Tradfri Snelkoppelknop IKEA

IKEA Snelkoppelknop verschijnt op Nederlandse website

IKEA heeft de nieuwe Snelkoppelknop (Shortcut Button) voor scenes nu officieel geïntroduceerd. De knop is te vinden op de website van de meubelgigant en kost €7,99.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Update 9 januari: IKEA Nederland bevestigt tegenover Bright dat de Snelkoppelknop naar verwachting rond 1 februari verkrijgbaar zal zijn in Nederlandse filialen.

IKEA Snelkoppelknop

De knop zou in het voorjaar van 2020 verschenen, maar staat nu al op de Nederlandse webpagina van IKEA. Afgelopen zomer lekten details over de knop uit en in oktober verschenen er al afbeeldingen van de Shortcut Button, zoals ‘ie in het Engels heet. In Nederland is gekozen voor de naam Snelkoppelknop. De prijs van €7,99 lijkt erg goedkoop voor een slimme knop, maar deze knop van IKEA heeft wel z’n beperkingen. Zo kun je er maar één scene mee activeren. Het is dan ook de bedoeling dat je meerdere knoppen door het huis heen neerlegt of aan de muur plakt.

“Eén druk op de knop en de stemming zit er meteen in”, legt IKEA uit. “Met deze slimme snelkoppelknop creëer je het juiste licht voor een goede morgen of een romantisch diner, speel je je lievelingsmuziek en stuur je je rolgordijnen – en alles met één enkele druk.” De knop werkt niet met HomeKit en je hebt een Tradfri-gateway nodig. Bedienen doe je niet via Apple’s Woning-app, maar via de IKEA Home Smart-app. Om te weten welke scene er aan een knop is gekoppeld kun je de meegeleverde stickers erop plakken. IKEA levert 3 voorgedrukte stickers mee en 3 lege, waarop je zelf je scene kunt tekenen. Hieronder zie je nog meer foto’s van deze Snelkoppelknop.

Tradfri Snelkoppelknop IKEA
Bedienen doe je met IKEA’s eigen app.

De knop kan bijvoorbeeld handig zijn om bij de huisdeur te plaatsen, zodat je bij het weggaan meteen alle lichten kun uitschakelen. Of je gebruikt ‘m naast je bed om bij het opstaan de IKEA-rolgordijnen te openen. Die werken sinds een paar dagen met HomeKit, maar alleen als je via een VPN de Amerikaanse firmware-update binnenhaalt.

IKEA Snelkoppelknop stickers
Je kunt zelf stickers op de knop plakken.

Tradfri Snelkoppelknop IKEA
Bij het opstaan kun je meteen op de knop drukken.

Tradfri Snelkoppelknop IKEA
Een van de voorgedrukte scenes: een kop en schotel met theezakje.

Tradfri Snelkoppelknop IKEA
Je kunt de knop ook aan de muur plakken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 januari: Reactie van IKEA over de verschijningsdatum toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2020, 17:48
Via Via iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, knoppen, smart home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.