever: Marvin, bedankt!

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.