Gerucht: ‘Tile werkt aan eigen tracker met Ultra Wideband’

Trackers lijken het ding van 2021 te gaan worden. Niet alleen Apple werkt aan de AirTags, ook Tile komt met nieuwe trackers die gebruik maken van Ultra Wideband.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tile Ultra Wideband-tracker

Terwijl we wachten op de AirTags van Apple, heeft Tile de strijd nog niet opgegeven. Het bedrijf komt namelijk met een eigen UWB-trackers. De trackers zouden in de loop van 2021 op de markt moeten komen en maken gebruik van de Ultra Wideband-mogelijkheden, een functie die ook verwacht wordt in de AirTags.


Naast Ultra Wideband zullen de trackers gebruik maken van augmented reality om gebruikers naar hun items te leiden. Tile-gebruiken kunnen met een AR-cameraweergave in de Tile-app verloren items terugvinden door richtingpijlen op het scherm te volgen.

Tile werkt aan eigen AR-mogelijkheden voor UWB-tracker

Tile verkoopt al jarenlang trackers, maar die werken via Bluetooth. Met de Ultra Wide Band-techniek is een veel nauwkeurigere locatietracking mogelijk. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Ook Tile komt met eigen UWB-tracker

Apple’s AirTag werkt ook met UWB
Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple aan een soortgelijk apparaatje werkt, de AirTags. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal Apple nog dit jaar de AirTags gaan onthullen, samen met een augmented reality-device. Ook deze trackers zullen gebruik maken van de Ultra Wide Band-technologie. De AirTags zullen werken met de Find My-app, waaraan een nieuw tabblad met de naam items in zal worden toegevoegd. Externe fabrikanten zoals Tile krijgen op termijn ook toegang tot de locatietechnologie van Apple, zodat zoekgeraakte spullen dankzij andere gebruikers teruggevonden kunnen worden.

Bekijk ook

Alles over Tile-trackers: beter dan AirTags?

Met Tile weet je altijd waar je spullen zijn. De Tile-trackers zijn bedoeld om aan je sleutelbos, tas en andere belangrijke voorwerpen vast te maken, zodat je ze kunt zoeken als je ze kwijt bent. Welke modellen zijn er, wat kun je er allemaal mee en wat is het verschil met de AirTag? Hier lees je er alles over.

AirTag

De AirTag is de Bluetooth-tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag werkt samen met het Zoek mijn-netwerk van Apple om je voorwerpen terug te vinden, ook als je zelf buiten bereik bent. Je kunt tot op de centimeter de locatie bepalen, dankzij Ultra-Wideband. Lees alles over AirTag kopen en accessoires voor de AirTag. Ook zijn er diverse AirTag-alternatieven voor het Zoek mijn-netwerk.

AirTag

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.