iPhone 12 studio

Apple’s iPhone 12 Studio laat je toestel met hoesjes combineren

Apple is gestart met iPhone 12 Studio, een tool om iPhones met verschillende hoesjes en andere accessoires te combineren. Zo maak je geen flater bij je kleurcombinaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 12 Studio

De tool werd ontdekt dankzij de Twitter-hashtag #iPhone12Studio, waarvoor Apple een speciaal icoontje heeft aangevraagd. iPhone 12 Studio is de tegenhanger van Apple Watch Studio, waarmee je het horloge met verschillende bandjes kunt combineren. Bij de iPhone 12 kun je een beschermhoesje combineren met een Leren kaarthouder (review). De tool van Apple laat echter alleen de siliconenhoesjes zien. Een vrijwel gelijktijdig uitgebrachte tool van Michael Steeber bevat ook leren hoesjes en de nieuwe leren sleeves met kijkgat.


Apple’s tool is alleen op een smartphone te gebruiken, niet op de desktop. Je kunt kiezen uit een van de iPhone 12-modellen in alle beschikbare modellen. Vervolgens kies je een van de siliconenhoesjes, waarna je een MagSafe-kaarthouder toevoegt.

iPhone 12 Studio

Het resultaat kun je op het scherm bekijken en nadat je je naam hebt ingevuld kun je een plaatje downloaden en delen op sociale kanalen. Daarbij is het de bedoeling dat je de hashtag #iPhone12Studio toevoegt.

iPhone 12 Studio

Zo werkt het:

  1. Ga naar deze webpagina op je iPhone of iPad.
  2. Kies voor de iPhone 12 mini, iPhone 12 of een van de andere modellen.
  3. Blader omlaag en tik op Design.
  4. Kies een kleur voor je iPhone, case (hoesje) en wallet (kaarthouder).
  5. Je kunt jouw combinatie nu downloaden. Hierbij kun je je naam invullen, zodat er een persoonlijke graphic wordt gemaakt.
  6. Deel je creatie op sociale media met hashtag #iPhone12studio.

Apple’s tool is hier te vinden.

De andere tool vind je hier.

iCulture iPhone 12 Studio

De afbeelding is in staande of liggende weergave te delen. De insteek is waarschijnlijk hetzelfde als die van Apple Watch Studio: met zoveel keuze is het moeilijk om te weten welke kleurcombinatie mooi staat. Tegelijk is het ongetwijfeld ook bedoeld om je te verleiden meer MagSafe-accessoires aan te schaffen. Momenteel wordt het merendeel van de MagSafe-accessoires door Apple zelf gemaakt.

Hieronder zie je een afbeelding van de alternatieve tool, die meer opties heeft:

iPhone 12 Studio alternatief Michael Steeber

Als je je afbeelding tweet met de hashtag #iPhone12Studio komt onderstaand icoontje erbij te staan:

iPhone 12 Studio hashtag

Apple’s kleurkeuze is geïnspireerd door edelstenen, zo onthulden de ontwerpers van Apple in een interview. Twee jaar geleden begonnen ze al met het maken van de eerste prototypes voor deze accessoires. Het zijn lang niet de enige hoesjes die je voor je iPhone 12 kunt kopen. Bij winkels zoals Appelhoes en Smartphonehoesjes.nl zijn ook al allerlei exemplaren te koop van andere merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 Pro deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbracht. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwste kleur uit april 2021. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.