Apple Watch Studio

Met Apple Watch Studio stel je zelf je eigen combinatie van horloge en bandje samen

Met alle bandjes en uitvoeringen kan het voor beginners lastig zijn om een Apple Watch uit te kiezen. Apple helpt je met stapsgewijze uitleg. En met Apple Watch Studio kun je zelf kiezen welke horlogekast en welk bandje je combineert. Het is alleen beschikbaar in de Apple Store, niet bij andere winkels.

Update 21 juli 2023: Apple heeft de webpagina’s voor het kopen van een Apple Watch een make-over gegeven, zie Stapsgewijs kiezen.

Apple Watch zelf samenstellen

Heb je geen idee waar je moet beginnen bij het kiezen van een Apple Watch? Dan gaat Apple je stapsgewijs helpen – en wel op twee manieren. Op de pagina’s om een Apple Watch te kopen word je stapsgewijs langs de mogelijkheden geleid en met Apple Watch Studio blader je door de verschillende bandjes.

Stapsgewijs je Apple Watch kiezen

De stappen om een horlogekast, formaat, materiaal en bandje te kiezen zijn vereenvoudigd en je krijgt met close-ups te zien wat je krijgt. Zo kun je van dichtbij de afwerking zien van aluminium en staal. Apple geeft er ook wat meer informatie bij, bijvoorbeeld over de verschillen in gewicht en uitstraling. De vernieuwde webpagina’s zijn stilletjes uitgerold, ook in Nederland. Je begint met het kiezen van het materiaal, het formaat van de kast en of je een Cellular-uitvoering wil. Weet je niet goed wat dit inhoudt, dan geeft Apple je meer informatie over de Cellular-functies. Daarna moet uiteraard nog een bandje kiezen en uiteraard is er de mogelijkheid om je huidige Apple Watch in te ruilen voor een beetje tegoed.

Apple Watch kopen vernieuwd

Je kunt op elk moment terugbladeren om te kijken welke keuzes je hebt gemaakt en eventueel nog je keuze wijzigen. Waar je echter geen hulp bij krijgt, is welk type Apple Watch je moet hebben: de Ultra, SE of het standaardmodel? Met ons overzicht Apple Watch kopen ontdek je welke bij jou past en ook belangrijk: waar je het goedkoopst uit bent. Want bij Apple betaal je altijd de adviesprijs en bij andere winkels kun je soms wel honderd euro of meer besparen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch Studio: zelf kiezen

Een voordeel van het kopen bij Apple is dat je helemaal vrij bent in de keuze van het horlogebandje. Je kunt elke horlogekast kiezen en dit combineren met elk bandje uit het assortiment. Dit is mogelijk dankzij Apple Watch Studio. Je bent daarbij helemaal flexibel in je keuze. Hier kun je beginnen met samenstellen van je combinatie.

Apple Watch Studio is mogelijk geworden sinds 2018, toen Apple is begonnen met het apart verpakken van de horlogekast en het bandje. Dit maakt het voor Apple (en voor klanten) gemakkelijker om allerlei combinaties te maken. En dat is wel zo handig, want als je altijd dezelfde kleur horlogekast kiest, heb je waarschijnlijk al meerdere bandjes in de standaardkleuren wit en zwart.

Apple Watch Studio 2023

Op de website van Apple kun je zelf de gewenste combinatie samenstellen en je ziet meteen wat het gaat kosten. Je kunt Apple Watch Studio gebruiken in de Apple Store-app, op Apple’s website of in de winkels. Afhankelijk van het gekozen model heb je keuze uit één of twee formaten, verschillende kleuren behuizing en een stuk of tien verschillende typen bandjes, die elk weer in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.

Bij het kiezen van je Apple Watch tik je op Creëer je eigen stijl om een maat, kast en bandje uit te kiezen. Na het samenstellen van de gewenste combinatie kun je opslaan of verder gaan.

In de fysieke Apple Store kun je ook kiezen uit meerdere bandjes. Hiervoor zijn speciale tafels gemaakt, waarbij je in een oogopslag kunt zien hoe je Apple Watch er met verschillende bandjes uit ziet. Deze nieuwe mix-and-match service geldt sinds de Apple Watch Series 5.

Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan ons overzicht met alle modellen. We hebben ook een overzicht van de meest recente Apple Watch-bandjes, die je achteraf kunt kopen om je smartwatch weer een heel ander uiterlijk te geven.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch