iCloud-sleutelhanger inloggen in apps.

Apple start open source-project voor sterke wachtwoorden

Apple is vandaag met een open source project gestart, gericht op ontwikkelaars van wachtwoordenapps. Daarmee is het mogelijk om sterke wachtwoorden te maken, die geschikt zijn voor populaire websites.

Open source-project voor sterke wachtwoorden

Elke website of dienst hanteert andere regels voor wachtwoorden. Bij de ene moet er een karakter in staan, bij de andere moet er minimaal een hoofdletter aanwezig zijn – of een combinatie van dergelijke regels. Apple is nu begonnen met het nieuwe Password Manager Resources-project, waarbij apps voor wachtwoordbeheer de eisen van iCloud Sleutelhanger kunnen overnemen. Dit moet leiden tot sterke, unieke wachtwoorden die voldoen aan het juiste recept.

De meeste wachtwoordmanagers zoals LastPass en 1Password kunnen al wachtwoorden genereren voor gebruikers. Dit moet voorkomen dat mensen zelf iets verzinnen, waarbij ze vaak hetzelfde wachtwoord hergebruiken of iets kiezen wat makkelijk te raden is. Wordt er echter een wachtwoord aangemaakt dat niet voldoet aan de eisen, dan levert dat frustratie op. Bovendien zijn mensen dan geneigd toch maar hun eigen wachtwoord te kiezen.

iCloud-sleutelhanger inloggen in apps.

Als een wachtwoordenapp weet welke regels er gelden, zal het gegenereerde wachtwoord altijd bruikbaar zijn en Apple gaat de appmakers daarbij helpen. Het project omvat een aantal onderdelen, waaronder links naar webpagina’s waar je je wachtwoord kunt wijzigen en een verzameling websites met gedeelde inlogsystemen. Door samenwerking moet het allemaal makkelijker worden.

De info is te vinden op Github.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2020, 20:29
Bron Bron Apple Developer portal
Categorie Apps
Onderwerp wachtwoorden

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.