Magic Keyboard voor iPad Pro

Apple wil aanpassen van iPad-helderheid makkelijker maken

Apple werkt aan snelkoppelingen waarmee je de helderheid van een iPad-scherm en externe toetsenborden makkelijker kunt regelen. Dat blijkt uit code in iOS 13.5.5.

Helderheid iPad-scherm regelen met sneltoets

Een van de nadelen van het Magic Keyboard voor iPad Pro is dat er geen rij functietoetsen op zit, zoals bij een gebruikelijk toetsenbord. Met die knoppen kun je bijvoorbeeld de helderheid en het geluidsvolume regelen, of de muziek pauzeren. Je kunt het wel aanpassen, maar moet dit doen via het Bedieningspaneel of de Instellingen-app. Voor mensen die liever niet hun vingers van het toetsenbord halen komt er een oplossing aan.

Hoewel de aanwijzingen in iPadOS 13.5.5 zijn gevonden, kan het goed zijn dat de nieuwe snelkoppelingen pas in iOS 14 geïntroduceerd worden. Er loopt momenteel weliswaar een iOS 13.5.5 beta, maar we verwachten niet dat daarin nieuwe functies geïntroduceerd worden. Het werkt in ieder geval nog niet: de snelkoppeling voor helderheid is wel in de code te vinden, maar is niet geactiveerd. Het zou gaan om snelkoppelingen om de helderheid van het scherm te wijzigen, maar ook van een aangesloten toetsenbord.

Functies toewijzen aan knoppen
In iPadOS vind je een functie om bepaalde functies toe te wijzen aan fysieke knoppen. Zo zou je de ontbrekende Escape-toets op het Magic Keyboard kunnen toewijzen aan Caps Lock, zoals hieronder te zien is.

Escapeknop iPad toetsenbord toevoegen

Sommige iPad-toetsenborden hebben speciale knoppen om de helderheid van de achtergrondverlichting in het toetsenbord aan te passen. Bij de meeste toetsenborden ontbreekt de verlichting echter en is er ook geen rij functietoetsen, omdat dergelijke toetsenborden vaak wat compacter zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2020, 8:07
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen iOS 14, ipad pro, magic keyboard
Devices iPad Pro 2018, iPad Pro 2020

iOS 14

iOS 14 is de aankomende grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 beschikbaar komt. Apple heeft de update aangekondigd tijdens de WWDC 2020. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.