iPhone SE

Dit zijn onze wensen voor de nieuwe iPhone SE 2

Apple zou werken aan een nieuwe iPhone SE 2, maar wat zijn onze wensen voor dit nieuwe model? We hebben vijf wensen op een rij gezet, waarmee de kleine iPhone weer helemaal 2018 is.

iPhone SE
Apple zou van plan zijn om in 2018 een nieuwe iPhone SE op de markt te brengen in de vorm van de iPhone SE 2. Dit zou de opvolger worden van het huidige 4-inch model. Maar welke functies moet deze nieuwe iPhone SE 2 volgens ons hebben? In ons wensenlijstje nemen we alvast de proef op de som.

Wensenlijstje iPhone SE 2

De iPhone SE is onder veel iPhone-gebruikers favoriet. Voor mensen die niet zitten te springen om een groot toestel of simpelweg €800 voor een iPhone teveel geld vinden, is de iPhone SE een meer dan prima toestel. Qua specificaties en functies loopt het huidige model van bijna twee jaar oud echter wel wat achter op de rest. Volgens geruchten verschijnt de iPhone SE 2 dan ook in de eerste helft van dit jaar, waarschijnlijk met een A10-chip. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de nieuwe iPhone SE radicaal anders wordt dan het huidige model, dus een iPhone X-achtig design met OLED-scherm lijkt geen realistische verwachting.

Qua formaat houden we dan ook rekening met hetzelfde 4-inch scherm als de huidige iPhone SE. Hieronder vind je vijf wensen die we graag in de nieuwe iPhone SE 2 zien, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

#1 Vernieuwde thuisknop met Taptic Engine
De huidige iPhone SE is nog één van de weinige modellen met een fysieke thuisknop, zoals in de iPhone 6s ook nog het geval was. De iPhone 7 was de eerste iPhone met de vernieuwde vaste homeknop en ook de iPhone 8 die daarop volgde heeft deze drukgevoelige thuisknop. Het lijkt een logische stap te worden om deze thuisknop ook naar het 4-inch model te brengen. Daarbij is dan wel de Taptic Engine nodig, de trilmotor die het klikgevoel van de thuisknop simuleert. Dit zorgt meteen ook voor prettigere trillingen, zowel in apps als in het systeem. De systeemtrillingen in de nieuwste iPhones geven net dat beetje extra feedback bij het overhalen van schakelaars en het verversen van apps. En als Apple dan toch de thuisknop aanpast, kunnen ze de Touch ID-sensor meteen een upgrade geven naar de snellere tweede generatie sensor.

#2 Waterbestendig zoals de recente iPhones
Met zo’n vaste thuisknop kan de iPhone SE 2 ook profiteren van een ander bijkomend voordeel. Sinds de iPhone 7 is de iPhone waterbestendig met de certificering IP67, wat betekent dat hij goed bestendig is tegen water. In de praktijk kun je je iPhone gedurende dertig minuten 1 meter diep onder water houden. Afspoelen onder de kraan kan dan dus en je iPhone is ook niet meteen defect als je deze in bad laat vallen.

#3 Glazen achterkant met draadloos opladen
Kenmerkend van de iPhone SE is dat het design nagenoeg hetzelfde is als van de iPhone 5s uit 2013. Dit design was bij veel mensen geliefd en wordt door sommige nog steeds als het beste iPhone-design bestempeld. Tijden veranderen echter wel, dus wat ons betreft mag het design na vijf jaar wel wat grondiger aangepakt worden. Een compleet nieuw design zoals de iPhone X is niet per se nodig, maar het mag wel iets moderner zoals bij de iPhone 8. Een glazen achterkant komt goed van pas bij draadloos opladen, al wordt de iPhone SE 2 dan wel iets breekbaarder. Ook qua kleuren zien we graag dezelfde kleurstelling als Apple nu voor de iPhone 8 en iPhone X gebruikt heeft, onder andere met het nieuwe goud en spacegrijs. Hierdoor past de iPhone SE 2 weer helemaal in de nieuwe iPhone-familie en is hij weer toekomstbestendig.

#4 3D Touch in een kleiner formaat
Een functie die nog ontbreekt in de iPhone SE is 3D Touch. De iPhone 6s was het allereerste model en om de prijs van de iPhone SE wat lager te houden werd de nieuwste iPhone-functie niet toegevoegd. Inmiddels zijn we zo aan 3D Touch gewend geraakt en is dit zo standaard geworden op elke nieuwe iPhone, dat dit ook bij de iPhone SE 2 niet mag ontbreken. 3D Touch maakt steeds meer onderdeel uit van iOS, dus de extra dimensie zou ook op de iPhone SE 2 goed van pas komen.

iPhone SE los toestel

#5 Geen koptelefoonaansluiting meer, wel betere speakers
De iPhone SE is nog één van de weinige iPhones met een koptelefoonaansluiting. Het zou logisch zijn als Apple de koptelefoonaansluiting in de iPhone SE 2 ook vaarwel zegt. We zijn er inmiddels zo aan gewend geraakt en draadloze oordopjes en koptelefoons zoals de AirPods worden steeds populairder. Voor de gebruikers die nog wel een traditionele koptelefoonaansluiting willen, is er de meegeleverde adapter.

Daarvoor in de plaats zien we liever betere speakers. Met ingang van de iPhone 7 heeft Apple stereospeakers toegevoegd, bovenin bij de oorspeaker voor tijdens het bellen. Ook op de iPhone SE 2 zou dit goed van pas komen, waardoor het kijken van filmpjes wat makkelijker wordt.

Met bovenstaande functies kan Apple de iPhone SE 2 weer helemaal bij de tijd maken, zonder dat de prijs enorm omhoog gebracht wordt met vrij dure functies als een schermvullend OLED-scherm en Face ID. Welke functies zie jij nog graag in de iPhone SE 2? Laat het weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2018, 18:15
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone SE, iPhone SE 2
Device iPhone SE 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.