Waze vanaf nu beschikbaar in CarPlay Dashboard: navigeren in split-view

Waze werkt samen met het CarPlay Dashboard. Je kunt de app in split-view gebruiken, terwijl je ook nog een andere app in beeld hebt.

Update 8 December: Na de beta is Waze nu voor iedereen te gebruiken in het CarPlay Dashboard. Dat betekent dat je je navigatieroute kan bekijken naast de muziekbediening en andere suggesties van CarPlay, zoals je volgende agenda-afspraak. Om hiervan gebruik te maken hoef je niks te doen: zodra je een navigatie in Waze op CarPlay start, verschijnt deze ook in het CarPlay Dashboard.

Onlangs kreeg ook TomTom ondersteuning voor het CarPlay Dashboard. Dat betekent dat de populairste navigatie-apps er nu mee samenwerken. Flitsmeister ontbreekt nog, maar de makers beloven dat de functie er binnenkort aan komt.

Bekijk ook

TomTom Go Navigation nu in CarPlay Dashboard te gebruiken

TomTom Go Navigation is nu ook in CarPlay Dashboard te gebruiken. Dat werd ontdekt door een lezer van iCulture. Dit is een handige functie, zodat je tijdens het navigeren nog iets anders kunt doen.

Oorspronkelijk artikel 23 november
De nieuwe functie werd getipt door een gebruiker die in de beta zit. Deze persoon stuurde een afbeelding van Waze in split-view. Sinds iOS 13 beschikt CarPlay over een dashboard, zodat je niet meer tussen apps hoeft te bladeren. Aanvankelijk werkte het alleen met Apple Kaarten, later werd in iOS 13.4 ook de mogelijkheid toegevoegd voor third party-apps. TomTom en Google Maps deden eraan mee en Waze lijkt binnenkort ook aan dit lijstje te kunnen worden toegevoegd. In split-view kun je een kaart zien en tegelijk bijvoorbeeld zien welke muziek er wordt afgespeeld.

Waze werkt met CarPlay Dashboard

Sinds 2018 vind je Waze al in CarPlay. Een woordvoerder van Waze wilde niet bevestigen dat de betatest loopt, dus een datum wordt ook nog niet gecommuniceerd. De woordvoerder wilde alleen kwijt dat er op dit moment niets valt aan te kondigen. De betatester merkte op dat het split-screen dashboard er soepel werkt en het gebruik echt verbetert. Je krijgt een verkleinde navigatieweergave met aankomsttijd, kaart en snelheidslimiet. Je kunt echter geen problemen rapporteren, als er bijvoorbeeld een wegafzetting is. Google Maps is sinds augustus 2020 al in je CarPlay-dashboard te vinden.

Waze CarPlay in Split View

In de beta vind je ook rijstrookbegeleiding voor Waze op de iPhone. Je kunt dan tijdig de juiste rijstrook pakken, zonder over de weg te zigzaggen. Waze heeft 140 miljoen maandelijks actieve gebruikers die elke maand meer dan 40 miljard kilometer rijden. Door de lockdown die in veel landen is ingesteld zijn die gebruikers momenteel een stuk minder actief. Daardoor verdient Waze minder aan advertenties, waardoor het bedrijf 5% van de medewerkers moest ontslaan. Dit komt neer op ongeveer 30 mensen. CEO Noam Bardin gaat begin 2021 ook opstappen.

Bekijk ook

Zo werkt het Dashboard in CarPlay: navigatie, muziek en meer op één scherm

CarPlay heeft een handige functie, genaamd het Dashboard. Hoe werkt het CarPlay Dashboard en wat zijn de mogelijkheden? Welke apps zijn er geschikt? Dit moet je weten over het Dashboard in CarPlay.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 08 december: Waze is nu voor iedereen geschikt voor het CarPlay Dashboard.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.