iPhone 14 Pro Dynamic Island

iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max: wat zijn de verschillen?

Twijfel je tussen de iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max? Wij zetten de verschillen tussen de iPhone 14 Pro-modellen voor je op een rij en helpen je met koopadvies. Welke past het beste bij jou?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn de twee nieuwste toptoestellen. Met een nieuw display, verbeterde camera en nog veel meer zijn er weer genoeg verbeteringen om enthousiast van te worden. Maar we kunnen ons voorstellen dat je misschien wel twijfelt tussen de iPhone 14 Pro vs de iPhone 14 Pro Max. Je weet misschien al van het verschil in formaat, maar zijn er nog meer verschillen onderling? Dat hebben we voor je uitgezocht en lees je in deze iPhone 14 Pro vergelijking.

Verschillen iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max

Vorig jaar zagen we al dat er enkele verschillen zaten tussen de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Hoe is dat dit jaar? Dit zijn de verschillen bij de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 Pro modellen

#1 Afmetingen: het grootste verschil

Als je kiest voor de iPhone 14 Pro Max, moet je je afvragen of je zo’n groot toestel comfortabel vindt. Hoewel beide modellen even dik zijn, is de iPhone 14 Pro Max wel een stuk groter dan de iPhone 14 Pro. In de hoogte is het verschil zo’n 13mm, terwijl dit in de breedte 6mm is. Qua dikte zijn de twee toestellen wel gelijk. Maar de iPhone 14 Pro Max is door zijn grotere formaat een stuk lastiger vast te houden, zeker met één hand. De iPhone 14 Pro is daarom een betere keuze, helemaal als je kleine handen hebt.

Verschillen afmetingen en gewicht iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max
Afmetingen 147,5 x 71,5 x 7,85mm 160,7 x 77,6 x 7,85mm
Gewicht 206 gram 240 gram

#2 Schermformaat en resolutie

Bij grotere afmetingen hoort ook een groter scherm: de iPhone 14 Pro Max is met het 6,7-inch display een stuk groter dan het 6,1-inch display van de iPhone 14 Pro. Het scherm geeft je veel meer ruimte voor content als films en series, foto’s zien er groter uit en ook kun je meer in een app of website lezen zonder dat je hoeft te scrollen. Maar ook hier geldt dat het grotere display ervoor zorgt dat bediening een stuk lastiger is met één hand. Je komt moeilijker bij de bovenkant van het scherm en dat kan wat gewenning vereisen.

iPhone 14 Pro Dynamic Island

De andere afmetingen heeft ook invloed op de resolutie: die is bij de iPhone 14 Pro 2556 x 1179 en bij de iPhone 14 Pro Max 2798 x 1290 pixels. De hoeveelheid pixels per inch is wel gelijk. Ook andere specificaties van het scherm zijn gelijk.

Verschillen scherm iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max
Afmetingen 6,1-inch 6,7-inch
Type Super Retina XDR OLED-display Super Retina XDR OLED-display
Dynamic Island
ProMotion
Always-on
HDR
Resolutie 2556 x 1179 2796 x 1290
Pixels per inch 460 460
Maximale helderheid (piekhelderheid buiten) 2000 nits 2000 nits

#3 Batterijduur en opladen

Een groter toestel heeft ook een voordeel: een grotere batterij. En dat levert weer een langere accuduur op. De iPhone 14 Pro Max kan tot 6 uur langer video afspelen, tot 5 uur langer video streamen en tot 20 uur langer audio afspelen. Daarentegen gaat het snelladen wel een stukje langzamer: in 35 minuten is hij tot 50% opgeladen, in plaats van 30 minuten op de iPhone 14 Pro.

Je kunt met beide toestellen ruim een dag doen, maar de iPhone 14 Pro Max zal aan het eind van de dag een hoger batterijpercentage overhouden. Misschien lukt het dan net om er twee dagen mee te doen, afhankelijk van je verbruik.

Verschillen batterijduur iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max
Video afspelen Tot 23 uur Tot 29 uur
Video streamen Tot 20 uur Tot 25 uur
Audio afspelen Tot 75 uur Tot 95 uur
Snelladen Binnen 30 minuten tot 50% opgeladen Binnen 35 minuten tot 50% opgeladen

iPhone 14 Pro overzicht

#4 Prijs: het verschil is €150,-

Ook belangrijk bij je keuze: vind je de iPhone 14 Pro Max het extra geld waard? Voor dat model betaal je namelijk €150,- extra. De iPhone 14 Pro als los toestel is er voor €1.329,-, terwijl je voor een losse iPhone 14 Pro Max €1.479,- betaalt. Het is voor iedereen een persoonlijke afweging. Wil je het grotere scherm en de beste batterij, dan moet je je wat ons betreft niet laten weerhouden door het prijsverschil van €150,-.

