Somfy TaHoma

Somfy vanaf tweede helft 2018 geschikt voor HomeKit

Somfy gaat vanaf de tweede helft van 2018 Apple's HomeKit ondersteunen voor stekkers, lampen en de beveiliging van toegangshekken, ramen en dergelijke.

Het assortiment HomeKit-geschikte producten breidt zich gaandeweg uit. Ook tijdens de CES 2018 waren er weer diverse aankondigingen, waaronder een Outdoor Camera van Somfy. En dat is een opvallende ontwikkeling, want Somfy werkte tot nu toe niet samen met HomeKit. Vanaf de zomer gaat dat veranderen en wordt het eindelijk gemakkelijker om je raambekleding te automatiseren.

Mensen die al vroeg bezig waren met een smart home, hebben wellicht wat producten van Somfy in huis. Het bedrijf was er vroeg bij het met automatiseren van rolgordijnen, zonneschermen en dergelijke. En misschien baalde je ook dat Somfy nog geen HomeKit ondersteunt. Daar komt na de zomer verandering in.

Somfy Outdoor Camera.

Tijdens de CES liet Somfy al de Outdoor Camera zien, die geschikt zal zijn voor HomeKit. Maar er komt meer aan: na de zomer zal een groot deel van het Somfy-assortiment geschikt zijn voor HomeKit. Dat belooft de Franstalige website van het bedrijf: de TaHoma, Somfy Protect en de Somfy IO-producten zullen later dit jaar aan te sturen zijn met HomeKit.

iCulture deed navraag bij de Nederlandse Somfy-woordvoerder, maar kreeg een nietszeggend antwoord:

De Somfy Outdoor Camera is, zodra beschikbaar in de zomer, compatibel met o.a. Apple HomeKit (zoals in het persbericht genoemd). Somfy blijft hard werken om zoveel mogelijk merken aan Somfy’s huisautomatiseringsoplossing toe te voegen, waaronder Apple HomeKit en Google Home, naast de huidige samenwerkingen met Amazon Alexa, Sonos, Velux, Philips Hue, Honeywell, Hitachi en IFTTT.

HomeKit voor Somfy TaHoma en Somfy Protect

Gelukkig draait de officiële Somfy-website er niet omheen: TaHoma en Somfy Protect (met uitzondering van Home Alarm) zullen in de tweede helft van het jaar geschikt zijn voor HomeKit. Via de TaHoma kun je vervolgens allerlei Somfy IO-apparaten aansturen, zoals toegangspoorten, lampen, stekkers, zonneschermen en dergelijke.

Somfy TaHoma

Somfy legt uit dat je bijvoorbeeld de verlichting kunt inschakelen, je beveiligingscamera activeren en de thermostaat regelen via HomeKit.

Alternatieven: Luxaflex en Velux?

De ondersteuning voor HomeKit is goed nieuws voor mensen die nog steeds een oplossing zoeken on hun raambekleding te automatiseren. Daarvoor zijn nu nog niet zoveel oplossingen beschikbaar en al helemaal niet met HomeKit-ondersteuning. Overigens zou je dan ook nog naar een andere fabrikant kunnen kijken: Luxaflex belooft al een paar maanden dat er HomeKit-ondersteuning aankomt voor de PowerView-raamdecoratie. De huidige verwachting is nu eerste helft 2018, dus nog net vóór Somfy.

Daarnaast kondigde Velux in 2016 al aan dat ze hun rolgordijnen geschikt gaan maken voor HomeKit. Maar op de home automation-pagina van Velux is daar anno 2018 nog niets over te vinden.

Tipgever: Arno, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2018, 12:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, somfy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.