Porsche CarPlay

Google Maps nu beschikbaar in het CarPlay Dashboard

Google Maps heeft een handige functie voor CarPlay-gebruikers gekregen. De navigatie-app is eindelijk op het CarPlay Dashboard te gebruiken, nadat het eerder al in de beta van start ging.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds iOS 13 heb je op je CarPlay-scherm het CarPlay Dashboard. Dit is een apart scherm binnen CarPlay, waarmee je navigatie-instructies, je muziek en meer op één scherm bekijkt. Sinds iOS 13.4 kunnen ook externe navigatie-apps hier gebruik van maken, maar het aantal apps dat hiermee werkt is nog op één hand te tellen. Gelukkig is er nu een populaire app toegevoegd: Google Maps. Eerder bleek al dat het eraan zat te komen.

Google Maps nu in CarPlay Dashboard

Net als Apple’s eigen Kaarten-app, toont Google Maps links in het dashboard het kaartje, met rechtsboven de navigatie-instructies. Als er nog geen route gestart is, vind je rechtsboven twee knoppen om een navigatie te starten of een bestemming in te spreken met je stem. Google Maps vervangt automatisch Apple Kaarten in het CarPlay Dashboard zodra je de Google Maps-app opent.

Google Maps in CarPlay Dashboard.

De navigatie-app Magic Earth bood al langer ondersteuning voor het CarPlay Dashboard. TomTom is er nog mee bezig; in de betaversie van de app is het al te gebruiken. Of Google na Google Maps ook Waze naar het CarPlay Dashboard brengt, is nog niet duidelijk.

Wil je weten hoe het CarPlay Dashboard werkt, lees dan onze tip. Voor meer navigatie-apps met CarPlay bekijk je onze uitgebreide vergelijking.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.