Tile Pro tracker

Gerucht: ‘Tile werkt aan eigen tracker met Ultra Wideband’

Trackers lijken het ding van 2021 te gaan worden. Niet alleen Apple werkt aan de AirTags, ook Tile komt met nieuwe trackers die gebruik maken van Ultra Wideband.
Johan Hockelmann - · Laatst bijgewerkt:

Tile Ultra Wideband-tracker

Terwijl we wachten op de AirTags van Apple, heeft Tile de strijd nog niet opgegeven. Het bedrijf komt namelijk met een eigen UWB-trackers. De trackers zouden in de loop van 2021 op de markt moeten komen en maken gebruik van de Ultra Wideband-mogelijkheden, een functie die ook verwacht wordt in de AirTags.

Naast Ultra Wideband zullen de trackers gebruik maken van augmented reality om gebruikers naar hun items te leiden. Tile-gebruiken kunnen met een AR-cameraweergave in de Tile-app verloren items terugvinden door richtingpijlen op het scherm te volgen.

Tile werkt aan eigen AR-mogelijkheden voor UWB-tracker

Tile verkoopt al jarenlang trackers, maar die werken via Bluetooth. Met de Ultra Wide Band-techniek is een veel nauwkeurigere locatietracking mogelijk. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Ook Tile komt met eigen UWB-tracker

Apple’s AirTag werkt ook met UWB
Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple aan een soortgelijk apparaatje werkt, de AirTags. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal Apple nog dit jaar de AirTags gaan onthullen, samen met een augmented reality-device. Ook deze trackers zullen gebruik maken van de Ultra Wide Band-technologie. De AirTags zullen werken met de Find My-app, waaraan een nieuw tabblad met de naam items in zal worden toegevoegd. Externe fabrikanten zoals Tile krijgen op termijn ook toegang tot de locatietechnologie van Apple, zodat zoekgeraakte spullen dankzij andere gebruikers teruggevonden kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2021, 20:01
Bron Bron TechCrunch
Via Via AppleInsider
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airtag, tile, tracker
Device AirTag

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.