Logitech Circle View in huis

Logitech Circle View officieel: nieuwe camera met HomeKit Secure Video

Logitech heeft de nieuwe Circle View-camera officieel aangekondigd. De nieuwe Logitech Circle View is zwart en op meerdere manieren te bevestigen. De camera is binnenkort verkrijgbaar en kost zo'n €180.

Logitech Circle View met nachtzicht

De bedrade versie van de Logitech Circle 2 is de afgelopen maanden al bijna overal uitverkocht. We hebben de fabrikant er wel eens naar gevraagd, maar kregen geen antwoord. Nu is duidelijk waarom: er is een nieuw model aangekondigd. De Logitech Circle View lekte eerder al uit via de Logitech-website, maar is nu officieel gepresenteerd. De Logitech Circle View werkt meteen vanuit de doos al met HomeKit Secure Video en beschikt over een schakelaar om je privacy te beschermen. In Nederland gaat de camera €179,99 kosten.

De Logitech Circle View beschikt over nachtzicht en werkt alleen met een kabel. Wellicht heeft dit te maken met HomeKit Secure Video. Bij de eerdere Circle-camera had je keuze uit twee modellen, met en zonder kabel. De eerste was standaard vanuit de doos wel geschikt voor HomeKit, de andere werkte alleen als je een muurhouder installeerde of een hack uitvoerde.

Logitech Circle View waterbestendig

Circle View binnen en buiten

De Circle View is binnenshuis te gebruiken met een normale USB-kabel, maar montage buitenshuis is ook mogelijk dankzij de weerbestendige behuizing. Je kunt de camera naar beneden klappen en krijgt dan een 180 graden groot blikveld omlaag richting de voet. Dit wordt de ’tilt to hide’-functie genoemd. De camera is dan gericht op de voet. De camera kan HDR-beelden aan en biedt Full HD, dat Logitech TrueView noemt. Het zicht in het donker is tot 4,5 meter en de fabrikant belooft daarbij “superieure helderheid”.

Logitech Circle View privacy

Qua uiterlijk is er niet veel veranderd, behalve dan de kleur. Net als bij de eerdere modellen heb je meerdere bevestigingsmogelijkheden. In vergelijking met de Eufy heeft deze camera een groter blikveld en is wél buitenshuis te gebruiken. Nadeel is echter dat je de eigen app van de fabrikant niet meer kunt gebruiken, mocht je daaraan gehecht zijn.

Je zit vast aan de HomeKit-oplossing en hebt te maken met een single stream-camera. De Netatmo-camera kun je bijvoorbeeld wel dual-stream bekijken, via de Woning-app van Apple en de app van Netatmo zelf. Je hebt er ook meer mogelijkheden om dingen in te stellen.

Logitech Circle View

Verdere specs:

 • Hoogte: 5,68 cm
 • Breedte: 6,72 cm (camerabehuizing in gesloten toestand)
 • Diepte: 7,05 cm (camerabehuizing in gesloten toestand)
 • Gewicht: 253 gram (camerabehuizing)
 • Draadloze protocollen: 2,4 GHz 802.11 b/g/n Wi-Fi
 • Lens en camera: glazen lens met 180-graden DFOV
 • Sensor en video: 16:9 beeldformaat sensor 1080p HD
 • Nachtzicht: infrarood, schakelt automatisch in bij schemering
 • Microfoon: Digital MEMS
 • Speaker: Mono

Logitech Circle View in huis

Wil je meer weten over HomeKit Secure Video, dan vind je dat hier:

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 18 mei: De Logitech Circle View HomeKit-camera is nu officieel aangekondigd.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.