Somfy voegt HomeKit toe aan Outdoor Camera

Update nu beschikbaar
De Somfy Outdoor Camera heeft eindelijk ondersteuning voor HomeKit gekregen. Je kan daardoor in de Woning-app de camerabeelden bekijken. Ondersteuning voor Secure Video ontbreekt helaas.

Somfy heeft een lange geschiedenis als het om HomeKit gaat. Al in 2018 stond de ondersteuning voor HomeKit bij Somfy gepland, maar het geduld van gebruikers is flink op de proef gesteld. Nu, ruim twee jaar later, is de update voor zowel de Outdoor Camera als de Somfy Protest-app beschikbaar. Dit maakt Somfy zelf bekend op hun eigen forum. HomeKit-ondersteuning voor de Indoor Camera was al een tijdje beschikbaar.

Somfy Outdoor Camera nu met HomeKit

Na het installeren van de nieuwste versie van de Somfy Protect-app en versie 2.0 voor de camera, vind je in de Somfy Protect-app de benodigde koppelcode. Je kunt deze opslaan op je iPhone of iPad en vervolgens de code scannen via een ander toestel via de stappen in de Woning-app voor het toevoegen van een nieuw apparaat. Zodra je alle stappen doorlopen hebt, bekijk je de beelden in de Woning-app, kun je meldingen instellen en automatiseren met andere slimme HomeKit-apparaten in huis. Helaas is er geen HomeKit Secure Video en het is onduidelijk of dit op de planning staat.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Somfy Outdoor Camera streamt de beelden in Full HD en biedt ook nachtzicht. Er zit ook een sirene op die tot maar liefst 110 decibel gaat. De camera heeft een kijkhoek van 130 graden en alarmeert bij detectie van indringers. Er zit nog geen mensendetectie op, maar dit is wel bij Somfy in ontwikkeling. Je kan ook via de camera communiceren dankzij de speaker en microfoon. De camera is ook te koppelen aan je buitenverlichting, zodat deze ingeschakeld wordt als er beweging gedetecteerd wordt.

Somfy Outdoor Camera in wit en grijs.

Bij beweging kun je tot dertig seconden terugkijken. Je kan videoclips uploaden of downloaden naar Dropbox, Google Drive of OneDrive. De gegevens worden versleuteld via een AES-256 encryptie. Er is geen apart betaald lidmaatschap vereist. De camera is er in wit en grijs en kost zo’n €230.

Check ook ons overzicht van andere HomeKit-camera’s voor binnen en buiten.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.