Fastned app voor Apple CarPlay

Snelladers van Fastned nu ook makkelijk te vinden met nieuwe CarPlay-app

Fastned, een grote aanbieder van snelladers voor elektrische auto's, heeft nu ook een CarPlay-versie, zo ontdekte iCulture. Daarmee kan je rechtstreeks vanaf je autoscherm naar een snellader in de buurt navigeren, maar je krijgt ook andere nuttige info te zien.

Er zijn al allerlei CarPlay-apps voor elektrische auto’s beschikbaar, waaronder bekende apps als Chargemap en ABRP, maar ook aanbieders als Shell Recharge. Fastned is in Nederland één van de grotere aanbieders van snelladers in Nederland en heeft ook locaties in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Met de iPhone-app kon je al veel langer snelladers opzoeken en laadacties starten, maar een CarPlay-versie was er nog niet. Om het makkelijker te maken om via je autoscherm naar deze laadpalen te navigeren, is er nu een CarPlay-app van Fastned. Er zit alleen nog wel een flinke beperking aan de CarPlay-versie.

Fastned op CarPlay

Het was natuurlijk wel al langer mogelijk om Fastned-laadpalen op te zoeken via CarPlay, bijvoorbeeld via Apple Kaarten, maar de informatie is daar lang niet altijd even betrouwbaar. Met de eigen Fastned-app voor CarPlay weet je zeker dat die locatie ook open is en vind je alle locaties die Fastned heeft. Daarnaast vind je bij elk station nuttige informatie. Denk aan de huidige afstand tot het station, de maximaal beschikbare laadsnelheid, de prijs per kWh en het aantal beschikbare laadpalen op dit moment. Er zijn ook filtermogelijkheden, waarmee je kan filteren op type stekker. Automatisch kiest de app het filter van het voertuig dat je hebt ingevuld in de iOS-versie van Fastned. De app heeft zowel een lichte als donkere modus, die zich automatisch aanpast. De app gebruikt Apple Kaarten voor het tonen van het kaartje met laadstations.

Fastned CarPlay app overzicht van laadstations

Naast deze extra informatie, kun je dus met een paar tikken de route starten naar het gekozen laadstation. Daarvoor heeft de app geen eigen navigatie, maar word je doorverwezen naar Apple Kaarten, Google Maps of Waze. Dit is een vereiste vanuit Apple en zien we ook bij CarPlay-apps voor tanken. In het geval van Apple Kaarten wordt de route naar het Fastned-station toegevoegd als tussenstop op je huidige route. Je huidige navigatie wordt dus niet onderbroken. Het is helaas niet mogelijk om via de CarPlay-versie van Fastned het laden te starten. In tegenstelling tot bij de Shell Recharge-app voor CarPlay, biedt de CarPlay-versie van Fastned ook geen optie om je laadsessie te stoppen of om een sessielijst te bekijken. Het is dus alleen voor het opzoeken van snelladers en het bekijken van nuttige info.

Fastned CarPlay app stationdetails

Er was onder gebruikers veel vraag naar de CarPlay-versie van Fastned, zo blijkt wel uit de App Store-reviews. De afgelopen weken hintten de makers van de app daar al naar de komst van de CarPlay-versie, zo ontdekten wij eerder. De CarPlay-versie van Fastned is beschikbaar vanaf versie 6.8.0 van de Fastned-app en verschijnt vanzelf op je CarPlay-scherm als je de nieuwste app-update gedownload hebt en je je iPhone verbindt met je CarPlay-systeem.

Bekijk ook

CarPlay-apps voor je elektrische auto: laadpalen zoeken en navigeren

Heb je een elektrische auto met ondersteuning voor CarPlay? Dit systeem kan jou ondersteunen bij elektrisch rijden. In deze gids bespreken we handige apps voor het vinden van snelladers en navigeren voor lange afstanden.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.