Ezviz C2 Mini S camera

Eerste Ezviz-camera met HomeKit onthuld

Matter-ondersteuning komt later
Voor liefhebbers van goedkope smart home-merken komt er binnenkort een nieuwe aanbieder bij. Ezviz gaat HomeKit ondersteunen en dat is goed nieuws, want er wordt ook gewerkt aan Matter en Zigbee 3.0. De eerste camera met HomeKit is de Ezviz C2 Mini S.

Update 2 mei 2023: De eerste Ezviz-camera met HomeKit is boven water gekomen. Het gaat om de Ezviz C2 Mini S, die een standaard 1080p resolutie en tweeweg-audio biedt. Er zit ook een SD-kaartslot in voor lokale opnames en de mogelijkheid om zowel met 2,4GHz als met 5GHz WiFi te verbinden. HomeKit Secure Video wordt mogelijk ook ondersteund, al wordt daar nog niets over gezegd. Het wachten nu is op de internationale beschikbaarheid van de Ezviz C2 Mini S. Prijzen zijn nog niet bekend.

Ezviz C2 Mini S camera

Hieronder lees je ons eerdere bericht van 24 maart 2023.

Ezviz nu met HomeKit

Ezviz is een merk dat we voorheen links lieten liggen, omdat het alleen met Alexa en het eigen smart home-systeem werkt. En dat is jammer, want ze brengen een enorme hoeveelheid accessoires op de markt, voornamelijk op het gebied van beveiligingscamera’s. Je vindt het merk ook bij de ‘betere’ winkels zoals Coolblue. Tijdens hun jaarlijkse presentatie van nieuwe producten kondigde Ezviz aan dat ze hun Ezviz Connect-platform open gaan stellen voor HomeKit en Matter. Hiervoor heb je de A3 Hub nodig, die gebruik maakt van Zigbee 3.0.

Ezviz valt in dezelfde prijsklasse als Meross, Aqara, Yeelight en soortgelijke merken: je vindt ze vooral bij Amazon en je kunt voor een redelijk bedrag een product krijgen van behoorlijk goede kwaliteit. De toekomstplannen zijn vergelijkbaar met Philips Hue en Aqara: de hub zal geschikt worden gemaakt voor Matter, zodat alle eigen Zigbee-accessoires beschikbaar komen via de Hub. Een punt van aandacht is dat dit alleen geldt voor de eigen Zigbee-accessoires van Ezviz, dus niet die van andere merken.

Ezviz hub met Matter en HomeKit

Je kunt de A3 Zigbee-hub bedraad aansluiten op je netwerk via de ethernetpoort in het apparaat. Er zit een speaker in, zodat er een alarmgeluid afgespeeld kan worden als een aangesloten accessoire daarom vraagt. Verder kun je de hub toevoegen aan de Woning-app van Apple, zodat je de accessoires via HomeKit kunt bedienen. Uiteraard geldt dit alleen voor productcategorieën die zijn toegestaan in HomeKit (en dus niet de draadloze stofzuiger van Ezviz).

In ieder geval staan dit soort merken garant voor grappige productfoto’s:

Ezviz camera met hond

Naast de Ezviz A3-hub zal ook de aanstaande E6 camera met HomeKit gaan werken. Die zal grotendeels gebaseerd zijn op de bestaande C6 camera, met een 4 megapixel Sony Starlight-lens, de mogelijkheid om 4K video op te nemen, 360º pan & tilt en 8GB interne opslag voor videobeelden. Zoals wel vaker bij Chinese merken kan het nog wel even duren voordat er internationale versies van deze producten in de winkel liggen. Meestal wordt eerst de Chinese markt bediend met een versie die verbinding maakt met servers in China. Tot die tijd ben je beter af met het smart home-systeem van Aqara, waar de internationale Aqara M2 hub al is aangepast voor Matter (en al langer werkt met HomeKit).

Bekijken:

Roze Ezviz babyfoon camera

Bekijk ook

Deze Aqara-hubs hebben een Matter-update gekregen

Smart home-fabrikant Aqara heeft meer dan 40 accessoires die vanaf februari 2023 geschikt zijn voor Matter. Het wordt allemaal mogelijk dankzij een (beta-)update van de Aqara Hub M2. Aqara beloofde eerder al om Matter uitgebreid te gaan ondersteunen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 02 mei: Artikel aangepast nu de naam van het eerste product bekend is.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.