Trilling thuisknop instellen

Kies je klik! Zo stel je de trillingssterkte van de iPhone-thuisknop in

Op iPhones met Touch ID-knop kun je de trillingssterkte aanpassen. Hierdoor bepaal je zelf hoe sterk de Taptic Engine trilt als je de thuisknop indrukt. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

De Touch ID-knop op recente iPhone is niet fysiek in te drukken. Je voelt dankzij de Taptic Engine een trilling, die de illusie wekt dat je daadwerkelijk een knop indrukt. Je kunt zelf instellen hoe krachtig deze trilling is met de functie ‘Kies je klik’. Volg de stappen hieronder om te weten hoe het werkt!

Welke iPhones?

Deze tip is alleen geschikt voor de volgende toestellen met Touch ID:

Alleen deze modellen zijn voorzien van een niet-bewegende thuisknop. Op eerdere modellen vind je een normale fysieke thuisknop, waarvan je de trillingssterkte niet kunt aanpassen.

Trilling van iPhone thuisknop instellen

Bij het in gebruik nemen van je toestel krijg je de mogelijkheid om de trillingssterkte van de Taptic Engine aan te passen. Je kunt dit ook later aanpassen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Algemeen > Thuisknop.
  3. Kies optie 1, 2 of 3.

Trilling thuisknop instellen

Het gaat dus alleen om het zelf instellen van de trilsterkte van de thuisknop. Het is niet mogelijk om extra functies van de thuisknop in te stellen. Wel kun je via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Activeringsknop aangeven wat er moet gebeuren als je driemaal snel achtereen op de thuisknop drukt.

Bekijk ook

Activeringsknop: snel toegankelijkheidsopties starten op je iPhone en iPad

Je kunt met de activeringsknop snel allerlei toegankelijkheidsfuncties starten op je iPhone of iPad. Je gebruikt hiervoor de thuisknop of zijknop.

Dat Apple heeft gekozen voor een knop die niet fysiek in te drukken is, heeft te maken met de verbeterde waterdichtheid van de nieuwste toestellen. Meer over de waterdichtheid van de iPhone lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Dit betekent IP67 en IP68: zo stof- en waterdicht is de iPhone

Wat betekent de rating IP67 en IP68 van de iPhone? Kun je ermee zwemmen, door het zand rollen en in de stromende regen laten liggen? In dit artikel praten we je bij over IP67 en IP68 en wat je wel en beter niet met de iPhone kunt doen.

Actuele iPhone 7 deals