Bekijk ook

iPhone 14 Pro kopen: dit zijn de prijzen van een los toestel

Wil je de iPhone 14 Pro kopen als los toestel? Lees hier alles over bestellen bij de diverse winkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 14 Pro ten opzichte van een langer lopend contract via een provider. Combineer met een goedkope sim only en je zit voor de komende tijd helemaal goed!
Bekijk ook

iPhone 14 Pro Max als los toestel: vergelijk de prijzen!

Wil je de iPhone 14 Pro Max als los toestel kopen? We verzamelen hier alle prijzen, zowel bij de Apple Store als bij webwinkels. Een losse iPhone 14 Pro Max kan een slimme keuze zijn als je het combineert met een goedkope sim only!

Overeenkomsten iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

Op alle andere vlakken zijn de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max identiek. De overeenkomsten zijn teveel om op te noemen, dus we gaan ze niet allemaal langs. De camera van de iPhone 14-serie is gelijk in beide modellen (met nieuwe 48-megapixel camera) en er zit ook dezelfde chip en werkgeheugen in (A16 en 6GB RAM). Ook de opslagcapaciteiten zijn gelijk (van 128GB tot 1TB). Het maakt dus wat alle andere onderdelen betreft, los van de hierboven genoemde verschillen, niet uit welk toestel je kiest. Je krijgt exact dezelfde ervaring en je kan ook net zo lang met beide toestellen doen. Lees ook onze artikelen over de verschillende iPhone 14-onderwerpen om meer te lezen over de iPhone 14-camera, iPhone 14-opslag en meer.

Conclusie iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max

Of je kiest voor de iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max, is voornamelijk afhankelijk van het scherm, formaat en batterij. Wil je absoluut het beste van het beste, met het grootste scherm en de langste batterijduur? Dan moet je zonder twijfel de iPhone 14 Pro Max hebben. Ook als het formaat en het gewicht voor jou geen issues zijn, is dit het toestel dat je moet kiezen. Wil je alleen de beste specs, maar in een comfortabel en handzamer formaat, dan is de iPhone 14 Pro de beste optie voor jou. Baseer je je keuze voornamelijk op de andere specificaties, zoals de camera, beeldkwaliteit en prestaties en wil je geld besparen, dan kun je net zo goed voor een iPhone 13 Pro kiezen. Dat model van vorig jaar is qua specificaties bijna gelijk en je bespaart daarmee meer dan €150. Dat kun je bijvoorbeeld weer mooi besteden aan een iPhone 13 hoesje en een MagSafe-lader.

Ga de iPhone 14 Pro kopen als…

  • …je de nieuwste pro-iPhone zoekt in het kleinste formaat.
  • …je wel de beste iPhone wil en een zo licht mogelijk gewicht voor jou belangrijk is.
  • …je de beste nieuwe iPhone wil, zonder de absolute hoofdprijs te hoeven betalen.

Bekijk ook

iPhone 14 Pro kopen: dit zijn de prijzen van een los toestel

Wil je de iPhone 14 Pro kopen als los toestel? Lees hier alles over bestellen bij de diverse winkels en wat de voordelen zijn van een losse iPhone 14 Pro ten opzichte van een langer lopend contract via een provider. Combineer met een goedkope sim only en je zit voor de komende tijd helemaal goed!

Ga de iPhone 14 Pro Max kopen als…

  • …je de nieuwste iPhone met het grootste scherm wil.
  • …je de langste accuduur in een nieuwe iPhone wil hebben.
  • …je de iPhone voornamelijk wil gebruiken voor het kijken van films en series, fotobewerking en games.
  • …geld voor jou geen probleem is. Je kan dan zelfs helemaal los gaan met de 1TB iPhone 14 Pro Max.

Bekijk ook

iPhone 14 Pro Max als los toestel: vergelijk de prijzen!

Wil je de iPhone 14 Pro Max als los toestel kopen? We verzamelen hier alle prijzen, zowel bij de Apple Store als bij webwinkels. Een losse iPhone 14 Pro Max kan een slimme keuze zijn als je het combineert met een goedkope sim only!

De iPhone 14-serie is verkrijgbaar bij deze winkels en providers:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze aanbieders:
Amazon | Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Actuele iPhone 14 Pro Max deals

iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is de nieuwste iPhone voor professionals. De iPhone 14 Pro heeft een 6,1-inch always-on display met nieuw Dynamic Island. Dat is de pilvormige uitsnede bovenaan het display. Ook heeft de camera een 48-megapixel groothoeklens en mogelijkheden voor satellietcommunicatie. Je kunt kiezen voor een iPhone 14 Pro los toestel of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 Pro abonnement. Lees ook onze pagina over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14 Pro

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.